ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.


Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Μπέρτολντ Μπρεχτ – Bertolt Brecht

 

Φασίστες νεοναζί στοχοποίησαν με υβριστικά και απειλητικά συνθήματα σε δρόμους των Γιαννιτσών το Μάκη Γεροντίδη, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Εφοριακών Πέλλας- Ημαθίας-Κατερίνης, στέλεχος της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Αφού γέμισαν την πόλη με εμετικά ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα, δεν παρέλειψαν να βάλουν τη σφραγίδα τους για να μην υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι είναι (είχαν ήδη δύο φορές προχωρήσει σε βεβήλωση του μαυσωλείου Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά με ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα μίσους,καθώς και στην αναγραφή αντίστοιχων συμβόλων και συνθημάτων στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών κατά την πραγματοποίηση αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής εκδήλωσης).

Η φασιστική αυτή επίθεση αποτελεί ευθεία επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι συνέχεια παρόμοιων τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα απέναντι σε μετανάστες και σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Επιτέθηκαν στον πρόεδρο και απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας στο Βόλο, δρουν προβοκατόρικα στις διαδηλώσεις με αποκορύφωμα την αποκάλυψή τους στη μεγάλη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Ιούνη στην Αθήνα και τη φυγάδευσή τους από την αστυνομία.

Η επίθεση που εξαπολύουν δεν είναι μόνο προσωπική απειλή αλλά και προειδοποίηση προς όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας (εργαζόμενους, άνεργους, συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων, αριστερούς) πως η χρυσή εφεδρεία στο σύστημα είναι εδώ έτοιμη να τσακίσει οποιαδήποτε αντίσταση. Τέτοιου είδους συμμορίες δεν έχουν θέση δίπλα στον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην βαρβαρότητα. Είναι στο μαύρο μπλοκ που εκμεταλλεύεται τον φόβο (και τον αναπαράγει) που σκορπάει το σύστημα και άλλοτε οργανώνει προβοκάτσιες σε βάρος του λαϊκού κινήματος και άλλοτε το απειλεί ευθέως.

Καλούμε όλο τον λαό, τους οργανωμένους φορείς του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα, κάθε μορφής συλλογικότητα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια,την ανεργία, τη φτώχεια και το ρατσισμό να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις .

Για να ηττηθεί ο τρόμος και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ… ΕΔΕΣΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *