Πειρατές

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ απολύτως με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πειρατείας στην Ελλάδα. Oμως δε θίγει τους εφοπλιστές.

Εμάς θίγει, στην περίπτωση που διανοηθούμε να πάμε λίγες μέρες διακοπές. (Πράγμα κάθε άλλο παρά αυτονόητο στις μέρες μας).

Ο Μαυρογένης, ο Κοκκινογένης και ο Μπαρμπαρόσα δε βρίσκονται πια στις θάλασσες. (Θα τους κυνηγούσαν – αν υπήρχαν – οι στόλοι του ΝΑΤΟ).

Είναι εκεί όμως η …ΜΙΝΟΑΝ, η ΑΝΕΚ, η ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ, η ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ, η ΑΓΑΠΗΤΟΣ, η ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ και τόσοι άλλοι, που αρκούν με το παραπάνω.

Οι σύγχρονοι πειρατές δεν έχουν καλυμμένο το ένα μάτι, δεν έχουν παπαγάλο στον ώμο, δεν έχουν ξύλινο πόδι, ούτε μαύρη σημαία με νεκροκεφαλή στα πλοία (αν και σε ορισμένα «σαπάκια» θα έπρεπε …για ευνόητους λόγους).

Αντιθέτως, έχουν ανοιχτά και τα δύο μάτια, όταν πρόκειται να «μας τα πάρουν», «παπαγάλους» στα Μέσα Επικοινωνίας (ορισμένοι έχουν και δικά τους), και …το σιδερένιο πόδι του κράτους για τις περιπτώσεις που απεργούν οι ναυτεργάτες.

Το πρόβλημα είναι πως τους παλιούς πειρατές τους κυνηγούσαν οι κυβερνήσεις και τα κράτη. Δυστυχώς, αυτούς τους αβαντάρουν και με το παραπάνω. Ο,τι ζητήσουν γίνεται. Ενίοτε και ό,τι δεν έχουν προλάβει να ζητήσουν.

“Ριζοσπάστης”

0 απαντήσεις στο “Πειρατές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *