Έξοδος από ΕΕ-ευρώ των Μνημονίων και της δικτατορίας των αγορών

Aνοιχτό εκβιασμό προς την κοινωνία επιχείρησε ο δοτός πρωθυπουργός της Τρόικας Παπαδήμος. Επανέλαβε ότι το δίλημμα είναι «ΕΕ ή χάος» καλώντας έμμεσα το λαό να στηρίξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Εμείς λέμε ότι χάος και καταστροφή είναι η παραμονή μέσα στην ΕΕ. Έχει φανεί πια ότι ΕΕ σημαίνει Μνημόνια, παρατεταμένη λιτότητα, έκρηξη της ανεργίας. Η ΕΕ είναι που εκβιάζει για να πληρωθεί το ληστρικό χρέος προς τους τραπεζίτες. Το ευρώ είναι αυτό που φέρνει λιτότητα, απολύσεις και λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Άλλωστε, με το Σύμφωνο για το Ευρώ, η σταθερότητα του ευρώ και η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου ανακηρύσσονται με σαφήνεια στόχοι της ευρωπαϊκής ενοποίησης και για αυτό ως στόχοι μπαίνουν η συνταγματική κατοχύρωση της μνημονιακής λιτότητας σε όλη την ΕΕ και η υποτίμηση των μισθών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με κριτήριο τους μισθούς πείνας της Κίνας που θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής.

Όσο για την ανάπτυξη που τάζουν Παπαδήμος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα στηρίγματα του Μνημονίου, αυτή δε δίνει τίποτα στους εργαζόμενους εκτός από τη φτηνή, ανασφάλιστη και προσωρινή εργασία που εναλλάσσεται με την ανεργία στη ζωή των ανθρώπων.

Η έξοδος από την ΕΕ και την ευρωζώνη δεν θα οδηγήσει στην κατάρρευση και την πείνα όπως μας απειλούν, ούτε στην απομόνωση. Σαν αποτέλεσμα ενός μαχόμενου εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα ακυρώσει όλους τους εκβιασμούς του κεφαλαίου, όπως το κλείσιμο εργοστασίων, η φυγάδευση κεφαλαίων, η  αντιδημοκρατική εκτροπή.

Στα διλήμματα των Παπαδήμ(ι)ων εμείς απαντάμε ότι άλλος δρόμος υπάρχει:

  • Διαγραφή του χρέους-παύση πληρωμών
  • Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ
  • Εθνικοποιήσεις τραπεζών
  • Αναδιανομη Πλούτου
  •  Κατοχύρωση δημοκρατικών ελευθεριών

 

Το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου, πέρα από τη δικτατορία των αγορών περνά μέσα από το μαύρισμα των κομμάτων του Μνημονίου και την ενίσχυση της Αριστεράς της σύγκρουσης με το Μνημόνιο από την σκοπιά μιας ελπιδοφόρας κοινωνικής προοπτικής, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αθήνα, 12/4/2012


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *