Εγκλήματα τραπεζιτών

Είναι συγκλονιστικά τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» και δείχνουν την δραστηριότητα των νόμιμων λησταρχών-τραπεζιτών.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που έχει τίτλο «Στο σφυρί 4 ακίνητα τη μέρα» αναφέρετε: «Χιλιάδες καταχρεωμένα νοικοκυριά βλέπουν να χάνονται ξαφνικά και σε πολλές περιπτώσεις για ελάχιστα χρήματα οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

Το μέγεθος του προβλήματος καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2009 και σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς ο αριθμός των αιτημάτων που κατατέθηκαν για πλειστηριασμούς ακινήτων παρουσίασε αύξηση κατά 41%».

Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέρονται στο δημοσίευμα σε αφήνουν άφωνο απ’ την αναλγησία και το τοκογλυφικό μένος των τραπεζιτών:

«Καμία ανθρώπινη δυσκολία, είτε αυτή λέγεται σοβαρό πρόβλημα υγείας, είτε πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες και ηλικιωμένα άτομα, δε στέκεται πλέον ικανή να εμποδίσει τον πλειστηριασμό ακινήτων, ακόμη και όταν πρόκειται για πρώτες κατοικίες, για λίγες χιλιάδες ή και μερικές εκατοντάδες ευρώ….

Τράπεζα έφτασε να βγάλει στο σφυρί το σπίτι μια φτωχής οικογένειας στη Σαλαμίνα για οφειλή -υποτιθέμενη και αμφισβητούμενη κατά την ομοσπονδία Καταναλωτών Δανειοληπτών- 1.330 ευρώ, η οποία προερχόταν από κάρτα visa ορίου 1.500 ευρώ…

Για οφειλή 520 ευρώ πολίτης έχασε το σπίτι του αξίας 50.000 ευρώ…

Εκπληστηριάστηκε η κατοικία οικογένειας αξίας 120.310 ευρώ για χρέος 1.589 ευρώ….

Τραγική είναι και η περίπτωση πολύτεκνης οικογένειας με πέντε παιδιά και μάνα που έπασχε από καρκίνο. Η οικογένεια είχε ρίξει όλο το βάρος στην άμεση προτεραιότητα της ιατρικής περίθαλψης της αρρώστου, με αποτέλεσμα για μόλις 1.200 ευρώ να χάσει σπίτι αξίας περίπου 180.000 ευρώ»!

Σ’ αυτούς τους λήσταρχους η κυβέρνηση χάρισε 28 ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ, λεφτά του αγρίως φορολογούμενου λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *