Αλληλεγγύη στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Blé»!

Αλληλεγγύη στο δίκιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Blé»!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Βlé». Ο αγώνας ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τα ελαστικά ωράρια, τα μηδαμινά ρεπό, τις απολύσεις και τις απειλές είναι αγώνας όλων μας!

Στη σημερινή συγκυρία, η πολιτική που συντρίβει κάθε εργατική, κοινωνική και πολιτική κατάκτηση στο όνομα του χρέους και των μνημονίων στέλνει ένα και μόνο μήνυμα στην εργοδοσία: παύση πληρωμών στους εργαζομένους, ασυδοσία, κι αυταρχισμός. Όσοι και όσες όμως βρίσκονται στην ανεργία ή δουλεύουν και δεν πληρώνονται συγκροτούν μια κοινωνική πλειοψηφία που μπορεί να γίνει εκρηκτική δύναμη ανατροπής. Χρειάζεται όμως να σπάσει ο φόβος, αλλά κι ο εμφύλιος που έντεχνα σπέρνουν ανάμεσα στους εργαζομένους. Γι’ αυτό είναι καθοριστικό κάθε αγώνας που ξεσπάει να αγκαλιάζεται ενωτικά κι αποφασιστικά από πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, επιτροπές κατοίκων και κάθε άλλη μορφή συσπείρωσης κι αγώνα. Είναι σήμερα ανάγκη να συμβάλλουμε σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης κι ανατροπής που θα βάλει φραγμό στον εργοδοτικό αυταρχισμό και θα ανοίξει το δρόμο για μια άλλη καθημερινότητα μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς πέρα από τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, αλλά τ’ αφεντικά που θυσιάζουν τις ζωές μας για το κέρδος και το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει την ανεργία και την εργοδοτική τρομοκρατία. Υπάρχει άλλος δρόμος! Κάθε εργατική νίκη σ’ αυτούς τους καιρούς είναι παράδειγμα που μπολιάζει τη λαϊκή κι εργατική δυσαρέσκεια με ελπίδα κι αυτοπεποίθηση. Η προοπτική κατακτήσεων για την επιβίωση, αλλά και η συνολική ρήξη για μια αλλιώτικη ζωή είναι δύσκολη κι απαιτεί σκληρό αγώνα, αλλά είναι η μόνη εφικτή και ρεαλιστική διέξοδος!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης εργαζομένων κι αλληλέγγυων και απαιτεί να παύσουν τα δικαστήρια να λειτουργούν σαν όργανα της εκάστοτε εργοδοσίας επιβάλλοντας ασφαλιστικά μέτρα σε κάθε εστία αγώνα.

Ο αγώνας στα κάτεργα του «Βlé» μπορεί και πρέπει να νικήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *