ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: Αναβάλλουν για ένα μήνα τη μείωση των συντάξεων για να μην τσαντιστούν οι συνταξιούχοι και δεν τους ψηφίσουν!

Μετατίθεται κατά ένα μήνα η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου Μνημονίου. Ως εκ τούτου, μειωμένες θα είναι οι συντάξεις του Ιουνίου και όχι αυτές του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις των 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7% θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Οι περικοπές έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή μία δόση για κάθε μήνα του υπολοίπου έτους.

Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μεθόδευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μην θυμώσουν ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους λίγο πριν τις εκλογές. Αμέσως μετά έχουν δρομολογήσει μαζί με τη μείωση των συντάξεων και τα εκκαθαριστικά της εφορίας για την φοροκαταιγίδα επί των ακινήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *