Τα “Χρυσά Αυγά” της ελληνικής δημοσιογραφίας εκολάπτονται στο διαδίκτυο…

«Περίπου 30 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, αλλά και φοιτητές της κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης “ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ” εισέβαλλαν, σήμερα Πέμπτη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με ρόπαλα, κράνη – μέχρι και τσεκούρια – επιτέθηκαν σε φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ) που βρίσκονταν σε συνέλευση του τμήματος, ενώ υπήρξαν και 3 τραυματισμοί.

Αρχικά πήγαν στο χώρο του Μαθηματικού Τμήματος κι αφού κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλετική Αριστερά) κι αφού χτύπησαν τους 2 φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, στη συνέχεια κυνήγησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Λίγα λεπτά μετά, πέρασαν στο Φυσικό Τμήμα που συνορεύει με το Μαθηματικό για να βρουν και εκεί φοιτητές, αφού την ίδια ώρα διεξαγόταν Γ.Σ.».

Αυτό είναι το απόσπασμα του ρεπορτάζ, όπως δημοσιεύτηκε χθες στο topontiki.gr. Η παραπάνω είδηση επιβεβαιώνεται και από τις ίδιες τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, την ανακοίνωση των οποίων διαβάζουμε στο thepressproject.gr. Ας δούμε τώρα πως παρουσίασαν τα παραπάνω γεγονότα 3 διαφορετικά “ενημερωτικά” site, γνωστά για τα κατά καιρούς… διαστρεβλωτικά τους κατορθώματα (κλικ στις εικόνες για μεγένθυση)…

Το γνωστό και μη εξαιρετέο Πρώτο Ψέμα, μας πληροφόρησε για «συμπλοκές που ξέσπασαν μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αναρχικών», χωρίς βέβαια να το απασχολεί και ιδιαίτερα το πως και το γιατί «έπαιξαν ξύλο»(!) οι δύο πλευρές, ολοκληρώνοντας μάλιστα το ρεπορτάζ-άνθος με την πληροφορία πως «μετά τα επεισόδια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας γύρω από την Πανεπιστημιούπολη», χωρίς περεταίρω λεπτομέρειες για το ποιος και γιατί διαμαρτυρήθηκε.

Περισσότερα πάντως διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο athens.indymedia.org. Αν επιχειρήσουμε, βέβαια, να επισκεφτούμε τώρα τον σύνδεσμο που μας έδωσε αρχικά την “είδηση” της εικόνας, θα διαπιστώσουμε ότι οι πληροφορίες είναι πια σαφώς διαφοροποιημένες και σαφώς πιο κοντά στην πραγματικότητα… Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια κι οι ανήθικα ψεύτες στις κωλοτούμπες.

Άλλοι γνωστοί μάστορες στη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων (δες π.χ. εδώ), είναι οι δημοσιογράφοι στο newsit.gr. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρονται γενικά και αόριστα σε «κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές που σπέρνουν τον πανικό», χωρίς και οι ίδιοι, όπως και οι του “Πρώτου Θέματος”, να διευκρινίζουν τις ακριβώς συνέβη! Προκύπτουν απ’ την άλλη και δύο αφελή ερωτήματα: “κουκουλοφόροι” και “αντιεξουσιαστές” δεν ταυτίζονται στο τρομολαγνικό “ενημερωτικό” λεξικό των ΜΜΕ; Γιατί το όνομα της “Χρυσής Αυγής” δεν αναφέρεται πουθενά;

Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο να επακολούθησε τύφλωση των δημοσιογράφων του site μετά την ανάρτηση της είδησης, μιας και το “στόλισμα” των σχολιαστών τους ακριβώς κάτω απ’ την ανακριβέστατη “είδηση” πάει σύννεφο, οι ίδιοι όμως παραμένουν αγέρωχοι στην επιλογή τους…

Βραβείο μυθοπλασίας διεκδικεί επάξια το “τέρας των ειδήσεων” (όπως αυτοπροσδιορίζεται!), το newsbeast.gr! Οι γραφιάδες εδώ είδαν «συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και του ΛάΟΣ(!)», στην οποία «κατέφθασαν για να πάρουν μέρος και ομάδες αντιεξουσιαστών»!!! “Τέρας των ειδήσεων” το blog, ειδήσεις-τερατουργήματα ξερνάει καθημερινά στους αναγνώστες του…

Σχόλιο: Πολλοί ανθρώποι υπερηφανεύονται που “έχουν κλείσει την τηλεόραση και ενημερώνονται μόνο απ’ το διαδίκτυο”, ενώ πια επισκέπτονται-εμπιστεύονται τα διάφορα “ενημερωτικά” διαδικτυακά παραμάγαζα των δημοσιογράφων της tv! Σε αυτούς απευθύνονται περισσότερο οι καταγραφές-προσπάθειες σαν την παραπάνω.

Δεν ανακαλύπτουμε καμιά νέα Αμερική. Παλεύουμε μόνο για να μη γίνει η οθόνη του υπολογιστή δεύτερη οθόνη τηλεόρασης… Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, αξίζει να διαβάσετε και το σχόλιο του Παραλληλογράφου.

Πηγή: Αξιοπρέπεια και Αντοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *