Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πια τα σαΐνια της Ν.Δ

Ο παλαιοκομματισμός είναι στο ΝτιΕνΕι αρκετών βουλευτών της Ν.Δ.
Την στιγμή που τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης, την ώρα που το κράτος τους χαρίζει δισεκατομμύρια στους πλουτοκράτες οι Μαυρογιαλούροι της Ν.Δ εξακολουθούν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια με τα λεφτά του σκληρά φορολογούμενου λαού.

Το λέμε αυτό γιατί μόνο ο απλός λαός χαρατσώνεται στην φορολογία.

Να δώσουμε ένα στοιχείο μόνο. Μια χούφτα καπιταλιστές χρωστούν στο κράτος κοντά 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για τα βεβαιωμένα χρέη, που θα έπρεπε να έχουν ήδη πληρωθεί αλλά στην κυριολεξία τα χρέη τους αυτά έχουν .. γραφτεί στο χιόνι.. Το πραγματικό ποσό πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο. Αν το υπουργείο Οικονομικών είχε την ικανότητα και τη διάθεση να εισπράξει έστω 1 ευρώ σε κάθε 100 από όσα του χρωστούν οι καπιταλιστές, θα μείωνε το περίφημο κατά Βρυξέλλες κρατικό έλλειμμα κατά μια ολόκληρη εκατοστιαία μονάδα. Δεν θα υπήρχε λόγος τότε να επιβληθούν νέες φοροκαταιγίδες, «σταθεροποιητικά προγράμματα» παρατεταμένη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις.

Από κει και πέρα όμως έρχονται εκλογές. Και η Ν.Δ προσπαθεί να μετατρέψει την διαφαινόμενη συντριβή της σε διαχειρήσιμη ήττα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν η σειρά του Προκόπη Παυλόπουλου να εξαγγείλει την οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πόρους 3,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θησέας 2».
Την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας μας την είπε ξεκάθαρα ο βουλευτής της Ν.Δ Κ. Αγοραστός: «Πρέπει να καρπωθούμε επικοινωνιακά το πρόγραμμα Θησέας ΙΙ, γιατί με το Θησέας Ι δώσαμε υπερδιπλάσια χρήματα στους δήμους και η προστιθέμενη πολιτική αξία δεν ήταν ανάλογη…».

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πια τα σαΐνια της Ν.Δ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *