Περί Τζοχατζόπουλου και διαφθοράς (Βίντεο)

Δεν πρόκειται να σταθούμε ιδιαίτερα σε όλο αυτόν το χαμό που γίνεται αυτές τις ώρες με την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου.Ολη αυτή η εξέλιξη είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Μια προσπάθεια για να μας πείσουν ότι το σύστημα έχει τους μηχανισμούς του για να κάνει αυτοκάθαρση.

Ο λαός όμως έχει πείρα απ’ το παρελθόν. Τα ακούει όλα αυτά και γελάει αν και θα έπρεπε να οργιστεί και να αντιδράσει δυναμικά. Ξέρει ότι οι τύποι αυτοί έχουν γίνει εξπέρ στη «βούτα» και τη συγκάλυψη. (Στο βίντεο που παραθέτουμε από σχετική ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζή ακούγονται μεγάλες αλήθειες).

Αλλωστε ξέρουμε τι έγινε στο παρελθόν με όλα τα τεράστια σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας. (Ομόλογα, Βατοπέδι, Ζήμενς κλπ). Η διαδικασία και η μεθόδευση είναι γνωστή: Εξεταστικές επιτροπές, υπόγεια παζάρια, χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι που τα αδικήματα παραγράφονται. Αυτό που απομένει τελικά είναι τα ξεκαθαρίσματα πολιτικών λογαριασμών, τα οποία συχνά κινούνται στο όριο της πολιτικής χυδαιότητας. Το πολιτικό σύστημα από την φύση του έχει αναπτύξει τακτικές προστασίας τύπου ομερτά για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Ο νόμος της σιωπής είναι θεσμοθετημένος και ονομάζεται παραγραφή. Ποτέ μέχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα τιμώρησε σοβαρά πρωτοκλασάτο στέλεχος του για τις λαμογιές του.
Κι όμως το ίδιο το πολιτικό σύστημα σήμερα στο όνομα της «διαφθοράς» εκτελεί καθημερινά μια ολόκληρη κοινωνία. 

Πιθανόν ο Ακης Τσοχατζόπουλος να περάσει μια σύντομη περιπέτεια και εν γνώσει του να ταλαιπωρηθεί. (Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Εφραίμ, ίσως συμβεί και με τον Τσουκάτο). Θα εξυπηρετηθούν κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες και σύντομα θα βγει λάδι.
Οποιοι/ες θυμάστε την ομιλία που έκανε στην βουλή –στην επιτροπή που υποτίθεται διερευνούσε τα συγκεκριμένα σκάνδαλα- και τα μηνύματα που έστειλε δεν άφησε καμιά αμφιβολία ότι ο τύπος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και έχει στα χέρια του «χαρτιά και ντοκουμέντα», οπότε δεν έχει καμιά διάθεση να πάει σαν πρόβατο στην σφαγή.
Παραδέχτηκε φυσικά ότι οι μίζες στις λεγόμενες πολεμικές δαπάνες πήγαιναν σύννεφο –δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς- αλλά έκανε ξεκάθαρο ο Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος σ’ αυτούς που επιχειρούν «να στηθεί ένα Κολοσσαίο εξόντωση κάποιων και την διάσωση άλλων» ότι: «όσοι νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά το λαό έκαναν λάθος».

Και για να μην μακρηγορούμε. Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά. και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ενα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνετε από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Αν δεν στείλουμε εμείς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον καπιταλισμό τα φαινόμενα διαφθοράς και όλα τα σχετικά καραγκιοζλήκια περί αυτοκάθαρσης του καπιταλισμού θα τα παρακολουθούμε συνέχεια.

0 απαντήσεις στο “Περί Τζοχατζόπουλου και διαφθοράς (Βίντεο)”

  1. […] ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ Share this:EmailFacebookLinkedInTwitterPrintTumblrLike this:LikeBe the first to like this post. Κατηγορίες:Δεν Πληρώνω / not paying Σχόλια (0) Trackbacks (0) Γράψτε ένα σχόλιο Παράθεση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *