Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για τη σκηνοθετημένη “θυσία” Τσοχατζόπουλου

Η «θυσία» του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να διασώσει το σάπιο πολιτικό σύστημα
Μπροστά στην πάνδημη λαϊκή αποδοκιμασία ο δικομματισμός θυσιάζει ένα έτσι κι αλλιώς απαξιωμένο και αποσυρμένο στέλεχος του, ελπίζοντας να κερδίσει πόντους για τις εκλογές της 6ης Μάη. Η ίδια η Τρόικα και η «γερμανική διοίκηση» της χώρας συμπράττουν στη σκηνοθεσία, στοχεύοντας να διασώσουν Βενιζέλο, Σαμαρά και το πολιτικό τόξο που δεν αμφισβητεί τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις.
Ματαιοπονούν όμως οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, οι υποτακτικοί της Τρόικας και της Μέρκελ. Κανείς δεν πείθεται από τους τωρινούς θεατρινισμούς. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το «κόλπο των υποβρυχίων» είναι ένα διαχρονικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τα δύο μεγάλα κόμματα οι ηγεσίες τους, όλοι οι πρωθυπουργοί της τελευταίας δεκαετίας, οι υπουργοί Άμυνας, τα εκάστοτε μέλη στο ΚΥΣΕΑ.
Πρόκειται πλέον για το απόγειο της σαπίλας: Να έχουν πληρωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε μια γερμανική πολυεθνική και να έχει παραληφθεί από αυτή μόλις ένα υποβρύχιο, που κι αυτό …γέρνει. Και ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό των Μνημονίων, με προεξάρχοντες τους Βενιζέλο και Σαμαρά, να αποδέχεται δουλικά τους εκβιασμούς της Μέρκελ, που προστατεύει τα συμφέροντα της γερμανικής πολυεθνικής.
Αυτή η πρακτική, που είναι γνωστό ότι ισχύει σε όλες τις κρατικές προμήθειες από τις πολυεθνικές και τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι μια από τις βασικότερες αιτίες της καταχρέωσης της χώρας. Έτσι βγάζουν τεράστια κέρδη πολυεθνικές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Έτσι ταΐζεται με μίζες το πολιτικό σύστημα – και μετά καλείται ο λαός να πληρώσει το δημόσιο χρέος. Τα σκάνδαλα, η διαφθορά και η διαπλοκή είναι η άλλη όψη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδήγησε την τελευταία εικοσαετία στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και στη λαϊκή εξαθλίωση.
Αυτοί που σήμερα «θυσιάζουν» τον Άκη είναι οι ίδιοι που έκαναν πρωθυπουργό έναν από τους βασικούς υπεύθυνους για το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πιστό υπάλληλο της ευρωκρατίας,  Λουκά Παπαδήμο. Είναι οι ίδιοι που μόλις πριν λίγες μέρες απάλλαξαν με νομοθετική ρύθμιση τη SIEMENS, μια ακόμη πολυεθνική που ταΐζοντας με μίζες το πολιτικό σύστημα, αποκόμισε παράνομα κέρδη τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα τους υπολογισμούς της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.
Βατοπέδι, δομημένα ομόλογα, C4I, Ολυμπιάδα, υποκλοπές, «κουμπάροι», επιδοτήσεις άγονης γραμμής. Ατέλειωτος ο κατάλογος. Παντού και πάντα πληρώνει ο λαός και οι υπεύθυνοι απαλλάσσονται. Πλησιάζει, όμως, η ώρα που θα γυρίσει ο τροχός.  Και τότε, θα μιλήσει (και θα τιμωρήσει) ο ίδιος ο ξεσηκωμένος λαός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *