Χτυπούν τους Μετανάστες, Στοχεύουν όλους τους εργαζόμενους!

Καθώς η Ελλάδα, ταχύτατα μετατρέπεται σε μεταναστευτική χώρα, όπου οι νέοι εργαζόμενοι και φοιτητές που φεύγουν ήδη υφίστανται τις συνέπειες του αναπτυσσόμενου και στην Ευρώπη, ρατσισμού, δε μπορείς παρά να δεις με ανησυχία τα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλλονται, τα πογκρόμ της αστυνομίας και των συνεργαζόμενων φασιστικών ομάδων, την ρατσιστική αλητεία που αφοδεύουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι, αναζητώντας τα βαθύτερα αίτια. Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τη δαιμονοποίηση των τελευταίων, πολλοί γυρνούν στο παρελθόν και αναζητούν αντιστοιχήσεις με το Μεσοπόλεμο, περίοδο ανόδου του φασισμού στην εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο «ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ» από την ANTIFA SCRIPTA συμβάλλει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πιο σημαντικός εχθρός και αντίπαλος των ΝΑΖΙ, όπως και κάθε αυταρχικού-ολοκληρωτοικού συστήματος, ήταν και είναι η εργατική τάξη και οι πολιτικές της πρωτοπορίες. Όπως εξιστορείται στο βιβλίο η άγρια καταστολή που αρχίζει την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης βρίσκει την προέκταση της στην ναζιστική διακυβέρνηση. Στη Γερμανία του Χίτλερ ενδεικτική είναι η προσπάθεια διαχωρισμού, γκετοποίησης και εξόντωσης των «αντικοινωνικών» ομάδων, δηλαδή των μακροχρόνιων ανέργων, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, όσων εμπλέκονταν με την πορνεία και ευθύνονται για μικροπαραπτώματα, όσων «παρεκκλίνουν» ερωτικά, αυτών που είχαν αγωνιστική δράση στους εργασιακούς χώρους κλπ. Με αυτόν τον τρόπο, τεράστιοι αριθμοί φτωχών και περιθωριοποιημένων χαρακτηρίζονταν αντικοινωνικοί. Και συνθλίβονταν κάτω από ένα μηχανισμό φυλετικής και κοινωνικής διαλογής. Οι περισσότεροι από αυτούς ενταφιάστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν στα πρώτα χρόνια τους ναζιστικού καθεστώτος. Ακόμα και το 1941, υπήρχαν 110.000 μη-Εβραίοι Γερμανοί κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που χαρακτηρίζονται απόβλητοι!

Φυσικά, η άποψη μας δεν είναι ότι βιώνουμε μια επιστροφή στο παρελθόν, αλλά ότι ουσιαστικά καθημερινά οικοδομείται ο νέος καπιταλιστικός κόσμος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που ενσωματώνει, υπερβαίνοντας, τις πιο αποκρουστικές εμπειρίες της αστικής τάξης, στον οποίο δεν ηγείται η Χρυσή Αυγή, αλλά οι Παπαδήμος-Χρυσοχοΐδης-Λοβέρδος, μαζί με τους Σαμαρά-Καμμένο-Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη, έχοντας ως άξιους συνεργάτες τον Κάμερον, τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τους γραφειοκράτες της Ε.Ε., σε μια πολιτική άγριας εκμετάλλευσης, ποδηγέτησης και καταπίεσης της εργατικής τάξης, όπου πολλά έχουν να διδάξουν οι ΗΠΑ.

Σε κανέναν δε περνά απαρατήρητη η συστηματικά επαναλαμβανόμενη ορολογία των αστών πολιτικών και των δημάρχων, των επιμελητηρίων των αστών και των καθεστωτικών μέσων: «λαθρομετανάστες, δε θα γίνουμε η χωματερή της Αθήνας, κοινωνικά απόβλητα, γκέτο» κλπ. Σε αυτή την κεντρικά σχεδιασμένη εκστρατεία  από κυβέρνηση και Ε.Ε., με την απαραίτητη στήριξη των ΜΜΕ, ήρθε να δώσει νέα ποιότητα η κοινή συνέντευξη τύπου των Χρυσοχοϊδη-Λοβέρδου «για την αντιμετώπιση των μεταναστών χωρίς χαρτιά ως κινδύνου για τη δημόσια υγεία». Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που διαλύει το σύστημα υγείας και εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά αγαθά της υγείας-ασφάλισης, απαγορεύοντας την πρόσβαση στα νοσοκομεία σε φτωχούς και περιθωριοποιημένους, αποτέλεσμα των βίαιων αντιλαϊκών μέτρων, εμφανίζει μια πρόταση νόμου που παρουσιάζει ως κίνδυνο μετάδοσης όχι όσους πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, αλλά όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, είτε λόγω χώρας προέλευσης είτε λόγω ένταξης σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως χρήστες ναρκωτικών ή τα εκδιδόμενα πρόσωπα. Δεν πρόκειται μόνο για μια επιστροφή σε πολιτικές καραντίνας και λοιμοκαθαρτηρίου, αλλά για θεσμοθέτηση του διαχωρισμού της εργατικής τάξης, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ας δούμε όμως τι σχέση έχει με την πραγματικότητα η προπαγάνδα Λοβέρδου περί  «υγειονομικής βόμβας» και τι λένε οι επίσημες εκθέσεις των αρμόδιων φορέων, δηλαδή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC). Οι εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2011, για τα μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι αποκαλυπτικές και ενδεικτικές της συντονισμένης προσπάθειας δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων που δε βασίζονται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο. Το 2011, από ελονοσία, την οποία επέσειε ως κίνδυνο ο κ. Λοβέρδος και η οποία δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, προσβλήθηκαν 27 Έλληνες και 25 μετανάστες στην περιοχή του Ευρώτα Λακωνίας και 6 ακόμη αδιευκρίνιστα κρούσματα. «Το χρονικό διάστημα 2004-2010 παρατηρείται προοδευτική μείωση των δηλούμενων κρουσμάτων φυματίωσης», από 761 το 2004 σε 490 το 2010, αναφέρει στη σχετική έκθεση το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα φυματίωσης και τους ισχυρισμούς πως «προσβάλλονται μόνο οι ξένοι από ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί από την Ελλάδα» αξίζει να παραθέσουμε τα εξής στοιχεία: To 2008, υπήρχαν 669 κρούσματα φυματίωσης, εκ των ασθενών οι 414 ήταν Έλληνες και οι 250 ξένοι, το 2009 υπήρχαν 595 κρούσματα, εκ των οποίων μόνο 258 κρούσματα σε αλλοδαπούς και, τέλος, το 2010 τα κρούσματα μειώθηκαν στα 490, με 261 Έλληνες και 229 αλλοδαπούς. Άρα, η φυματίωση στην πραγματικότητα μειώνεται. Ακόμη, σε ό,τι αφορά τους φορείς HIV και ΑΙDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαιώνει πως το 2011 σημειώνεται μια πρωτοφανής αύξηση, η οποία αποδίδεται ωστόσο στα άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών. Το 2011, οι οροθετικοί άνδρες στην Ελλάδα ήταν 771 και οι γυναίκες 121 και στους ήδη υπάρχοντες φορείς του AIDS προστέθηκαν 67 άνδρες και 16 γυναίκες. Η εικόνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως καταγράφεται από τον αρμόδιο φορέα αναφοράς, ECDC σε έκθεση για τη φυματίωση διαμορφώνεται από στοιχεία βάσει των οποίων στους 100.000 πολίτες σημειώνονται μόλις 3,1 κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία 4,3 και στη Βουλγαρία, με την οποία συχνά μας συγκρίνουν, τα κρούσματα 100.000 αγγίζουν το 31,9. Μάλιστα, για την Ελλάδα, που τα κρούσματα φυματίωσης σε Έλληνες το 2002 άγγιζαν τα 600, ενώ σε ξένους ήταν λιγότερα από 100, το 2010 στους μεν Έλληνες μειώθηκαν στα 258, παραμένοντας σταθερά περισσότερα από τα κρούσματα σε ξένους, που το 2010 αυξήθηκαν για να φτάσουν τα 231, άρα στην πραγματικότητα μειώνονται.

Oι Γιατροί του Κόσμου θεωρούν πως «επιχειρείται ένα επικοινωνιακό τρικ εκφοβισμού της ελληνικής κοινωνίας, όπου οι σωτήρες που θα επιλύσουν το ζήτημα είναι εκείνοι που με τα μέτρα που λαμβάνουν το προκαλούν. Είναι σαφές πως οι μετανάστες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας τους» λέει ο Γιάννης Μουζάλας από τους «Γιατρούς του Κόσμου», που βιώνουν καθημερινά περιπτώσεις μεταναστών και φτωχών Ελλήνων και αστέγων στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας. «Οι φυματικοί Αφγανοί, για παράδειγμα, δεν ήρθαν με φυματίωση από το Αφγανιστάν, η φυματίωση προέκυψε εδώ από τις συνθήκες διαβίωσής τους. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς παραμύθια. Άλλωστε αυτοί που στέρησαν με νόμο στους φτωχούς ‘Έλληνες και ξένους την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι ίδιοι υπόλογοι για την κατάσταση της υγείας των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας. «Άρρωστοι δεν είναι οι ξένοι, άρρωστοι είναι οι φτωχοί, επειδή οι πολιτικοί τους στερούν την πρόσβαση στην υγεία. Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του υπουργού, πρόκειται απλώς περί δηλώσεων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας τρομοκράτησης και όχι για επιστημονική ανακοίνωση. Σε περιόδους άκρατης φτώχειας, που οι αρρώστιες δεν μπορεί παρά να αυξηθούν, με δεδομένη την απουσία πρόνοιας, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι είναι απαραίτητοι» κατέληξε ο ίδιος.

Όμως, η κτηνώδης πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού κατά του κόσμου της εργασίας έχει παρελθόν. Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ δεν κόστισε στους εργαζόμενους, μόνο, τουλάχιστον 20 δις ευρώ και δεκάδες δολοφονημένους Έλληνες και ξένους εργάτες, αλλά συνοδεύτηκε από μια τεράστια επιχείρηση καταστολής-ελέγχου-παρακολούθησης-καταγραφής  στο όνομα της «ασφάλειας» και ένα πογκρόμ από την ΕΛ.ΑΣ. και τους δήμους ενάντια σε μετανάστες, εκδιδόμενες γυναίκες, ναρκομανείς κλπ., «για να καθαρίσει το εμπορικό κέντρο»! Πογκρόμ μεταναστών είχαμε και τη δεκαετία του 90′ κατά των Αλβανών εργατών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ΥΠΕΞ τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των επιθετικών βλέψεων του ελληνικού κράτους έναντι της Αλβανίας.

Οι ίδιες μέθοδοι, η ίδια αστική προπαγάνδα χρησιμοποιείται και σήμερα από τα ίδια καθεστωτικά πολιτικά και δημοσιογραφικά χείλη, βρίσκει ως αποδιοπομπαίο τράγο τους μετανάστες, αλλά είναι πολύ βιαιότερη σε σχέση με οτιδήποτε έχουμε ζήσει και έχει σαφή στόχο: τον κόσμο της εργασίας συνολικά και τις τάσεις αμφισβήτησης.

Ας θυμηθούμε μερικές τοποθετήσεις των ακροδεξιών λαγών του συστήματος. Ο Καρατζαφέρης απαιτούσε όχι μόνο τον εγκλεισμό των μεταναστών στα Στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και την παροχή συσσιτίου μόνο αν παρέχουν οι ίδιοι ως αντίτιμο τη δωρεάν εργασίας τους στο κράτος ή στους δήμους. Ποιος ξεχνά τις προτάσεις του ίδιου, του γραφικού κολαούζου των εφοπλιστών, καναλαρχών και εργολάβων, Μπουμπούκου και των νεοΝΑΖΙ εγκληματιών που δρουν ανενόχλητοι, να μπουν νάρκες στα σύνορα. Ή την απαίτηση για ελεύθερη οπλοκατοχή (για να ανοίξει και η αγορά για το δεξιό δημοτικό σύμβουλο και δικηγόρο της Λούτσας;).Το φώς της δημοσιότητας είδαν εξάλλου πρόσφατα καταγγελίες για τη δημιουργία ακροδεξιών Πολιτοφυλακών, ακολουθώντας φυσικά το αμερικανικό πρότυπο, όπου με πρόσχημα την επιβολή του «Νόμου και της Τάξης», κάποιοι υπολόγιζαν σε τρομερά κέρδη.

Όμως το χειρότερο είναι ότι αυτές οι ακροδεξιές απόψεις αποτελούν πολιτικές θέσεις του επίσημου αστικού κατεστημένου της καπιταλιστικής Δύσης, σε ένα διαρκές πινγκ πονγκ ολοκληρωτισμού και στις δύο ακτές του Ατλαντικού, με βασικό επίδικο την καθυπόταξη της εργατικής τάξης και την συντριπτική ανατροπή του συσχετισμού δύναμης υπέρ των δυνάμεων του κεφαλαίου. Ποιος ξεχνά το αντεργατικό πραξικόπημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που σήμαινε το ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ. Τον Πολωνό εργάτη που θα εργάζονταν σε ευρωπαϊκές χώρες με υψηλότερο βοιωτικό επίπεδο, αλλά θα αμείβονταν με μισθό Πολωνίας. Την εκτίναξη των αυτοκτονιών στη Γαλλία εξαιτίας των ακραίων εργασιακών συνθηκών και στην Ιταλία λόγω της οικονομικής κρίσης, με την Ελλάδα να κρατά τα δραματικά πρωτεία! Τις κοινές ακραίες μεθόδους κρατικής καταστολής που εφαρμόστηκαν φέτος το καλοκαίρι εναντίον των κινημάτων των Αγανακτισμένων σε Ισπανία-Ελλάδα, για να ακολουθήσει η συντριβή της εξέγερσης της αγγλικής νεολαίας και των παιδιών των γαλλικών γκέτο, παλαιότερα. Συμπέρασμα: η κρατική βία που ασκείται στους μετανάστες και οι όροι εκμετάλλευσης που υφίστανται, είναι προπομπός για τη γενικευμένη εφαρμογή τους εις βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που ο ρατσισμός και ο εθνικισμός κρατούν διχασμένη.

Στην Ευρώπη επίσης, θέλουν να κλείσουν τους Άνεργους σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Ανέργων. Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας στοχεύει να δημιουργήσει σύγχρονα στρατόπεδα που θα προωθεί τους ανέργους σε έργα σε ολόκληρη τη χώρα, ανεξάρτητα απ’ το πού διαμένουν αυτοί και οι οικογένειές τους – αναφορά γίνεται για βαριές χειρωνακτικές εργασίες – όπου θα διαμένουν σε τροχόσπιτα και θα παρακολουθούνται από συνταξιούχους αστυνομικούς! Ήδη, έχει γνωστοποιηθεί ότι θα περικοπεί η περίοδος επιδότησης της ανεργίας από τις 270 μέρες που ήταν έως σήμερα στις 90! Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε: «Εμείς δεν μιλάμε για παρακολούθηση, αλλά και για καθοδήγηση, διαχείριση και οργάνωση. Για να τοποθετήσει κανείς 300.000 ανθρώπους στο πρόγραμμα εργασιών, είναι μια περίπλοκη ιστορία που απαιτεί ακριβώς τις ικανότητες που έχει η αστυνομία»! Το πρόγραμμα έχει σκοπό να συμπεριλάβει 300.000 ανέργους πριν από το 2013 και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τελικά θα μπορούσε να αφορά μέχρι και 800.000 άτομα. Κάπως έτσι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ήδη απ’ τον επόμενο χρόνο. Οι αποδοχές; Αναφέρονται ποσά της τάξης των 82, 104 ή 178 ευρώ το μήνα, σε μια χώρα που ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 285 ευρώ περίπου. Μάλιστα, «το πλάνο ήταν αρχικά με την επωνυμία “Εθνικό Σχέδιο Εργασίας”, αλλά μετονομάστηκε μετά από …επισήμανση ότι είχε το ίδιο όνομα με ένα πρόγραμμα που διεξαγόταν από το …φασιστικό καθεστώς της δεκαετίας του 1930 στην Ουγγαρία»!!!

Από την άλλη μεριά, στις ΗΠΑ,  η  προσφορά τροφής προς τους άστεγους έχει πλέον απαγορευθεί σε μεγάλες πόλεις σε όλη την επικράτεια. Σε άλλες πόλεις όπου δεν έχει ισχύσει αυτή η έκδηλη απαγόρευση, η προσφορά τροφής προς αστέγους έχει αγκιστρωθεί από τόσες προϋποθέσεις – όπως η απόκτηση ακριβών ειδικών αδειών, η υποχρεωτική λήψη μαθημάτων προετοιμασίας φαγητού κ.ο.κ – ώστε η προσφορά τροφής προς τους άστεγους να έχει γίνει απλησίαστη για τον κοινό κόσμο. Ορισμένες πόλεις προβαίνουν σε αυτές τις απαγορεύσεις και περιορισμούς επειδή ισχυρίζονται ότι ανησυχούν για τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί η διαμοίραση τροφής από τους πολίτες, προτιμώντας να πεθάνουν της πείνας από το να δεχτούν την άμεση βοήθεια του γείτονα. Προσφάτως είχαμε απαγορεύσεις στη Φιλαδέλφεια, στο Ορλάντο, στη Νέα Υόρκη, στο Λας Βέγκας, στο Ντάλας, στο Χιούστον κ.α., ενώ σε εκκλησία της Λουιζιάνα απαγορεύθηκε να προσφέρει νερό γιατί δεν είχε κυβερνητική άδεια. Φυσικά, η καταστολή των Αμερικανών Αγανακτισμένων θεωρείται αυτονόητη για την κυβέρνηση Ομπάμα.

Μόνη λύση είναι η ανάπτυξη μαχητικών και μαζικών κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, η διάλυση της Ε.Ε. και της Ζώνης του ΕΥΡΩ, η Ανατροπή του συστήματος της χυδαίας εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της ατομικής ιδιοκτησίας, της κρατικής τρομοκρατίας, του ρατσισμού και της εθνοκαπηλείας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *