Καμμένος: Μια Δεξιά όπως παλιά (Στρατός-ξερονήσια)

Κάτω από την αντιστασιακή αντιμνημονιακή μάσκα του Πάνου Καμμένου αποκαλύφθηκε το σκληρό δεξιό και αντιδραστικό πρόσωπο μιας Δεξιάς πιο «πίσω» ακόμη και από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μολονότι είναι σύντομη (52 σελίδες) προκαλεί σοκ: Απελάσεις μεταναστών, νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου και βέβαια, διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές, είναι λίγα από τα προτεινόμενα μέτρα που ακτινογραφούν έναν επιθετικό νεοφιλελευθερισμό που κλέβει της ιδέες της ακροδεξιάς, μπολιάζοντάς τις με το αντιμνημόνιο.

Τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός είναι το αγαπημένο πεδίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Καμμένος προτείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας να είναι στρατιωτικός (ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ), υπουργός «Εσωτερικής Ασφάλειας» να είναι αστυνομικός (ο αρχηγός της ΕΛΑΣ) και υπουργός Δικαιοσύνης δικαστικός (ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Δείγμα της επιρροής των επαγγελματικών αυτών κατηγοριών στο πρόγραμμα Καμμένου είναι ότι μόνο για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς ζητείται «κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών καθώς και
συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων».

Την πρόταση των αριστερών οικονομολόγων για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου υιοθέτησε από νωρίς ο Πάνος Καμμένος. Τώρα όμως τη διαστρέβλωσε πλήρως, αφού έθεσε ως σκοπό της τον «προσδιορισμό του πραγματικού χρέους της χώρας βάσει του επιτοκίου που ορίζεται από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (euribor), το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο». Ούτε στάση πληρωμών, ούτε διαγραφή χρέους, μόνο ένα δίκαιο επιτόκιο.

Το μεταναστευτικό είναι εκ των ων ουκ άνευ στην ακροδεξιά ατζέντα που δίνει «πόντους» σε κάθε συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεπερνούν τον Καρατζαφέρη προτείνοντας «καθορισμό μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας» και φυσικά «ενεργοποίηση προγράμματος ολικής απέλασης λαθρομεταναστών». Σε κοντινές παραγράφους προτείνεται και η ανέγερση νέων φυλακών ασφαλείας, «ειδικά σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες, ως φυλακές υψίστης ασφαλείας», τα ελληνικά Αλκατράζ.

Από αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η θέση για «πλήρη κατάργηση του Ασύλου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια» με τη διευκρίνηση ότι «καταλήψεις, καταστροφές και βανδαλισμοί σε κρατική περιουσία θα τιμωρούνται αυστηρά ως ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίσταση».

Στο οικονομικό πεδίο ξεχωρίζουν οι θέσεις για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, η θέσπιση ανώτατης κλίμακας φορολόγησης στο 25% των εισοδημάτων, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κι η «πλήρης απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας για τα πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16» (αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν φτάνει η μορφή των «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων»). Δεν λείπει και το παραδοσιακό δεξιό «χάδι» στους εφοπλιστές με τη ρητή αναφορά ότι θα διατηρηθεί το «ευνοϊκό και συνταγματικά κατοχυρωμένο φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας». Και βέβαια, άλλος στόχος είναι η «σταδιακή ελάφρυνση και απομείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών προς τα κύρια ταμεία ασφάλισης».

Για όσους διαβάζοντας το πρόγραμμα δεν κατάλαβαν καλά την ιδεολογική ταυτότητα των συντακτών, επισημαίνεται και η πρόταση να «αναδιατυπωθούν τα σχολικά βιβλία και συγγράμματα», να γίνει «διόρθωση ιστορικών και ερευνητικών αστοχιών» με στόχο «να αποτυπώνεται η ιστορική πραγματικότητα και να τονώνεται το φρόνημα των Ελλήνων
μαθητών – σπουδαστών».

Πηγή: Γ. Λαου.-http://mao.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *