ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ -ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ -ΗΜΑΘΙΑΣ-ΣΕΡΡΩΝ

Σάββατο 7-4-2012

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 7-4-2012, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, στις 19:00,  στην αίθουσα εκδηλώσεων, η μεγάλη συνάντηση Αλληλεγγύης για τη δημιουργία ενός κοινού  μετώπου αγώνα, που οργάνωσε το δίκτυο μας, μεταξύ των συντονιστικών αγώνα του ΧΥΤΑ  Κερατέας (που έχει ήδη αποτραπεί), του ΣΜΑ Ευκαρπίας, των Μεταλλείων Χαλκιδικής, του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών Ημαθίας, των Μεταλλείων Κιλκίς και του ΧΥΤΑ Σερρών (Παλαιοκάστρου.)

. Στη μεγαλειώδη συνάντηση εκτός από τους εκπροσώπους των παραπάνω συντονιστικών αγώνα,  το παρών έδωσαν πολύ μεγάλο πλήθος πολιτών καθώς και πολιτικών φορέων (βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού και του περιφερειακού συμβουλίου κ.ά.). Την τιμητική τους όμως και αυτοί που έκλεψαν την παράσταση, ήταν σαφώς οι εκπρόσωποι του αγώνα της Κερατέας, με το πρώην δήμαρχο της Κερατέας, κ. Σταυρο Ιατρού, να δηλώνει την πλήρη του στήριξη στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή του υπερδιαστασιολογημένου ΣΜΑ Ευκαρπίας και να δίνει το έναυσμα για ένα κοινό μέτωπο αγώνα που θα έχει σαν στόχο την αλληλεγγύη με κάθε μέσο,  μεταξύ των συντονιστικών των παραπάνω αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή έδωσε παράσταση ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Γ. Χατζής με θέμα ¨ο Καραγκιόζης και ο ΣΜΑ Ευκαρπίας¨   που με την 1η ευκαιρία, θα προβληθεί και στο youtube .

Κυριακή 8-4-2012 (διάθεση προϊόντων από παραγωγούς)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8-4-2012, από τις 11 το πρωί και μετά,  στο χώρο έξω από το εργοτάξιο του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας, διανομή πατάτας Νευροκοπίου, ρυζιού Σερρών, μελιού Χαλκιδικής και μυρωδικών (ρίγανη και θυμάρι) από παραγωγούς σε πολύ χαμηλές τιμές μέσα από την ιδέα του κινήματος  ¨χωρίς μεσάζοντες¨  (κίνημα πατάτας). Είναι χαρακτηριστικό ότι το ρύζι και το μέλι εξαντλήθηκαν μέσα σε 2 ώρες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *