Φιλί της ζωής δίνει ο Κύρτσος στο μισοπεθαμένο ΛΑΟΣ

«Εμπρός ΛΑΟΣ μην σκύβεις το κεφάλι, με τη διαπλοκή θα μπεις Βουλή και πάλι!»

Πακέτο στήριξης και διάσωσης στο σύμμαχο του μνημονίου

Ο Κύρτσος φιλούσε υπέροχα όχι κάποια παλιά αγαπημένη αλλά τον Γ. Καρατζαφέρη ενός πολύ γερασμένου πολιτικά ΛΑΟΣ.  Η είδηση ότι ο εκδότης, δημοσιογράφος και τηλεοπτικός σχολιαστής Γιώργος Κύρτσος αναλαμβάνει την προεκλογική εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ και τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ημιθανούς ακροδεξιού μορφώματος αποτελεί την πιο ηχηρή και «ακριβή»  μεταγραφή της προεκλογικής σεζόν!  Δεν είναι ο Γιώργος που «αγαπούσες μια φορά» Χρειάζεται μια μεγάλη δόση αφέλειας για να πιστέψει κανείς ότι ένας τόσο έμπειρος πολιτικά παράγοντας όπως ο Γ. Κύρτσος γοητεύτηκε ξαφνικά από τα επικοινωνιακά χαρίσματα, την ιδεολογία και  τις αρχές του μνημονιακού απολιθώματος του Καρατζαφέρη.  Ο Κύρτσος είναι το δωράκι του συστήματος στο Γ. Καρατζαφέρη για την αμέριστη στήριξη που πρόσφερε στο Μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ και τον Παπαδήμο τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό που παίρνει τώρα ο Γ. Κύρτσος (πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και αυτό που του έχουν υποσχεθεί στο απώτερο μέλλον (υπουργοποίηση) είναι πολύ λιγότερο από αυτό που προσφέρει.  Θα μπορέσει ο Γ. Κύρτσος να σώσει το ΛΑΟΣ από την έξωση του από το κοινοβουλευτικό τόξο;  Από μόνος του όχι αλλά η επιλογή αυτή σηματοδοτεί ότι ευρύτεροι κύκλοι αποφάσισαν τη διάσωση και στήριξη του ΛΑΟΣ από μια μη ελεγχόμενοι πολιτική πτώχευση.

Όπως σημειώνει και το Βήμα ένταξη του Γ. Κύρτσου στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και η συμμαχία του με τον  Καρατζαφέρη προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αίσθηση και ποικίλες συζητήσεις. Ο πρώην μεγαλοδημοσιογράφος  θα αναλάβει και τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ευελπιστεί ότι θα κερδίσει πόντους στον επικοινωνιακό και πολιτικό πόλεμο, καθώς ο κεντροδεξιός και έμπειρος Κύρτσος έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στα τηλεοπτικά πάνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι Καρατζαφέρης και Κύρτσος είχαν συναντηθεί τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, τουλάχιστον δυο φορές και συμφώνησαν για την κοινή πορεία τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε στενούς του πολιτικούς φίλους, αν και δεν έλεγε το όνομα του δημοσιογράφου, σημείωνε με νόημα: «Θα είναι μεγάλη έκπληξη και θα μου δώσετε συγχαρητήρια».

Η ανακοίνωση του ονόματος του γνωστού δημοσιογράφου έγινε από τα γραφεία του κόμματος, όπου ο. Καρατζαφέρης σημείωσε, υποδεχόμενος τον Γ Κύρτσο, πως είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μία εξαιρετικά επιφανής προσωπικότητα θα συστρατευθεί μαζί μας.

«Δεν θα μιλήσω για τον Γιώργο Κύρτσο. Μιλάνε τα έργα του και η παρουσία του. Ο Γιώργος Κύρτσος είναι γνωστός ευρωπαϊστής. Θα αναλάβει να χειριστεί όλα τα θέματα που άπτονται με την Ευρώπη, όπως και θέματα των σπουδών του -την οικονομία-, και με την προκήρυξη των εκλογών θα αναλάβει και την εκπροσώπηση του Κόμματος» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά του ο κ. Κύρτσος ανέφερε πως αποδέχθηκε την πρόσκληση -που είναι ταυτόχρονα και πρόκληση- ενός ηγέτη που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα.

Ο Γ. Κύρτσος είναι παλιά καραβάνα και πανέξυπνος άνθρωπος. ¨Όταν αποφάσισε πριν κάμποσα χρόνια να αλλάξει στρατόπεδο και από κομμουνιστής να γίνει κομμάτι του συστήματος ένα πράγμα είχε υποσχεθεί στους φίλους του (όπως μας μετέφεραν οι ίδιοι κατά λέξη): «Θα πουλήσω ακριβά το τομάρι μου». Και δυστυχώς όπως φαίνεται τα κατάφερε.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *