ΤΥΝΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Ζούμε στιγμές φρίκης και απανθρωπιάς, σκηνές ανείπωτης φτώχειας και εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού για την «σωτηρία» μιας δράκας διεθνών και εγχώριων τοκογλύφων-επιχειρηματιών και των πολιτικών «λιμοκοντόρων» τους. Όσοι μέχρι προχτές αυτάρεσκα (χαϊδεύοντας την υπερυψωμένη κοιλιά τους) μας μιλούσαν για του «έθνους τα ιδανικά», σήμερα πρέπει να μην βρίσκουν γωνιά να σταθούν.

Ή αυτοί συνάδελφοι θα μείνουν να καταμετρούν τα θύματα της φτώχειας που θα μαζεύουν τα «σύγχρονα κάρα της δημαρχίας» ή εμείς θα τους ανατρέψουμε οικοδομώντας μια χώρα ισότητας-δικαιοσύνης-αλληλεγγύης, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Ας αναλογιστεί ο καθένας μας μπαίνοντας στην τάξη τι ακριβώς προσφέρει στα παιδιά αυτού του λαού με την «εκλεπτυσμένη απάθειά του». Τι ακριβώς διδάσκει με το να στέκεται στην έδρα και να ρητορεύει κρυμμένος πίσω από το «καθήκον» που του ανέθεσε ο λαός(αυτός που σήμερα πεθαίνει).
Θυμάμαι ακόμα τον συνάδελφο μου να λέει για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην «μακρινή» Τυνησία:

« …τα πράγματα ΕΚΕΙ είναι τραγικά, ΑΥΤΟΙ οι λαοί βρίσκονται σε άθλια κατάσταση .. ΤΙ άλλο να κάνουν εκτός από το να εξεγερθούν;….»

Και λέω σήμερα να απαντήσω:

« τα πράγματα ΕΔΩ είναι τραγικά, ΕΜΕΙΣ, ο λαός βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση ..ΤΙ άλλο να κάνουμε εκτός από το να εξεγερθούμε; …»

Συνάδελφοι μου κανείς δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το περίφημο «εγώ ελπίζω να τη γλυτώσω» …κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορεί έτσι απλά στο σχολείο και στις τάξεις του περιφέροντας την επιστημοσύνη του, όταν έχει χάσει την ίδια του την ανθρωπιά.

Κανένα μήλο δεν θα μείνει στο δέντρο εάν αυτό στεγνώσει …ακόμα και αυτό που μέσα του κρύβει ένα σκουλήκι.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Πηγή: Αλφαβήτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *