Μισθοί Κίνας για να μείνουμε στο ευρώ

Οι δηλώσεις των “τροϊκανών” στην ευρωβουλή την Τρίτη 27 Μάρτη αποκαλύπτουν τη νέα επίθεση ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία, που ετοιμάζουν Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΚΤ, ΔΝΤ και κεφάλαιο, μαζί με την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματά της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ).

Στο όνομα και πάλι του χρέους και της ανταγωνιστικότητας μιλάνε για μισθούς των 150 ευρώ και μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Θέλουν φτηνά μεροκάματα τύπου Κίνας για να πετύχουν μια ανάπτυξη που δεν προσφέρει στην κοινωνία τίποτα άλλο από φτώχεια, ανεργία, πείνα, εξαθλίωση. Θέλουν να μειώσουν το δημόσιο τομέα, έναν από τους μικρότερους στην Ευρώπη, για να παραδώσουν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες του, τις οποίες πρώτα μετατρέπουν σε εμπόρευμα. Φτηνή εργασία, ιδιωτικοποιήσεις και καταλήστευση των δημοσίων πόρων και υποδομών, αυτοί είναι οι στόχοι του μαύρου μετώπου για να υπερβεί το ευρωπαϊκό και ελληνικό κεφάλαιο την κρίση του.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα μνημονιακά εξαπτέρυγα στηρίζουν αυτή την πολιτική και έχουν δεσμευτεί στην εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων, αλλά και την αναθεώρησή τους προς το χειρότερο. Αφήνοντας άθικτους τους μηχανισμούς που διογκώνουν το χρέος, το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο για να επιβάλλουν νέα μνημόνια. Αυτή την πολιτική θέλει να περάσει ως μόνιμη κατάσταση ακόμα και μέσα από το Σύνταγμα το νέο σύμφωνο για το ευρώ που είναι το άλλο εργαλείο για την πολιτική της κοινωνικής και οικονομικής φρίκης.

Δεν υπάρχει μέλλον για τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει ελπίδα για τους νέους μέσα στην ΕΕ και το μηχανισμό του χρέους. Αναμέτρηση παντού με κυβέρνηση και ΕΕ-ΔΝΤ για την ανατροπή τους. Για να χαραχτεί μια άλλη κοινωνική πορεία με πρώτα βήματα τη διαγραφή του χρέους και την παύση πληρωμών, το πέρασμα τραπεζών και βιομηχανιών στο δημόσιο, τη ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων και την έξοδο από ΕΕ και η ζώνη του ευρώ. Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

To Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Τηλ επικοινωνίας:             6934535084      ,     2132063582

28/3/ 2012

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *