Μετά την Προδοσία η Ανάσταση

 Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ περίοδος αρχίζει με έναν καταιγισμό προτροπών και απειλών από τους δανειστές για να μη διακοπεί η εκτέλεση του προγράμματος τους. Οι εγχώριοι εκπρόσωποι των μνημονιακών δυνάμεων καμώνονται πως έχουν ουσιώδεις διαφωνίες ως προς την εσωτερίκευση των μέτρων του αντιαναπτυξιακού, αντιανθρώπινου, αντικοινωνικού και αντεθνικού Μνημονίου.

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας προσέρχεται ο ελληνικός λαός στις κάλπες με ήδη ψηφισμένο από τη Βουλή ένα πρωτοφανές και λεπτομερές μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα, που με κυνισμό και αναλγησία περιγράφει τα μελλούμενα για πολλά χρόνια, σε ορισμένους μάλιστα τομείς (π.χ. συντάξεις) τουλάχιστον μέχρι το 2060!

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ πως δεν γνωρίζουν ότι στον πρόσφατο νόμο του Μνημονίου Νο2 (ν. 4046/2012, ΦΕΚΑ28/14- 2-2012) περιγράφονται με πίνακες χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένα ποσά, κατά δημόσια και κοινωνική δραστηριότητα, όλες οι περικοπές από τις παροχές του κοινωνικού κράτους προβλεποντας ότι κατά τον αναίσχυντα διατυπούμενο στόχο της σελίδας 713 του ΦΕΚ- «τα μέτρα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης… σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ εκπρόσωποι του παλαιού πολιτικού κόσμου εφηύραν την έννοια των «ισοδύναμων» μέτρων, δηλαδή των περικοπών από άλλα μέλη του κοινωνικού σώματος ώστε να δημιουργήσουν εντύπωση περιθωρίων διαφυγής. Προτείνουν τον ακρωτηριασμό του… χεριού αντί του… ποδιού, σε έναν προδιαγεγραμμένο δρόμο όπου όλα τα υποσυστήματα του κοινωνικού κράτους είναι ψηφισμένο ότι θα ακρωτηριαστούν.

ΑΛΛΑ ΕΝΑ απλό ξεφύλλισμα στα οικονομικά παραρτήματα του Μνημονίου θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής των χρονοδιαγραμμάτων και της σειράς των ακρωτηριασμών.

ΜΕΡΙΚΟΙ προσποιούνται ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά και ότι, ως… επιτυχημένοι διαπραγματευτές θα επιχειρήσουν το ίδιο και μετά τις εκλογές. Αλλά ήρθε ο Τόμσεν και είπε ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση, γιατί το πρόγραμμα είναι δεδομένο. Μάλιστα δε, ειρωνευόμενος την ελληνική πλευρά, μίλησε για… ανιαρές συνεδριάσεις αφού δεν υπήρχε διαπραγματευτικό διακύβευμα. Ετσι κατέρρευσε ένας ακόμη μύθος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ είχε καταρρεύσει ένας άλλος μεγαλύτερος! Αυτός περί του κινδύνου της εξόδου από την Ε. Ε. και το ευρώ αν επικρατήσουν οι αντι- μνημονιακές δυνάμεις. Η Μέρκελ ομολόγησε επιτέλους τη μεγάλη αλήθεια: ότι δεν θα επιτραπεί ποτέ στην Ελλάδα να εξέλθει από την ΟΝΕ και την Ε.Ε., γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη, από την οποία η Γερμανία αποκομίζει πολλά οφέλη. Και βεβαίωσε: «…θα έχει καταστροφικές συνέπειες και όλοι θα ρωτούν ποιος θα είναι ο επόμενος…».

ΑΥΤΟ ΤΟ τελευταίο αναδεικνύει ότι μόνο οι αντιμνημονιακές δυνάμεις μπορούν να ταρακουνήσουν την προγραμματισμένη συντεταγμένη χρεωκοπία της πατρίδας μας που έχει σχεδιάσει η χρηματοοικονομική βιομηχανία και η ευρωπαϊκή τεχνοδομή. Ετσι θα λάβει νόημα και η εκλογική διαδικασία. Αφού όλα είναι δεδομένα για τους δανειστές και τις μνημονιακές δυνάμεις αφού όλα είναι ψηφισμένα με κάθε λεπτομέρεια, αφού ο δρόμος έχει σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία του στροφή και ο προορισμός είναι αδιαπραγμάτευτος τότε οι εκλογές αποκτούν νόημα μόνο με την επαναφορά της πρωτογενούς λαϊκής επιλογής.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα λειτουργήσει αν το πρόγραμμα αυτό απορριφθεί, αν ο λαός το στείλει πίσω στους εγχώριους συντάκτες και τους διεθνείς υπα-γορευτέςτου. Εάν δημοκρατία σημαίνει δυνατότητα επιλογής και αν η επιλογή προγράμματος είναι η ψυχή της ο αγώνας για την ελεύθερη έκφραση του λαού σημαίνει αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

ΣΤΗΝ ETEPONOMIA του μνημονιακού… μονόδρομου, ο λαός θα αντιτάξει τη δική του κυρίαρχη επιλογή, δηλαδή την απόρριψή του. Επομένως, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν αγωνίζονται απλώς για τη σωτηρία της πατρίδας του έθνους των δημοσίων αγαθών, του διαχρονικού υλικού και άυλου πλούτου. Αγωνίζονται πρωτίστως για να επαναφέρουν το νόημα της δημοκρατίας στη χώρα όπου γεννήθηκε.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ η εξανάσταση του λαού προϋποθέτει τη γνώση για τον Γολγοθά που τον περιμένει, το σπάσιμο της παραμνημονιακής δημοσιολογίας και την απελευθέρωση απότις μνημονιακές αλυσίδες η επανανοηματοδότηση της δημοκρατίας ταυτίζεται με αυτή την προσπάθεια.

ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ανάψει το φως της Ανάστασης και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, για να αντισταθούν όλες μαζί στον επιθετικό, εγκληματικό και αλλοτριωτικό νεοφιλελευθερισμό..

Κείμενο του Αλέξη Μητρόπουλου στηνRealnews 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *