«Λέτε μαλακίες»! Απάντηση Αντισυνταγματάρχη σε αρνήσεις φαντάρων για ΕΛΔΥΚ

«Λέτε μαλακίες»!

Με λεξιλόγιο και στόμφο πεζοδρομίου, με τον αέρα της εξουσίας και την αίσθηση ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας να ελέγξει τα περιστατικά αυθαιρεσίας και την αλήτικη συμπεριφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, απάντησε Αντισυνταγματάρχης, διοικητής Μοίρας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Θήβας σε φαντάρους.

Ο λόγος: αφενός γιατί συνέχιζαν να αρνιούνται τη μετάθεση τους στην ΕΛΔΥΚ, αμφισβητώντας τα λεγόμενα των αξιωματικών, του κλιμακίου του ΓΕΣ και του διοικητή του ΚΕΝ για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της μετακίνησης, ανεξάρτητα το αν οι συνάδελφοι είχαν αρνηθεί.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός με συμπεριφορά τραμπούκου και υβριστή αγνόησε τις αναφορές των στρατιωτών στην απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ, δημοσιευμένη εδώ και χρόνια από τον Π.Κορωναίο, δημοσιογράφο που διατηρούσε την στήλη της Κ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ «Φαντάρε που πας» και η οποία προβλέπει τα εξής:

Επιπλέον υπάρχουν οι εξής όροι:

. Ο φαντάρος να είναι μέχρι 25 ετών.
. Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά-Έβρος).
. Να μην είναι παιδί χωρισμένων γονιών.
. Η σωματική του ικανότητα να μην είναι Ι4.

Ο αξιωματικός που μπροστά του είχε φαντάρους που είχαν υπερβεί το όριο των 25 χρόνων και είχαν συγκεκριμένους οικογενειακούς λόγους, αντί να αναγνωρίσει την αυθαιρεσία ή το λάθος του ΓΕΣ, προτίμησε να βρίσει τους φαντάρους. Συνέχισε να τους απαριθμεί τα θετικά της μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ, να ισχυρίζεται ότι «η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενός αριθμός θα πάτε υποχρεωτικά», χωρίς φυσικά να τους δείχνει την σχετική διαταγή ή τν νόμο στον οποίο αναφέρονταν.

Και φυσικά, αδυνατούσε να το πράξει γιατί τέτοιος νόμος ή διαταγή δεν υπάρχει.    

Επίσης, άλλοι αξιωματικοί απειλούσαν με στρατοδικείο, ενώ την επιχειρηματολογία των προνομίων στην ΕΛΔΥΚ επανέλαβε και ο υπεύθυνος αξιωματικός στο αρμόδιο γραφείο του ΓΕΣ.

Αξίζει να δούμε όμως, ποια είναι τα ιδιαίτερα προνόμια σύμφωνα με τον ίδιο, όπως τα έκθεσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με γονείς:

«στην Κύπρο, θα τρώτε καλύτερα, να παίρνετε περισσότερα λεφτά, θα έχετε περισσότερες ώρες έξοδο».

Επί της ουσίας, ο εν λόγω αντισυνταγματάρχης αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, δηλώνει άγνοια για το τι ακριβώς προβλέπεται για την ΕΛΔΥΚ, και προβάλλει την άρνηση ανάληψης ευθυνών για τις διαταγές μετακίνησης που έχουν την υπογραφή του.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούμε μαχητικά και υπερήφανα απέναντι στις ύβρεις και στην εξαγορά των δήθεν προνομίων της ΕΛΔΥΚ. Να βγουν Παραπονούμενοι στο διοικητή του ΚΕΝ Αυλώνας, να ζητήσουν ακρόαση από το ΓΕΣ και να εμμείνουν στην άρνηση μετάθεσης τους στο εξωτερικό. 

Απαραίτητος όρος για να πραγματοποιηθεί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι η σύμφωνη γνώμη του φαντάρου μιας και πρόκειται για Μετάθεση εκτός συνόρων. Οι φαντάροι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. Αρνούνται λοιπόν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας.

Εμείς απαιτούμε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ και το ΓΕΣ να δημοσιεύσει τώρα την σχετική διαταγή, το σχετικό προεδρικό διάταγμα και το σχετικό νόμο που περιγράφει τα όσα αναληθή ισχυρίζονται.

Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Ζιαζιά. Λένε συστηματικά ψέματα και παραπλανούν την ίδια στιγμή που βολεύουν με κάθε τρόπο τα πράσινα βύσματα.

Οι επιλογές τους είναι ταξικές, ρουσφετολογικές και επικίνδυνες. Επειδή ξέρουν ότι το πολεμικό θερμόμετρο στην Κύπρο είναι πιθανόν να ανέβει το επόμενο διάστημα, κρύβουν τα πράσινα και γαλάζια παιδιά στο ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ και στις ρουσφετολογικές θέσεις, στέλνοντας ως αναλώσιμους στο στόμα του λύκου τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην Κύπρο.

Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Τόσο οι φαντάροι, όσο οι οικογένειες τους και οι φίλοι τους είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα του ΦΑΝΤΑΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ και τα υπερασπίζονται με κάθε τρόπο.

Τέλος, καλούμε τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο αι τον Α/ΓΕΣ Ζιαζιά να αντιμετωπίσουν τη παραβατική συμπεριφορά των στελεχών που βρίζουν και αυθαιρετούν. Παράλληλα, αποκαλύπτεται το γιατί φώναζαν και απαιτούσαν οι Απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί να κλείσει η απευθείας γραμμή επικοινωνίας με το γραφείο του ΥΕΘΑ και το μεγάλο λάθος έκανε ο Δ.Αβραμόπουλος, ικανοποιώντας το αίτημα αυτό για πολιτικάντικους λόγους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ                  

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *