ΕΠΑΜ – Παπαθεμελής: Εκλογική συνεργασία με όνομα ΟΧΙ

Δελτίo Τύπου

Ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας

Ο Χ Ι

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αθήνα 15 Απριλίου 2012
 
Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας,  τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:
Ο Χ Ι
Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού.
Νομοτυπικά  επικεφαλής και εκπρόσωπος του ΟΧΙ ορίζεται  η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρεπόντη  Δελιβάνη.
 Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι  όροι εκλογικής συνεργασίας του ΟΧΙ είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.
 
Πολιτικοί  Όροι της Συνεργασίας 

  • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
  • Τιμωρία  των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
  • Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
  • Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
  • Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
  • Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
  • Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.
 
 
Οι  Συνεργαζόμενοι
Στέλιος Παπαθεμελής                                      Δημήτρης Καζάκης
Πρόεδρος                                                                Εκπρόσωπος 

Δημοκρατικής Αναγέννησης                        Ενιαίου Παλλαϊκού  Μετώπου

 

Πηγή: http://www.epam-hellas.gr

http://papathemelis.blogspot.com/

Υποβολή υποψηφιοτήτων

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Παρακαλούνται τα μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εθνικές εκλογές ν’ αποστείλουν άμεσα τα βιογραφικά τους ηλεκτρονικά στην διεύθυνση danagenisi@yahoo.gr ή στο τηλεομοιότυπο 210 – 210 3217771.
Οι φίλοι της Δ.Α. που επιθυμούν να συνδράμουν τον προεκλογικό της αγώνα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το 210 3314314, ώστε να συντονιστούν οι σχετικές δράσεις μας.

11 απαντήσεις στο “ΕΠΑΜ – Παπαθεμελής: Εκλογική συνεργασία με όνομα ΟΧΙ”

  1. ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΌΛΑ Μ Ε Τ Ω Π Ο, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΥΘΥς ΕΞΑΡΧΗς ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΙΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΚΠ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟς, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ, ΔΥΣΤΧΩς ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟς ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΦΑΤΡΙΕς, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ,ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΕΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΕΧΟΝΤΑς Ως ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ, ΠΑΡ’ΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕς, ΚΑΠΟΟΙΑ ΒΑΣΙΚΕς ΑΡΧΕς. ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛ ΚΑΙ ΜΗ, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΕ Ε-ΜΑΙL ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ.Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕς ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΜ. maira

  2. To μόνο κρίμα είναι που δεν συμφώνησαν και άλλες δυνάμεις στην εκλογική αυτή συμπαράταξη. Ο κόσμος των δυνάμεων που την κριτικάρουν, ας σκεφτούν μόνο ποιούς βοηθάει η απόφαση της ηγεσίας των αριστερών κομμάτων να κατεβαίνει καθένα μόνο του … Ποιόν άλλο βοηθά εκτός από τη συνέχιση και νομιμοποίηση της τρέχουσας αντιλαϊκής πολιτικής; ε;

    Θα μας κακόπεφτε ένα ΝΕΟ (όχι ελάτε κάτω από μένα, όπως είπε ο Σύριζα, αυτό το λένε όλοι) ενιαίο εκλογικό σχήμα των αντιμνημονιακών δυνάμεων με πολύ βασικούς στόχους, όπως προσπαθούσε το ΕΠΑΜ; Πρώτος συνδυασμός θα ήταν, και εκεί να δεις αν θα έτρεμε το σύστημα. Τώρα, το σύστημα είναι ήσυχο, θα μπορέσει να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική του. Ελα όμως που δε συμφώνησαν άλλοι, και αυτό είναι το μεγάλο κρίμα… Για σκεφτείτε το λίγο …

  3. Καλημέρα, Χριστός ανέστη!

    Ένας καλός εμφύλιος δηλαδή θα ήταν προτιμότερος από μια εκλογική συνεργασία μεταξύ ετερόδοξων πολιτικών δυνάμεων;
    Το ότι ο Παπαθεμελής είναι “παπαδοθρησκόληπτος” τον καθιστά λιγότερο πατριώτη από τους υπόλοιπους Έλληνες; Π.χ. την κ. Παπαρήγα ή τον κ. Καμμένο;
    Και για νά ‘χουμε καλό ρώτημα:
    με ποιούς τελικά επιτρέπεται να συνεργαστεί ο κ. Καζάκης ή το ΕΠΑΜ; Π.χ. μόνο με την Ανταρσύα, την ΚΟΕ, ή ποιους;
    Ο Καμμένος; απαπαπα,
    ο Παπαθεμελής; απαπαπα,
    ο Σύριζα απαπαπα.. ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ;;;;

    Αντιγράφω από την ιστοσελίδα
    http://users.uoa.gr/~nektar/history/2romanity/sacking_constantinople.htm
    “… Οκτακόσια χρόνια ακριβώς εφέτος από εκείνη τη 13η Απριλίου του 1204, όταν οι Φράγκοι και Φλαμανδοί στην πλειονότητά τους, αλλά και Γερμανοί, Λομβαρδοί, Tοσκάνoι και φυσικά Βενετοί που αποτελούσαν το σώμα της Δ΄ Σταυροφορίας κατελάμβαναν και λεηλατούσαν την Κωνσταντινούπολη, στο όνομα του Πάπα Ιννοκέντιου Γ΄ και σε παρέκκλιση της πορείας τους προς τους Αγίους Τόπους, επωφελούμενοι από τις εσωτερικές διαμάχες και τις δυναστικές έριδες στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία…”

    Αχ, εκείνο το τελευταίο “…από τις εσωτερικές διαμάχες και τις δυναστικές έριδες..”!

  4. Ελσάκι ο πατριωτισμός της αριστεράς φτάνει μέχρι συγκεκριμένα σημεία , του στιλ δεν γουστάρω την πατρίδα μου υποδουλωμένη , τον ελληνικο λαό να κακοπερνάει και τέτοια . Οταν η αριστερά μπλέκεται με τη λαικίστικη υπερσυντιριτική ακροδεξιά τότε αυτό που προκείπτει είναι εθνικοσιαλιστικού τύπου . Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προκύπτει ένα ναζιστικο μόρφωμα (εθνικοσοσιαλιστικό τύπου Γερμανίας επί Χίτλερ) που ΥΠΟΤΗΘΕΤΑΙ είχε και ριζοσπαστικά στοιχεία του στιλ εργατικό κόμμα ενάντια στο κεφάλαιο,ενάντια στον χριστιανισμό ή αμφισβήτιση της υπάρχουσας ηθικής ( μην με παρξηγήσετε , ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είχε τέτοια χαρακτηριστικά ) αλλά είναι ξεκάθαρα βαθιά συντιριτικό , λόγω Παπαθεμελή .

    Ο κόσμος που στοχεύει είναι γενικά πατριώτες , από τον “υγειή” πατριωτισμό του στιλ “δεν θέλω τον λαό μου σκλαβωμένο” μέχρι εθνικιστές με σοσιαλιστικές τάσεις που ποιοι είναι οεο ? Το γλυκό δένει με τις ένοιες “εθνικοποίηση τραπεζών/επιχειρήσεων” , “εθνική ανεξαρτησία” κτλ .

    Για να συνεργαστούν αυτοί οι 2 είναι 2 τα ενδεχόμενα . 1) Να έγινε συνειδητά και με “δόλο” , συνειδητά να δημιούργησαν ένα νέου τύπου εθνικοσιαλιστικό μόρφωμα , 2) απλά να είναι ο Καζάκης εντελώς καραγκιόζης και ψηφοθήρας και τον πρώτο που βρήκε μπροστά του να του πε να κατέβουν μαζί και να προκύψει ένας “ανοιχτόμυαλος” πολιτικός αχταρμάς που θα πάει άπατος .

    Για μένα λάθος κίνηση και των 2 . Δεν συμφέρει κανένα από τους 2 να κάνουν αυτή τη συνεργασία . Δεν υπάρχει καμιά προοπτική να μπουν στη βουλή μιας και είναι και τα 2 κόμματα 3 και ο κούκος και από την άλλη ο ένας θα διώξει τον κόσμο του άλλου μιας και φαίνονται αταίριαστες εκ πρώτης όψεος οι απόψεις τους .

  5. -1 και η δικιά μου συμμετοχή στο ΕΠΑΜ. Ελπίζω το γεγονός να γίνει μάθημα και σε άλλους ΕΠΑΜίτες. Καλό 1% στη λούμπα των εκλογών

  6. εαν ο κ Παπαθεμελης συστρατευοταν κανονικα στο ΕΠΑΜ οπως οι χιλιαδες φιλοι και μελη του -οπως κι εγω ως τωρα- ουδεν προβλημα θα υπηρχε.
    αντ΄αυτου ομως επεβαλε ως φαινεται τον εαυτο του ως ισοτιμο συνεργατη- συνδιαμορφωτη πολιτικης αποψης και στασης.
    εδω πραγματι υπαρχει προβλημα:ποιος ειναι ο κ. Παπαθεμελης σημερα? ποια πολιτικη δυναμικη εκφραζει ή διαθετει?
    κατα τη γνωμη μου καμια
    αποτυχημενος πρωην Πασοκος, βαθια συντηριτικος ως πολιτικος , προσωπικα θα τον κατετασσα στα ρεταλια της πολιτικης
    το προβλημα δεν ειναι βεβαια του κ. Παπαθεμελη- αυτος τη δουλειατου κανει
    το προβλημα ειναι του Επαμ , να δεχεται , να συμπρατει ισοτιμα με τετοιους πολιτικους ξεφτιλες
    ειναι βεβαιο πως μονο χαμενο θα βγει το μετωπο απο τετοιες συμπραξεις με παλαιοκομματικα φθαρμενα ξεφτιλισμενα προσωπα
    εμενα παντως με εχει ηδη χασει
    λυπαμαι , αλλα πιο πολυ σας λυπαμαι κυριοι του ΕΠΑΜ
    ειναι πολυ θλιβερο ενας πολιτικος σχηματισμος που υποτιθεται
    θα εξεφραζε το νεο και δυναμικο στοιχειο των Ελληνων , να καταντα να συμπρατει ισοτιμα με πολιτικα φαντασματα τυπου Παπαθεμελη
    αντε και σε ανωτερα , να τους χαιρεστε τους Παπαθεμεληδες σας που ακομη δεν μπηκαν σας επεβαλαν και αλλαγη ονοματος !
    αραγε που πηγαν οι περηφανες διακυρηξεις σας περι ισοτιμης συμμετοχης ολων?
    κριμα πραγματικα κριμα
    και περιοσσοτερο λυπαμαι τον εαυτο μου κι αλλους σαν εμενα που ελπισαν στο ΕΠΑΜ

  7. Σίγουρα αυτη η συνεργασία ξενίζει και δικαίως θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις – το ίδιο και η κίνηση Δημαρά ενδεχομένως. Ομως μήπως τελικά τέτοιου τύπου συγκερασμοί με στόχο την όσο το δυνατόν πολυκομματικότερη βουλή δεν είναι προς το απώτερο γενικό συμφέρον ? Υπο την έννοια ότι αν κάποιοι ψηφίσουν “υπέρ αδυνάτου” με στόχο να αντιδράσουν στον δικομματισμό, μήπως εν τέλει – με ποσοστά της τάξης του 2 – 3 % – άθελα τους πριμοδοτήσουν το πρώτο κόμμα ?? Απλά μια σκέψη κάνω …

  8. Ολοκληρωτικη παρακμη ΕΠΑΜ, καταντια Καζάκη.Θα μπορούσε να πεί κανείς πολλά. Αντ΄αυτού θα μεταφέρω αγωνία φίλου του ΕΠΑΜ ο οποίος με απαγοήτευση ανέφερε οτι φοβόταν μήπως το ΕΠΑΜ κατέληγε να γίνει ενα γκρουπούσκουλο της αριστεράς και τελικά θα γίνει γκρουπούσκουλο της ακροδεξιάς! Καληνύχτα πατριωτική…”αριστερα”…?????

  9. Επιτέλους ένας αγνός αριστερός με πατριωτικά αισθήματα,που δεν φοβάται μήπως οι λοιποί αριστεροί τον χαρακτηρίσουν ακροδεξιό εθνικιστή,
    μπράβο για το θάρρος του.

    • Ενας “αριστερός” με πατριωτικά αισθήματα, δεν φοβάται μήπως οι λοιποί αριστεροί τον χαρακτηρίσουν ακροδεξιό εθνικιστή, γιατί ΕΙΝΑΙ ακροδεξιός εθνικιστής!

      Συνεργασία με τον παπαδοθρησκόληπτο πολέμιο της νυχτερινής ζωής Παπαθεμελή;

      Έλεος ρε Καζάκη!

      Μέχρι που θα φτάσει η κατρακύλα σου;

      • Γιατι ρε φιλε καλο ειναι να ξενυχτα κανεις καθε βραδυ; Πολυ καλα το κανει ο κ.Καζακης που συνεργαζεται με Παπαθεμελη. Ας μην κανουμε αφορισμους, η λογικη και η συνεση να εχει το προβαδισμα,τ αλλα θα τα βρουμε. Αυτην την ωρα προεχει η αποκατασταση της αξιοπρεπειας των Ελληνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *