Στην Τουρκία πυροβολούν ακόμη και όσους υποδύονται τους Αρμένιους σε τελετές

Αληθινή σφαίρα στον υποδυόμενο τον Αρμένιο…

Η παρακάτω είδηση από την εφημερίδα Ταράφ (5-4-2012) αποκαλύπτει την ακραία διάσταση που προσλαμβάνει πλέον η άνοδος του εθνικισμού και του ρατσισμού στη γειτονική χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το εγκληματικό συμβάν είχε ως θύμα εργάτη του δήμου που υποδυόταν έναν Αρμένιο. Το τελευταίο διάστημα το Αρμενικό ζήτημα πήρε δραματικές διαστάσεις όταν ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί το εργαλοιοποίησε στο πλαίσιο της πολιτικής κατά της Τουρκίας, σοβαρό ανταγωνιστή του γαλλικού ιμπεριαλισμού στη Μεσόγειο, ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν υπερασπίστηκε τα «όσια και ιερά» του τουρκικού κράτους, τις σφαγές δηλαδή και τις εθνοκαθάρσεις, παραχαράσσοντας παράλληλα την ιστορική μνήμη και απαιτώντας «εθνική ενότητα»!

Μόνη απάντηση στον ανταγωνισμό κρατικών και αστικών συμφερόντων, στον εθνικισμό και ρατσισμό που διχάζουν τον κόσμο της εργασίας και τρέφουν τα πιο μαύρα ένστικτα, ¨αποκρύπτοντας την όξυνση του κοινωνικού πολέμου κατά του κόσμου της εργασίας και προδιαγράφοντας μια σοβαρή απειλή για την ειρήνη, είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος όπου ενωμένοι οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και θα αγωνιστούν ενάντια στις κυβερνήσεις της εργατικής λεηλασίας, της κρατικής τρομοκρατίας και της πολεμοκαπηλείας.

Σύμφωνα με το άρθρο:

«Στο Έρτζις όπου ακόμη δεν έχουν επουλωθεί οι πληγές του σεισμού, και φέτος δεν ξεχάστηκε η τελετή ¨σωτηρίας από την κατοχή¨. Κατά τις τελετές εργάτης του δήμου που υποδυόταν τον Αρμένιο πυροβολήθηκε από αληθινή σφαίρα.

Κάθε χρόνο σε διάφορους νομούς και πόλεις οργανώνονται τελετές για την σωτηρία από την κατοχή, που υποδαυλίζουν την έχθρα απέναντι σε Έλληνες και Αρμένιους. Φέτος η τελετή στις 1 Απριλίου στην πόλη Έρτζις του νομού Βαν, όπως κάθε χρόνο τέλειωσε πάλι με αναπαράσταση κατά την οποία οι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν τους Αρμένιους συμμορίτες. Η διαφορά όμως σε σχέση με πέρσι ήταν ότι ένας από αυτούς που αναπαριστούσαν τους Αρμένιους, ο Μουράτ Αλπσαλάζ πυροβολήθηκε στα αληθινά. Διότι στην αναπαράσταση χρησιμοποιήθηκε αληθινή σφαίρα. Η εισαγγελία άρχισε έρευνα σχετικά με τον πυροβολισμό του Μουράτ Αλπσαλάζ που ήταν ντυμένος Αρμένιος στρατιώτης.

Η τελετή άρχισε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ατατούρκ μπροστά στο επαρχείο και με τήρηση ενός λεπτού σιγής. Κατά την διάρκεια της τελετής ο εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Μουράτ Αλπσαλάζ που υποδυόταν Αρμένιο στρατιώτη τραυματίστηκε στην κοιλιά από κυνηγετικό όπλο».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *