Ο Δεκέμβρης δεν τους δίδαξε τίποτα

“…Ο Δεκέμβρης δεν τους δίδαξε τίποτα. Δεν έδωσαν καμιά σημασία στην οργή και το ριζοσπαστισμό της νεολαίας.
Αντίθετα, μετά το καταλάγιασμα της εξέγερσης, έπεσαν σαν τα άγρια θηρία για να κατασπαράξουν τη νεολαία. Αστυνομικές επιχειρήσεις «αρετή» σε μόνιμη βάση.

Αφιονισμένοι μπάτσοι, γεμάτοι μίσος, να εξευτελίζουν, να δέρνουν, να εκτονώνουν κόμπλεξ και χυδαιότητα πάνω σε νέους και νέες. Εισαγγελείς και δικαστικοί που έκλεισαν κόσμο στη φυλακή με μια από τις συνήθεις «μαρτυρίες» ΜΑΤάδων. Που δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο απέναντι σε 17χρονα παιδιά (περίπτωση Λάρισας). Που στήνουν δικογραφίες τώρα, μήνες μετά τα γεγονότα, δείχνοντας μια άγρια ρεβανσιστική διάθεση.

Ενας πρωθυπουργός που έκανε δόγμα του τη «μηδενική ανοχή» και έβαλε υπουργό καταστολής έναν πρώην εισαγγελέα με αντιλήψεις που δεν διαφέρουν απ’ αυτές του Καρατζαφέρη. Μια κυβέρνηση που θέλει να βάλει στο γύψο ολόκληρη την κοινωνία με νομοσχέδια σαν αυτό για την «κουκούλα». Κι ένα πολιτικό σύστημα που πιέζει από δεξιά, παίζοντας με τα φοβικά σύνδρομα των «νοικοκυραίων». Και τώρα τα καθημερινά πογκρόμ των μεταναστών. Καθημερινές συλλήψεις και ξυλοδαρμοί. Ανθρωποι με πληγές στο σώμα και σπασμένα δόντια. Με σκοπό να τρομοκρατηθούν και να γυρίσουν στις ερημωμένες πατρίδες τους…”

Απόσπασμα άρθρου της εφημερίδας “ΚΟΝΤΡΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *