Ο δρόμος τους επωάζει το αυγό του φιδιού

του Θανάση Τσιριγώτη
Όσοι άντεξαν να παρακολουθήσουν το αντιμεταναστευτικό παραλήρημα των Χρυσοχοΐδη-Λοβέρδου δημιούργησαν συνειρμούς και ιστορικές συσχετίσεις. O λόγος είναι πως λίγο απέχουμε από τα πογκρόμ και τη δημιουργία του κατασκευασμένου εσωτερικού εχθρού, ο οποίος ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας.

O πρώτος υπουργός είναι υπεύθυνος για τις διώξεις ενάντια στη νεολαία, για το «στρατωνισμό» των Εξαρχείων, για την αναβάθμιση της αστυνομίας σε ρόλο θεματοφύλακα, για τα εύγε και τα ζήτω της αμερικανικής πρεσβείας.

O δεύτερος ­εκτός τους θεατρινισμούς του­ για τη διάλυση του ΕΣΥ και την παράδοσή του στους ιδιώτες, για την ισοπέδωση των ταμείων, για τη συρρίκνωση των νοσοκομείων, για απολύσεις γιατρών.

Τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, ψάχνουν για τον αποδιοπομπαίο τράγο, ώστε να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, να αλιεύσουν τις ψήφους των «νοικοκυραίων», να τροφοδοτήσουν και να τροφοδοτηθούν από τον υφέρποντα ρατσισμό. Και τι δεν ανακάλυψαν στην τρομοκρατική συνέντευξή τους που αναπαράχθηκε και μεταδόθηκε αστραπιαία.

Όλες οι αρρώστιες του μεσαίωνα  παρέλασαν μπροστά μας, μόνο η Σπιναλόγκα δεν εφευρέθηκε ξανά.

Ωστόσο, η χρησιμοποίηση των νησιών μας για εξορίες ακούστηκαν ήδη από τα φασιστικά μορφώματα που τρέφονται από τις σάρκες της παραπαίουσας πολιτικής.

Πριν ήσαν οι κομμουνιστές, τώρα οι μετανάστες και ποιος ξέρει, «η ζωή κάνει κύκλους».

Είναι φανερό ότι η λεγόμενη ατζέντα της πολιτικής ζωής καθορίζεται από υπεραντιδραστικούς όρους, ανεξάρτητα από την εκφορά λόγου και από το κοστούμι που φορούν.

Γίνεται σαφής προσπάθεια από το ΠΑΣOK, τη ΝΔ, τα ΜΜΕ και τα ανοιχτά φασιστοκόμματα όχι απλά να εξασφαλίσουν την ανοχή της κοινωνίας αλλά τη στήριξή της. Το ΛΑOΣ προτείνει στην εκλογική του απελπισία την οπλοκατοχή και οπλοχρησία, το ΠΑΣOK «θεσμοθετεί» τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η ΝΔ «θα βγάζει κουκούλες», τα ΜΜΕ αντί να σκεφτούν λύσεις και προτάσεις για το μεταναστευτικό ανακαλύπτουν ωρολογιακές βόμβες, ώστε να λέει ο ντόπιος άνεργος-εργαζόμενος «καλά είμαι εδώ». O στόχος είναι να ενωθεί η κοινωνία απέναντι στους ξένους, να φτιαχτεί ξενοφοβικό κλίμα, να περάσουν τα μέτρα και σαν τους ναζήδες να στήσουν τον εσωτερικό εχθρό. Τώρα είναι οι μετανάστες πρόσφυγες. Αύριο μπορεί να δημιουργήσουν ο,τιδήποτε ταράζει τον τάχα γαλήνιο ύπνο των μακαρίων.

Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνοι. Διότι όχι μόνο εθίζουν την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία στη δημιουργία του υπαρκτού εχθρού, αλλά αναζητούν συνενόχους σ’ αυτόν το δρόμο που επωάζει το αυγό του φιδιού.

Δημιουργεί συνθήκες ιδιότυπου κοινωνικού εμφυλίου πολέμου, διχάζει τους εργαζόμενους, συντηρητικοποιεί την κοινωνία και αναζητά τους νέους εθνοσωτήρες.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι όλο το λεκτικό οπλοστάσιο των κυβερνητικών θύμιζε ανατριχιαστικά τους φασίστες συνταγματάρχες της χούντας.

Η μόλυνση, η υγιής κοινωνία, οι εστίες μόλυνσης, ο ασθενής και ο γιατρός του οδηγούν ασφαλέστατα στη φωλιά του φασισμού.

Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό, τόσο το καλύτερο.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, 12/4/2012, www.m-lkke.gr

Πηγή: http://www.alfavita.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *