Μέρες Μεσοπολέμου στην Πάτρα

Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, που οδήγησε στην ισοπέδωση και τον εμπρησμό του προσφυγικού καταυλισμού, ανακαλεί στη μνήμη μέρες του ευρωπαϊκού Μεσοπολέμου. Αυτή η επίδειξη κρατικού ρατσισμού και βαρβαρότητας εναντίον των προσφύγων καταπατά κάθε έννοια δικαίου, ηθικής και ανθρωπιάς. Το κράτος όχι μόνο ποινικοποιεί την προσφυγιά, αλλά και αφαιρεί από εκατοντάδες ανθρώπους το δικαίωμα σε μια (στοιχειώδη και άθλια έστω) κατοικία. Οι ίδιοι άνθρωποι που έφυγαν από το Αφγανιστάν κυνηγημένοι από τα στρατεύματα της Δύσης (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης), τώρα υφίστανται εδώ νέο κύκλο βάρβαρων διωγμών.

Η υιοθέτηση από την κυβέρνηση της πιο σκληρής ακροδεξιάς στάσης απέναντι στους πρόσφυγες της Πάτρας, δηλαδή η ισοπέδωση του καταυλισμού χωρίς τη λήψη οποιασδήποτε πρόνοιας για τους κατοίκους του, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι επιταχύνεται η διολίσθηση προς έναν ιδιότυπο νέο ολοκληρωτισμό. Μια διολίσθηση για την οποία κάνουν ό,τι μπορούν τόσο το ΠΑΣΟΚ με τις κραυγές περί «μηδενικής ανοχή στη λαθρομετανάστευση», όσο και τα ΜΜΕ με τη διαρκή τρομολαγνεία περί «εισαγόμενης εγκληματικότητας».

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, είναι επείγουσα η μαζική συσστράτευση για να αναχαιτιστεί η ρατσιστική επίθεση κράτους και παρακράτους. Οι πρόσφυγες δεν είναι και δεν θα μείνουν μόνοι!

Αθήνα 12/7/09

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *