Τούρκος δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων πράκτορας της ΜΙΤ!

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Ταράφ (29-3-2012) είναι αποκαλυπτικό των μεθόδων που ακολουθεί ο βρώμικος κόσμος των μυστικών υπηρεσιών, όπου συχνά οι δημοσιογράφοι στρατολογούνται ως πράκτορες και τα ίδια τα πρακτορεία ειδήσεων έχουν έναν αδιευκρίνιστο ρόλο καθώς εντάσσονται στη σφαίρα της κρατικής πολιτικής.

Θύμα όμως των σχεδιασμών αυτών αποτελούν τα απελευθερωτικά κινήματα και πολύ περισσότερο όταν χρησιμοποιούν το δίκοπο μαχαίρι της συνεργασίας με κράτη στο πλαίσιο της πολιτικής λογικής «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος». Ο ηρωικός αγώνας των Κούρδων ανταρτών αντιμετώπισε το ρίσκο αυτής της πολιτικής επιλογής καθώς οι πάλε ποτέ σύντροφοι του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, όταν άλλαξαν στρατηγική έναντι της Τουρκίας, συνεργάστηκαν με τη CIA και τη MIT, παραδίδοντας τον Οτσαλάν στους διώκτες του.

Η προσέγγιση μας αυτή δεν έχει ως αφετηρία την εκ του ασφαλούς κριτική, αλλά  την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος με αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, για την ανάπτυξη και επιτυχία των κοινωνικών αγώνων.

Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα:

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ

Η Ταράφ έφτασε στην κατάθεση που έδωσε ο ανταποκριτής του AFP Μουσταφά Οζέρ ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια της έρευνας για το KCK και αφέθηκε ελεύθερος μετά : Πήγα στον Καραγιλάν για την ΜΙΤ, διείσδυσα στο κέντρο του ΠΚΚ στην Ευρώπη.

O ανταποκριτής του AFP Μουσταφά Οζέρ που συνελήφθη στα πλαίσια των αστυνομικών επιχειρήσεων ενάντια στο KCK, περιέγραψε στην κατάθεση που έδωσε στις 23 Νοεμβρίου 2011 στον εισαγγελέα ειδικής δικαιοδοσίας Μπιλάλ Μπαϊρακτάρ τους δεσμούς του με την ΜΙΤ. Ο Οζέρ ανέφερε πως το 2003 ήρθε σε επαφή με την ΜΙΤ και άρχισε να μαζεύει πληροφορίες σχετικά με το ΠΚΚ. Οι λεπτομέρειες της κατάθεσης του έχουν ως εξής :

¨Κατέθεσα στην Αστυνομική Διεύθυνση. Η κατάθεση μου εκεί είναι απολύτως αληθής, την επαναλαμβάνω. Άλλωστε εκείνη την κατάθεση την έδωσα παρόντος του δικηγόρου μου Ουμίτ Ντουμάν. Δουλεύω στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) από το 2003. Και συνεχίζω να δουλεύω. Οι υπεύθυνοι του AFP μου είπαν να πάω σε στρατόπεδα του ΠΚΚ να τραβήξω φωτογραφίες και ότι από εκεί θα έβγαζαν αυτοί ειδήσεις. Εγώ επειδή ήξερα πως οι Γάλλοι χώνουν την μύτη τους σε όλα, για να μην υπάρξει ζημιά στην πατρίδα, περιέγραψα το θέμα στον Ουμίτ Σελτζούκ Σενέρ που είναι γνωστός μου και εργάζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης. Ρώτησα να θα υπάρξει ή όχι κάποιο νομικό πρόβλημα. Επίσης ρώτησα για το αν θα είναι επωφελές ή όχι κάτι τέτοιο. Αυτός μου είπε πως θα με βοηθήσει και ότι κάποιοι φίλοι του θα επικοινωνήσουν μαζί μου. Μερικές μέρες μετά ήρθε το τηλεφώνημα. Συναντήθηκα με το άτομο αυτό. Συναντήθηκα με άτομο ονόματι Τζεμ στην περιοχή του Ταξίμ. Μου έδωσε μια κάμερα και μου είπε πως πρέπει όπου πάω να παρατηρώ και να καταγράφω. Εγώ εθελοντικά και χωρίς να ζητήσω χρήματα του είπα πως δέχομαι την πρόταση του.

Εντοπισμός χώρου από τις γραμμές του ορίζοντα

Τον Αύγουστο του 2005 μέσω του Μάχμουρ πήγα στο όρος Κάντιλ. Εξ όσων θυμάμαι το ταξίδι κράτησε 4-5 μέρες. Εκεί τράβηξα διάφορες φωτογραφίες., τις οποίες όλες μόλις γύρισα τις παρέδωσα στο ονόματι Τζεμ άτομο στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνση της ΜΙΤ την περιοχή Μπεσίκτας. Αυτές οι εικόνες έπρεπε να μείνουν και σε μένα. Για αυτό τους έδωσα αντίγραφα. Τμήμα αυτών των φωτογραφιών βρέθηκαν κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι μου και τώρα βρίσκονται στην αστυνομία. Ξέχασα να πω σε σχέση με τα προηγούμενα πως ο Τζεμ μου είχε πει να προσέξω και να καταγράψω ιδιαίτερα τις γραμμές του ορίζοντα, διότι αυτό ήταν σημαντικό για τον εντοπισμό των θέσεων. Η οικειότητα μου με τον Τζεμ προχώρησε. Ο Τζεμ άρχισε μέσα από μένα να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τον ξένο τύπο. Και εγώ τον βοηθούσα με την σκέψη πως είναι κάτι επωφελές. Η φιλία μου με τον Τζεμ συνεχίστηκε έτσι μέχρι τα τέλη του 2007. Στο μεταξύ απέρριψα κάθε υλική απολαβή. Είχα έναν προβληματικό γάμο. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσα να ενδιαφερθώ για τα θέματα.

Ξέχασα πάλι να αναφέρω κάτι. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο βουνό ήρθα σε επαφή με τον Ισμέτ Καϊχάν. Αυτός δέχτηκε το αίτημα μου να πάω στο Κάντιλ και εγώ ενημέρωσα σχετικά. Όταν πήγαινα στο βουνό ήταν το περιστατικό με τα 500 άτομα που ήταν ζωντανές ασπίδες. Τα 500 αυτά άτομα βγήκαν από την Τουρκία θέλοντας ως ζωντανές ασπίδες να εμποδίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αλλά άλλαξαν κατεύθυνση προς Κάντιλ μεριά, εντάχθηκαν στην οργάνωση και έδωσαν συνέντευξη τύπου. Εγώ συμμετείχα σε αυτή τη συνέντευξη τύπου. Άρχισα να παίρνω σημειώσεις. Τότε πήρα από ένα τραπέζι που είχε πολλούς φακέλους έναν από αυτούς για να γράψω πάνω, και άρχισα να γράφω σημειώσεις.

Όταν πρόσεξα πως μέσα στον φάκελο υπήρχαν τα στοιχεία ταυτότητας 500 μελών της οργάνωσης αποφάσισα να πάρω εκείνο τον φάκελο. Συνεχίζοντας να παίρνω σημειώσεις, χωρίς να το δει κανείς, έβαλα τον φάκελο στην τσάντα μου. Όταν επέστρεψα τον φάκελο αυτό μαζί με τα βίντεο τα παρέδωσα στο στέλεχος της ΜΙΤ Τζέμ.

Τον Οκτώβριο του 2009 μετά από αίτημα το Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέσω του Ισμέτ Καϊχάν διασφαλίσαμε την δυνατότητα να κάνουμε ρεπορτάζ με τον Μουράτ Καραγιλάν (σημείωση: επικεφαλής του στρατ. Κλάδου του ΠΚΚ). Με την ομάδα μας πήγαμε στο Κάντιλ. Το ρεπορτάζ έγινε στην περιοχή Λέβζε. Και εγώ τράβηξα φωτογραφίες. Όταν επέστρεψα τις φωτογραφίες αυτές τις έδωσα και στο πρακτορείο αλλά και τις περισσότερες στα στελέχη της ΜΙΤ Χακάν Γιλντιρίμ και Εμρέ Κουζούογλου. Μετέφερα στην ΜΙΤ ότι ο Μουράτ Καραγιλάν ήταν οργισμένος και με χαμηλό ηθικό. Επίσης εγώ έπαιρνα πληροφορίες από τον Ισμέτ Καϊχάν σχετικά με τους ξένους και Τούρκους δημοσιογράφους που πήγαιναν στο Κάντιλ, και ενημέρωνα σχετικά την ΜΙΤ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *