Οι παπαριές της “Αυγής”

«Ο Θ. Αγγελόπουλος είναι γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες μεγαλοεφοπλιστές που ξέρει πολύ καλά να κερδίζει χρήματα από αγοραπωλησίες πλοίων, ως μεγιστάνας της χαλυβουργίας και ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής της μεγάλης ελβετικής τράπεζας UBS. … Η προσωπική περιουσία του μεγιστάνα προσέγγιζε τα 10 δισ. ευρώ πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης».
Αυτά μαθαίνουμε από δημοσίευμα ημερήσια εφημερίδας.

Ο τύπος, λοιπόν αυτός, μαζί με την γυναίκα του, κάποια στιγμή κάνουν και την παρουσία τους στα ΜΜΕ αποκτώντας ημερήσια εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό.
(Να προσπεράσουμε όσες ίντριγκες ακούσαμε από Κύρτσο, Ρίζο κ.α για το πώς έγινε αυτό)

Το φινάλε γνωστό.
Κάποια στιγμή για τους δικούς τους λόγους κλείνουν τα ενημερωτικά μαγαζιά τους και μένουν στον δρόμο 450 άνθρωποι.
Απ’ αυτούς τα προβεβλημένα στελέχη δεν έχουν πρόβλημα. Κάποια θα πάρουν τεράστιες αποζημιώσεις που προβλέπουν τα συμβόλαια τους, άλλα απ’ αυτά ήδη «έκλεισαν» για να προσφέρουν τις “υπηρεσίες” τους σε άλλο εργοδότη (Πασαλάρης, Κουβαράς, Κοτρώτσος κλπ).

Οντος αρκετοί/ες από τα ΜΜΕ που είχαν οι Αγγελοπουλαίοι, θα υπάρξουν άνεργοι και θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης.
Όπως έχουμε καθημερινά δεκάδες καινούργιους ανέργους λόγω για καπιταλιστικής κρίσης. Αλλά αλήθεια, πότε είδαμε κάποιον απολυμένο του Λαναρά να λέει τον «πόνο» του στις τηλεοράσεις;
Πότε είδαμε κάποιον απολυμένο απ’ τις επιχειρήσεις του Μπόμπολα ή του Βγενόπουλου να ξεδιπλώνει το δράμα που περνάει σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων;
Σήμερα όμως οι απολυμένοι των Αγγελοπουλαίων είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Και σίγουρα πρέπει να τους συμπαρασταθούμε αλλά χωρίς να πέφτουμε στην λούμπα λέγοντας παπαριές για τα ΜΜΕ όπως δυστυχώς κάνουν και εφημερίδες τις αριστεράς.

Κι αυτό το γράφουμε γιατί δεν γίνεται στην «Αυγή» να διαβάζουμε άρθρο που υπογράφει ο Θ. Καρτερός που μας λέει ότι αυτή η εξέλιξη «κάνει φτωχότερους και τον πλουραλισμό και τον πολίτη», γιατί θα λείψουν «από το μέτωπο της ενημέρωσης δύο φωνές, μια μεγάλη εφημερίδα κι ένα σημαντικό ραδιόφωνο».

Πρώην διευθυντικό στέλεχος του «Ριζοσπάστη» και σήμερα της «Αυγής» ο Θ. Καρτερός μιλάει όπως ο πιο κραγμένος αστός δημοσιογράφος.

Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο Θ.Κ ότι στον καπιταλισμό τα αστικά ΜΜΕ έχουν μία και μόνο αποστολή: Να στηρίζουν – προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου γενικότερα, και των ιδιοκτητών τους ειδικότερα;
Δεν μπορεί να μην ξέρει ο Καρτερός ότι τα αστικά ΜΜΕ στηρίζουν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα.

Και γιατί θα γίνει «φτωχότερος ο πλουραλισμός και ο πολίτης» αν απ’ τις δεκάδες αστικές εφημερίδες και ραδιόφωνα λείψει ένα;
Πας καλά κύριε Καρτερέ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *