Ακρατη κινδυνολογία και εκβιαστικά ψευτοδιλλήματα (Βίντεο)

Η μεγάλη σχολή πολιτικών απατεώνων του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να παράγει άξια στελέχη με μια μικρή διαφορά. Τώρα ο περισσότερος κόσμος τους έχει πάρει πρέφα και τους γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη. Αυτοί όμως παριστάνουν ότι δεν χαμπαριάζουν τίποτα και συνεχίζουν τα αποπροσανατολιστικά, εκβιαστικά, ψευδολογικά τροπάρια τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τροπάριο που μας έψαλε σήμερα ο Βενιζέλος, από τον άμβωνα της βουλής κατά την παρθενική του ομιλία σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Πριν αναφερθούμε στα όσα είπε πρέπει να υπογραμμίσουμε την άκρατη εξουσιαστική αλαζονεία του και τον τρόπο που αντιμετώπισε τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Οσοι βλέπουν και κυνηγούν ανεμόμυλους, τους παρακολουθούμε με συμπάθεια και τους καλούμε να συνέλθουν έστω και την τελευταία στιγμή» (!!!), μας είπε, απαξιώνοντας προκλητικά τις θέσεις, ειδικά των αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων, που επιμένουν ότι η ακολουθούμενη πολιτική –την οποία με τόσο πάθος υποστηρίζει ο Βενιζέλος- οδηγεί στο ξεπούλημα του τόπου και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Μαιτρ στην κινδυνολογία και στα τρομοκρατικά διλλήματα ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να μιλήσει για την καινούργια «εθνική απειλή» που υπάρχει αφού βλέπει ότι η χειραγώγηση του κόσμου από τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις δεν είναι πια τόσο εύκολη όσο παλιά και αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανόν να εκφραστεί και στις επερχόμενες εκλογές.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αναφέρθηκε στο ότι κάθε αντίδραση στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική γίνεται στο βωμό μιας «μυωπικής, μικροπολιτικής προσέγγισης που δυστυχώς τείνει να κυριαρχήσει στο δημόσιο λόγο στην Ελλάδα. Καθοδόν δε προς τις εκλογές βλέπουμε όλοι αυτό να είναι μια πραγματική εθνική απειλή»!!!

Εν κατακλείδι ο Βενιζέλος έριξε και τις … χάντρες του υποσχόμενος καλύτερες μέρες: «Η Ευρώπη είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος, καμία άλλη στρατηγική προσέγγιση για να αυξήσουμε τον χαμηλό μισθό, να μειώσουμε την ανεργία, να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη στη χώρα».

Η απάντηση σ’ αυτό ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Όλα αυτά μας δείχνουν το κλίμα μέσα στο οποίο θα γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές. Και δεν είναι μόνο τα λεγόμενα Βενιζέλου, που δείχνουν τον πανικό του αστικού πολιτικού συστήματος. Τα ίδια είπε και η Α. Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στην οποία χαρακτήρισε «καταστροφική για την Ελλάδα» μια επικράτηση πολιτικών δυνάμεων οι οποίες θα τερμάτιζαν την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν παρέλειψε επίσης η ίδια να δει … φως στην άκρη του τούνελ εκτιμώντας ότι με την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου «το 2013 θα μπορούσαν να φανούν κάποια σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Πόσο βάση έχουν αυτές οι εκτιμήσεις της; Οσο αυτές που είχαν ενός άλλου μεγάλου Πασόκου οικονομολόγου, του Γ. Παπακωνσταντίνου που το 2010 έλεγε: «Η Ελλάδα σταδιακά ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών και αυτό θεωρούμε ότι θα συνεχίζεται όσο προχωράμε με καλά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών». Ο ίδιος επίσης ισχυριζόταν ότι θα έχουμε «επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και πρωτογενή πλεονάσματα το 2012».

Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μια ηλεκτρισμένη ηλεκτρική περίοδο και δεν είμαστε σίγουροι ότι οι δυνάμεις του συστήματος θα αρκεστούν σε μια άκρατη τρομοκρατική κινδυνολογία επιστρατεύοντας «εθνικές απειλές» χωρίς να προχωρήσουν και σε άλλες μεθοδεύσεις που θα αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *