Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: ιδιωτικοποίηση και ΕΕ οδηγούν σε φτώχεια, πείνα και ανεργία

Δουλειά τέσσερις μέρες το μήνες απαιτούν από τους εργαζόμενους οι Σαουδάραβες επενδυτές της εταιρείας  Abu Dabi Mar/Prininvest στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αυτή είναι η ανάπτυξη που εκπροσωπούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εκεί μας οδηγούν τα απανωτά Μνημόνια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με ιδιωτικοποιήσεις, ραγδαία μείωση της φορολογίας, παραχωρούνται στο κεφάλαιο για να δημιουργηθούν δήθεν θέσεις εργασίας από Έλληνες και ξένους επενδυτές. Για να αποκαλυφτεί ότι οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα του Μνημονίου αφορούν εργασία μια μέρα τη βδομάδα εκ περιτροπής. Την ίδια στιγμή μόνοι κερδισμένοι οι Σαουδάραβες σήμερα, η γερμανική ThyssenKrupp χτες.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και η ΕΕ που απαιτεί μόνο στρατιωτικές παραγγελίες για να επιτρέπει την ανάμειξη του κράτους στα ναυπηγεία, έχουν οδηγήσει στο χαντάκωμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Μαζί με την πρακτική των εφοπλιστών να προσφεύγουν στα ναυπηγεία της Ανατολικής Ασίας όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν σχεδόν τζάμπα.

Η ανάπτυξη που υπόσχονται, μαζί με τα υπερκέρδη του κεφαλαίου δε φέρνει θέσεις εργασίας, αλλά σκλαβιάς, πείνας και αναξιοπρέπειας. Πρέπει να φύγουν άμεσα όσοι καταστρέφουν την κοινωνία, το εργατικό δυναμικό της και το δημόσιο πλούτο.

Ως εδώ με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Να τερματιστεί το διαρκές σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων. Έξω από την ΕΕ που τις επιβάλλει, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους που οδηγούν και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Να περάσουν τα ναυπηγεία στο δημόσιο με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας με απαγόρευση των απολύσεων, πλήρη απασχόληση, μισθούς και ασφάλιση στο ύψος των εργατικών αναγκών.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

6/4/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *