Δέκα κόμματα στη βουλή και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 4% δείχνει νέα δημοσκόπηση

 Η Αριστερά  στο 38%. Βουλιάζει ο δικομματισμός

Πανελλαδική δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών 

Για το διάστημα 26 Μαρτίου-1 Απριλίου

 ’Όπως πρώτη δημοσίευσε η ιστοσελίδα arcadia.gr στο πλαίσιο του μαθήματος «Στατιστική των Επιχειρήσεων» (Πανεπιστήμιο Πατρών- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) οι φοιτητές/τριες του μαθήματος πραγματοποίησαν πανελλαδική έρευνα όπου ανάμεσα στα ερωτήματα υπήρχαν και τα αντίστοιχα  «Παράσταση νίκης» και «Πρόθεσης ψήφου».   Δεν έχουμε στα χέρια μας τα πλήρη στοιχεία της έρευνας όπως η επιστημονική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για να επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα της οπότε διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας. 

Το γράφημα που ακολουθεί προέκυψε από δείγμα 751 ατόμων (πανελλαδικά). Το ποσοστό των αναποφάσιστων εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό (περίπου 1 στους 3). Έγινε αναγωγή των αναποφάσιστων σύμφωνα με την παράσταση νίκης.

Πρώτη είναι η ΝΔ με 19% (διάστημα εμπιστοσύνης 16%-23%) ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στο 13% , 12%+12% αντίστοιχα.  Στο 10%  η Δημοκρατική Αριστερά.  Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8% και Οικολόγοι Πράσινο ι με 7%  εξασφαλίζουν την είσοδο στη βουλή (το κάτω άκρο του διαστήματος εμπιστοσύνης για το τελικό ποσοστό τους είναι γύρω στο 5%). Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οριακά φαίνεται να μπαίνει σίγουρα και αυτή στη βουλή (το κάτω άκρο του διαστήματος εμπιστοσύνης για το ποσοστό της είναι 3,8%) .  ¨Όπως σημειώνεται η είσοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (4%) και του ΛΑΟΣ (3%) δεν μπορούν να επιβεβαιωθεί καθώς το διάστημα εμπιστοσύνης (περιθώριο σφάλματος) περιλαμβάνει τιμές κάτω από το 3%.  Οριστικά εκτός βουλής η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη παρά τη σκανδαλώδη προβολή παίρνει μόλις 2% ενώ τα πασοκογενή σχήματα Άρμα Πολιτών και Κοινωνική Συμφωνία καταποντίζονται και ίσα που αγγίζουν το 1% που τα διαφοροποιεί από τα λοιπά.

Είναι η πρώτη φορά που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει τόσο υψηλά ποσοστά και μάλιστα το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό γίνεται σε ανεξάρτητη δημοσκόπηση. Πάλι όπως υπογραμμίζεται το δείγμα είναι σχετικά μικρό για συμπεράσματα.

Πηγή: http://mao.gr/2012/04/04/arkadia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *