ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στη 2η συνάντηση που διοργάνωσαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, για την προμήθεια προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, το Σάββατο 7 Απριλίου 2012.

Πάνω από 1.100 ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν και προμηθεύτηκαν αγροτικά προϊόντα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που συνταντούν στα ράφια των super markets και των άλλων καταστημάτων.
Ευχαριστούμε όλους αυτούς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.
Εξαιτίας αυτής της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών, υπήρξαν ορισμένες αδυναμίες που είχαν σαν αποτέλεσμα ελάχιστοι συμπολίτες μας, στο τέλος της διαδικασίας, να μην μπορέσουν να προμηθευτούν κάποια από τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει.
Ζητούμε συγγνώμη για την αδυναμία μας αυτή, που οφείλεται αφενός  στο ότι κάποιοι παραγωγοί δεν έφεραν τις απαραίτητες ποσότητες προϊόντων που είχαμε συμφωνήσει μαζί τους και αφετέρου στην μη έγκαιρη προσέλευση ορισμένων πολιτών στην καθορισμένη ώρα.
Ολοι μαζί θα συμβάλουμε για να εξασφαλίσουμε ακόμη καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των πολιτών σε προϊόντα στη 3η συνάντηση με τους παραγωγούς που ετοιμάζεται και θα ενημερωθείτε από το blog: http//politestouvirona.blogspot.com
____________________
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ  ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Είναι σε όλους μας προφανές ότι η καθαριότητα στη πόλη μας δεν είναι η καλύτερη, εξαιτίας των προβλημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού και από τον τρόπο της οργάνωσης της υπηρεσίας αυτής.
Από τον Ιούλιο του 2010 όσοι και όσες ζούμε σε αυτή την πόλη βλέπουμε το πρόβλημα της καθαριότητας και της ποιότητας ζωής να οξύνεται όλο και περισσότερο, τα απορρίμματα να ξεχειλίζουν από τους κάδους από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα και οι δρόμοι να μην καθαρίζονται.
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, καθώς η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μη λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας και να μην καθαρίζεται η πόλη τα σαββατοκύριακα, είτε λόγω  οικονομικού αδιεξόδου στον οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος, είτε γιατί θέλει να υποτιμήσει την αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων στον τομέα αυτό, είτε γιατί οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται για την υπερωριακή τους εργασία (έχουν να πληρωθούν από τον Νοέμβριο όπως είναι γνωστό σε όλους τους δημότες).
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα μικρόβια να κυκλοφορούν ανενόχλητα στην πόλη  με μια σειρά επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών, αλλά και των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι καλούνται να περισυλλέξουν τη Δευτέρα εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων, πράγμα αδύνατον, όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν,  όσες πιέσεις και αν ασκεί η διοίκηση για εντατικοποίηση της εργασίας. Τα  απορρίμματα σε αρκετές γειτονιές της πόλης να παραμένουν στους κάδους μέχρι την Τρίτη.
Οι πολίτες γνωρίζουμε ότι στο Δήμο πληρώνουμε από τα πιο υψηλά δημοτικά τέλη για την καθαριότητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Αυτά τα χρήματα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα  και από αυτά πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Δημιουργούνται πολλά και σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή τα χρήματα των πολιτών, τα οποία δε διατίθενται στο σύνολό τους για το σκοπό που οι πολίτες τα πληρώνουν.
Η πολιτική της δημοτικής αρχής υποβαθμίζει και απαξιώνει τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές που ασκούνται, πιθανώς να αποβλέπει στην ιδιωτικοποίηση αυτής της υπηρεσίας.
Οι πολίτες πληρώνουμε και απαιτούμε να υπάρχει καθημερινή καθαριότητα στην πόλη.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό που ασκούν μια δύσκολη, κοινωνική εργασία να πληρώνονται στην ώρα τους, χωρίς περικοπές  και να εργάζονται σε συνθήκες που να τηρούνται οι κανόνες  υγιεινής και ασφάλειας, να τους χορηγούνται τα μέσα ατομικής προστασίας και η παροχή του γάλατος κάτι που εδώ και δέκα τέσσερις μήνες δεν γίνεται.
Επίσης, να επεκταθεί και να οργανωθεί καλύτερα ο τομέας της ανακύκλωσης. Να τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι ανακύκλωσης και να διευρυνθούν τα υλικά που περισυλλέγονται όπως, καμένα έλαια, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.
 Καλούμε τους πολίτες να απαιτήσουν από τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει πολιτική, ώστε να έχουμε καθημερινά  καθαρή ανθρώπινη πόλη. Να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους βομβαρδίζοντάς την με αποστολή e-mails στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου info@dimosbyrona.grκαι κοινοποιώντας αυτή στο e-mail politestouvirona@gmail.com της ηλεκτρονικής μας σελίδας
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ.

                                                                                                                                                                                                                                                                              Απρίλιος 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *