ΣΕΦΚ: Όχι στη δουλοπαροικία

Ολοι την Πέμπτη 5/4 στην πρώην σχολή Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η αγωγή των εργοδοτών κατά του εργατικού σωματείου «Βύρωνας».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)
Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6937547624, 6977652768, 6938204777
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr
20/3/2012
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει την εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-Europalso, που με δύο αγωγές επιχειρεί να ποινικοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες (εκλογές – γενική συνέλευση) του εργατικού σωματείου «Βύρωνας».
Είναι αυτή η εργοδοτική ένωση που έστειλε σε διατεταγμένη υπηρεσία 5 άτομα, να γραφτούν και να ψηφίσουν την τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών στο εργατικό σωματείο του “Βύρωνα” και στη συνέχεια μαζί με την εργοδοσία καταθέτουν αγωγές, για να ακυρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες του συνδικάτου. Είναι αυτή η εργοδοτική ένωση η οποία με δικηγόρο τον επικεφαλής, χρόνια τώρα, της συνδικαλιστικής παράταξης της ΠΑΣΚΕ στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ), και σήμερα μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ αλλά και διαιτητή του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, Δ. Βερβεσό, έχει στήσει πλήρως ελεγχόμενο από την εργοδοσία «εργατικό» ψευδοσωματείο.
Είναι αυτή η εργοδοτική ένωση που αντιμετωπίζει τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Βύρωνα με τον μηχανισμό καταστολής και κλείνει τα γραφεία της (Ακαδημίας 98-100), όταν οι εργαζόμενοι στις 13/3/2012 προσπαθούν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας της γενικής τους συνέλευσης.
Είναι η εργοδοσία του «Ομήρου» και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών-Europalso οι οποίο συνυπογράφουν και εφαρμόζουν στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, εδώ και χρόνια μαζί με τον «άλλο τους εαυτό», τους ανθρώπους και συγγενείς ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων που εμφανίζονται ως «σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής», «μαϊμού» συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι «συμβάσεις» αυτές, από 1-9-2010 μέχρι 31-8-2011 προβλέπουν εξευτελιστική ωρομίσθια αμοιβή 7,14 ευρώ, για το διάστημα 1-9-2011 μέχρι 31-8-2012 7,22 ευρώ και για το διάστημα 01-09-2012 μέχρι 31-08-2013 7,35 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ! Ακυρώνουν απολαβές που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση (για τις προβλεπόμενες τουλάχιστον 18 ώρες απασχόλησης). Καταργούν επιδόματα, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Υπερδιπλασιάζουν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, μην αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα των 8-9 μηνιαίων συμβάσεων από έτος σε έτος. Καταργούν ημέρες διακοπών και αργίας εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων, όπως ορίζει η εκπαιδευτική νομοθεσία, και την από δεκαετίες πληρωμή τους. Καταργούν ρυθμίσεις που προστατεύουν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη. Συνολικά μειώνουν τις αποδοχές των καθηγητών σε ποσοστό που φτάνει το 50% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 και σχετικές προηγούμενες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Δ.Α. για τους καθηγητές κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών όλης της χώρας.
Έχουν το θράσος αυτοί που οργανώνουν εκλογές του ψευδοσωματείου με μπράβους σε ξενοδοχεία, όπου όσοι ψηφίζουν πρέπει να εγκριθούν από τη λίστα που κρατάνε οι μπράβοι, να απαιτούν με δικαστική απόφαση να έχουν άποψη και να παρεμβαίνουν εν ονόματι της νομιμότητας στις εσωτερικές διαδικασίες του εργατικού σωματείου «Βύρωνας» (έχουν λένε «προφανές έννομο συμφέρον, γιατί όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες του «Βύρωνα» είναι όλοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες»). Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο από την αγωγή τους που θα μείνει στην ιστορία του εργατικού κινήματος ως μνημείο δουλοπαροικίας:

 

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τα σωματεία του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο εργατικό σωματείο «Βύρωνας» και να σταματήσουν τη δράση των σωματείων που ελέγχονται από τους εργοδότες.
Στην εποχή που επιχειρείται η λεηλασία της ζωής μας από τις κυβερνήσεις του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), από ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να υπερβούν παραταξιακές περιχαρακώσεις και να δώσουν νικηφόρες μάχες για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Όλοι την Πέμπτη 5η Απρίλη, στις 9.00πμ στο κτίριο 6, αίθουσα 7, στην πρώην σχολή Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται η αγωγή των εργοδοτών κατά του εργατικού σωματείου «Βύρωνας».

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Διονύσης Αμπάτης                                                                                    Πέτρος Μαραφής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *