Επιστροφή στην χούντα

Εφιαλτικά τα όσα διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Χρήστου Ζέρβα στην «Ελευθεροτυπία»: «Ελεύθερη χρήση των καμερών από την Αστυνομία, καταγραφή ήχου και εικόνας σε 24ωρη βάση από τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία δικαστική εγγύηση και καθιέρωση υποχρεωτικής πλέον συλλογής γενετικού υλικού (DNA) από υπόπτους, ακόμη και για την τέλεση πλημμελημάτων, είναι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση».

Τώρα πια δεν χωράνε αυταπάτες. Εχουμε επιστροφή στο καθεστώς της χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα.
Μέχρι τώρα είχαμε μια έξαρση της κρατικής καταστολής η οποία στρεφόταν κύρια ενάντια σε ένα μειοψηφικό πολιτικό χώρο, στο πετσί του οποίου εφαρμοζόταν μεθόδους που θύμιζαν τη χούντα.
Το αστικό κράτος θεώρησε ότι είναι κατάλληλες οι συνθήκες –οι λόγοι είναι πολλοί και θα τους αναφέρουμε σε άλλη ανάρτησή μας- αυτές τις μεθόδους να τις βρει μπροστά της ολόκληρη η εργαζόμενη κοινωνία και η νεολαία της, σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα, σε κάθε λοξοπάτημα από τα ελώδη μονοπάτια της αστικής νομιμότητας.

Απαραίτητες είναι οι αναλύσεις και συζητήσεις σύντροφοι. Όμως το βασικό σήμερα είναι να βρούμε μορφές δράσης και τρόπους πάλης για να αντιμετωπίσουμε το Οργουελιανό σκηνικό που μας ετοιμάζουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *