Κυβερνητικά ρεμάλια

Τούτη η κυβέρνηση της Δεξιάς μας θυμίζει ένα ρεμάλι που κληρονόμησε μια μεγάλη περιουσία απ’ τον πατέρα του και την ξεπουλάει όπου βρει για να ικανοποιήσει τα πάθη του για τον τζόγο και τις γυναίκες.

Ε, πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι τα οικονομικά σαΐνια της κυβέρνησης Καραμανλή στα χρόνια που κυβερνάν ξεπούλησαν και ξεπουλάν ότι δημόσια περιουσία έχει απομείνει.

Τώρα αφού ξεπούλησαν τα «ασημικά» βγήκαν στο σφυρί και τα μπακηρικά της δημόσιας περιουσίας.

Στην σημερινή οικονομική εφημερίδα «Ημερησία» μαθαίνουμε για «Το σχέδιο για πώληση ακινήτων του Δημοσίου αξίας 1 δισ. Ευρώ».

Από το ίδιο δημοσίευμα μαθαίνουμε ότι: «Στη λίστα του υπουργείου Οικονομίας περιλαμβάνονται περισσότερα από 25 κυρίως νεόδμητα ακίνητα που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία και εφορίες. Μεταξύ των ακινήτων που ξεχωρίζουν είναι το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας στο Μοσχάτο, το υπουργείο Μεταφορών, το κτήριο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού, το κτήριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος (πρώην υπουργείο Εμπορίου) και αρκετές Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες».

Και το καινούργιο ξεπούλημα γίνεται επικαλούμενη η κυβέρνηση το γνωστό «επιχείρημα»: «προκειμένου να καλύψει άμεσα, μεγάλο μέρος της μαύρης τρύπας που αποτυπώνεται στο έλλειμμα».

Με το ίδιο «επιχείρημα» οι φορολογούμενοι πλήρωσαν την τριετία 2006-2008 επιπλέον φόρους 11,7 δισ. ευρώ ενώ το ίδιο διάστημα τα πραγματικά εισοδήματα των μισθωτών μειώθηκαν κατά 10%!
Με το ίδιο «επιχείρημα» παγώνουν μισθούς και συντάξεις για μια 3ετία υπακούοντας στις εντολές του Αλμούνια!

Κι ενώ χαρατσώνουν με τις νέες φοροκαταιγίδες τον εργαζόμενο λαό ταυτόχρονα χαρίζουν νέα προνόμια στο κεφάλαιο –μόλις προχτές μείωσαν την φορολογία των εφοπλιστών- για να μπορούν οι καπιταλιστές να πανηγυρίζουν για τα αστρονομικά κέρδη που έχουν.
Το λένε και τα στοιχεία που οι ίδιοι δίνουν στην δημοσιότητα.

Συνολικά, μέσα σε μια και μόνο τετραετία, οι ντόπιοι πλουτοκράτες είχαν καθαρά κέρδη μόνο 38,2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Και γα να καταλάβετε για τι ποσό μιλάμε αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι τετραπλάσιο του δημόσιου ελλείμματος.

Μια χούφτα δηλαδή βιομήχανοι και τραπεζίτες έβαλαν στα θησαυροφυλάκια τους την τετραετία που μας πέρασε τετραπλάσιο ποσό απ’ όσο θα κληθούν να πληρώσουν δέκα εκατομμύρια Ελληνες με την περιοριστική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε μισθούς και συντάξεις με τις νέες φοροκαταιγίδες και με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που απέμεινε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *