Πατριωτικά καταφύγια σε ‘’αντιμνημονιακές’’ φούσκες

του Παναγιώτη Μαυροειδή

Πηγή: http://aristeroblog.gr/node/682

Αναμφισβήτητα,  ανάμεσα στις  ενδιαφέρουσες εξελίξεις της βδομάδας συγκαταλέγονται οι δύο παρά φύση-για ορισμένους-γάμοι. Το  ΕΠΑΜ συνεργάζεται με  την θρησκόληπτη παλαιοδεξιά εθνικιστική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Στ. Παπαθεμελή  και το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γ. Δημαρά, προσχωρεί στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του ακροδεξιού Π. Καμμένου.

Σε αυτό τον ιστότοπο, προσπαθούμε να μιλάμε τεκμηριωμένα και με σαφήνεια. Αξίζει να  δούμε λοιπόν συγκεκριμένα ορισμένα πράγματα, καθότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένα μεγάλο κομμάτι του ‘’δημοκρατικού αντιμνημονιακού-πατριωτικού χώρου’’, νοιώθει αδειασμένο και με πολλά ερωτηματικά.

Ας δούμε κατ’ αρχήν τα πραγματικά δεδομένα των συμπράξεων.

Το πλαίσιο συμφωνίας ΕΠΑΜ-Παπαθεμελή

  • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
  • Τιμωρία  των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
  • Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
  • Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
  • Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
  • Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
  • Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική  αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.

 

Η ανακοίνωση του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη συνεργασία με Π. ΚΑΜΜΕΝΟ

  • Για Ισχυρή Κοινωνία και Ανεξάρτητη Πατρίδα
  • Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  • Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.
  • Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
  • Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
  • «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.
  • Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.
  • Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή δοτή συγκυβέρνηση.
  • Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία, των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.
  • Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων – αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.
  • Περιφρούρηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και άρνηση κάθε ανοχής, υπογραφής και συμφωνίας σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε πρόσθετους φόρους και οικονομικές επιβαρύνσεις για την κοινωνία.
  • Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
  • Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
  • Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.
  • 15. Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.»

Πέντε ερωτήματα και οι απαντήσεις που (δεν) δίνονται

Τι είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή για την κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους μικρομεσαίους και αγρότες που ξεκληρίζει η τριπλή χούντα ΕΕ, ΔΝΤ, ελληνικής ολιγαρχίας; Πως απαντούν οι ιδιότυπες αυτές πολιτικές και ιδεολογικές κοινοπραξίες;

 

  1. Να ζήσει ο λαός! Ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου εδώ και τώρα!

 

Είναι ψέμα ότι στην Ελλάδα δεν παράγεται τίποτα και δεν υπάρχει πλούτος. Μέσο ετήσιο εισόδημα κατά κεφαλήν 25.000 ευρώ περίπου, δεν είναι μικρό πράγμα. Να αυξηθούν οι μισθοί-συντάξεις, να τριπλασιαστούν τα επιδόματα ανεργίας (μέχρι την  δημιουργία θέσεων απασχόλησης), να διαγραφούν τα χρέη των εργαζομένων, φτωχών και ανέργων προς τις ληστρικές τράπεζες, κατάργηση των έμμεσων φόρων, διπλασιασμός κοινωνικών δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, πολιτισμό.

Η κοινοπραξία ΕΠΑΜ-Παπαθεμελή απαντά:

‘’Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.’’

Ωστόσο, τόσο  η κρίση  όσο και η ‘’ανάπτυξη’’ στη χώρα, δεν μας περιλαμβάνει  όλους με τον ίδιο τρόπο. Το ζητούμενο δεν είναι η ‘’οικονομική ανάκαμψη της χώρας’’ γενικά, αλλά να πάρει και ο λαός της αυτό που δικαιούται και όχι να γίνονται ντροπαλές αναφορές για ‘’ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος’’ . Έλεος πια! Μια ζωή τα υποζύγια θα δουλεύουν και η οικονομική ολιγαρχία θα κρύβεται πίσω από τη ‘’χώρα’’;

Η κοινοπραξία ΑΡΜΑΤΟΣ-Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ απαντά:

‘’Περιφρούρηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και άρνηση κάθε ανοχής, υπογραφής και συμφωνίας σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε πρόσθετους φόρους και οικονομικές επιβαρύνσεις για την κοινωνία’’.

Περιφρούρηση της κοινωνικής δικαιοσύνης! Τι κοινωνική δικαιοσύνη έχουμε και πρέπει να την περιφρουρήσουμε; Είναι γελοιότητα  και πρόκληση αυτό το πράγμα. Μας κάνουν μάλιστα εδώ τη χάρη να μη δεχτούν άλλη ‘’μείωση μισθών’’ ή ‘’πρόσθετους φόρους’’. Να πούμε και ευχαριστώ μήπως;  Αυτό φυσικά σημαίνει αποδοχή των οικονομικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων της πολιτικής των μνημονίων. Μπορεί να ονομάζεται αυτός ο σχηματισμός ‘’αντιμνημονιακός’’;

  1. Για να ζήσει ο λαός, πρέπει εδώ και τώρα να διαγραφεί το ληστρικό χρέος και να καταργηθούν οι σχετικές συμβάσεις

Όποιος δεν παίρνει σαφή και ξεκάθαρη θέση σε αυτό και την ίδια ώρα παριστάνει τον αντιμνημονιακό, απλά εξαπατά.

Τι απατάνε σε αυτό;

 ‘’Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές’’. (ΕΠΑΜ-Παπαθεμελής)

Θέση για διαγραφή του χρέους δεν βλέπουμε, παρά μόνο ‘’παύση πληρωμών’’. Σκόπιμη αοριστία; Είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Στην πραγματικότητα ούτε αυτό μπορεί να υπάρξει μέσα στην ΕΕ.

 ‘’Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια. Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή δοτή συγκυβέρνηση.’’(ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ)

Αυτοί και αν είναι. Να ‘’ενημερωθούμε’’ λοιπόν για το χρέος, να το ‘’μετρήσουμε’’ με μια ΕΛΕ,  και βέβαια να ‘’τηρήσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις’’, πλην κάποιων επαχθών όρων! Όχι απλά απαράδεκτη, αλλά αίσχιστη θέση. Πως λοιπόν γίνεται χωρίς να διαγραφεί το χρέος, να περιφρουρήσει ο Καμμένος την κοινωνική δικαιοσύνη; Απλά μας δουλεύουν…

  1. Άμεση έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ-προϋπόθεση για αξιοβίωτη ζωή, δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία

Διαγραφή του χρέους, το οποίο πλέον είναι χρέος προς την ΕΚΤ και τις εθνικές τράπεζες των χωρών μελών της ΕΕ, με παραμονή στην ευρωζώνη,  δεν γίνεται. Είναι σύντομο μακάβριο ανέκδοτο. Δεν είναι τυχαίο που όποιοι τα μασάνε για την ΕΕ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα γυρίζουν και εγκαταλείπουν τη θέση για διαγραφή του χρέους και μιλάνε για αναστολή πληρωμών και βλέπουμε. Αυτό γίνεται τώρα και με τις δύο κοινοπραξίες.

Να λοιπόν τι λένε για το ζήτημα του ευρώ και της ΕΕ.

 ‘’Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη’’. (ΕΠΑΜ-Παπαθεμελής)

Με άλλα λόγια ‘’η μπάλα στην εξέδρα’’. Αρχικά, το ΕΠΑΜ,  απεμπόλησε τη θέση για έξοδο από ΕΕ και την αντικατέστησε με την θέση για ‘’επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης με τη ΕΕ’’, θυμίζοντας σε αριστερούς το μάστορα της πιρουέτας Ανδρέα Παπανδρέου. Πρότεινε ωστόσο την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη. Τώρα φεύγει και αυτό.

 ‘’ Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση’’ και ‘’Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη’’. (ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ)

Μα στα σοβαρά πιστεύουν πως μπορεί να υπάρχει ισοτιμία ανάμεσα στους λύκους και στα …πρόβατα;

  1. Να πληρώσει η ελληνική οικονομική ολιγαρχία-Να ανατραπεί το άθλιο αστικό πολιτικό σύστημα  

Καμία Μέρκελ, ΕΕ ή ΔΝΤ, δεν  θα μπορούσαν να δουλέψουν μόνοι τους. Όταν απελευθερώθηκαν οι αγορές στο πλαίσιο της ΕΕ, οι μεγάλες ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις θησαύρισαν. Το ελληνικό τραπεζικό κεφάλαιο επίσης δανειζόταν με 1% από την ΕΚΤ και δάνειζε το κράτος και τους εργαζόμενους με 7%, 10%. Ο Βγενόπουλος βούτηξε κοψοχρονιά την Ολυμπιακή. Ο Κόκκαλης έγινε μάγκας με το άρμεγμα του ΟΤΕ. Τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα ‘’επένδυσαν’’ στην απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων. Για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι  έλληνες επιχειρηματίες, που έβαλαν χέρι στη δημόσια περιουσία. Υπάρχουν και οι ιδιωτικές βιομηχανικές επιχειρήσεις και εταιρείες υπηρεσιών, που είδαν σαν ευλογία, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την ελευθερία απολύσεων, τις μειώσεις μισθών, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Όλοι αυτοί ασέλγησαν πρόστυχα πάνω σε ανυπεράσπιστους εργαζόμενους, σε νέους χωρίς συνδικάτο, σε ανθρώπους πριν τη σύνταξη με την τρομοκρατία της απόλυσης.

Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν; Ή τους αγιάζει ο Παπαθεμελής και τους φοράει φουστανέλα ο Καμμένος;

Τσιμουδιά δεν υπάρχει για αυτούς τους ‘’δικούς μας’’, στις νεότευκτες πολιτικές κοινοπραξίες, που θέλουν να λέγονται ‘’πατριωτικές’’.

Δεν είναι για αυτούς ένοχος μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ του κεφαλαίου, αλλά κάποιοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και μόνο.

Για αυτό υπόσχονται:

Τιμωρία  των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους(ΕΠΑΜ-Παπαθεμελής)

Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων – αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών. (ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ)

Με άλλα λόγια, να δώσουμε στο λαό 5-6 Τσοχατζόπουλους, για να του κλείσουμε το στόμα και να διασκεδάσουμε την οργή του;

  1. Δημοκρατία για το λαό! Όχι στη δικτατορία των αγορών, των πολυεθνικών και της ΕΕ!

Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία είναι να μπορεί να επιβάλλει ο λαός, το ‘’’έθνος των εργαζομένων’’,  τη θέληση του στη χώρα που ζει. Χωρίς τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων των αντιδραστικών οργανισμών. Δίχως την οικονομική βία της ιδιωτικής οικονομίας, την κρατική καταστολή και την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ που τα ελέγχουν οι επιχειρηματίες-πάτρωνες της πολιτικής ζωής.

Ποια τοποθέτηση έχουμε εδώ;

Για ‘’ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας’’ μιλάει η συνεργασία ΕΠΑΜ-Παπαθεμελή. Πριν τα μνημόνια και εντός του προκρούστη της ΕΕ είχαμε εθνική ανεξαρτησία λοιπόν και πολύ περισσότερο λαϊκή κυριαρχία;

Για «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας’’, κάνει λόγο η συμμαχία ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-Π. Καμμένου.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή…Κανείς δεν κάνει τον κόπο να εξηγήσει πως υπάρχει ‘’εθνική ανεξαρτησία’’ μέσα στην ΕΕ, όταν  πχ στο πλαίσιο της Νέας Δημοσιονομικής Συνθήκης, ακόμη και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα αποφασίζονται στις  Βρυξέλλες.

Έκπληξη ή λογικό τέρμα μιας αδιέξοδης πορείας;

Οι μισές αλήθειες  και οι απλουστευτικές προσεγγίσεις σε στιγμές κρίσης, όχι μόνο αποτελούν ψέματα, αλλά είναι και επικίνδυνο έγκλημα.

Αν δεν δούμε ποιος είναι ο αντίπαλος απέναντι μας, εύκολα πέφτει κανείς στην αγκαλιά του. Τον καταδικάζουμε από την πόρτα και αυτός ξαναμπαίνει από το παράθυρο.

Το σχήμα ευκολίας ‘’μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί’’, βόλεψε πολλούς. Από την αρχιτέκτονα του πρώτου μνημονίου Κατσέλη, μέχρι τους ΠΑΣΟΚους και νεοδημοκράτες βουλευτές που πήδηξαν από το καράβι που βούλιαζε. Βόλεψε και ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ που έτρεξαν να στεγάσουν διάφορους τυχάρπαστους ναυαγούς.

Το θέμα ήταν και είναι να δει κανείς  και πίσω από τα μνημόνια. Τα τελευταία γίνονται ‘’υποχρεωτικά’’ μέσα στο πλαίσιο της παράλογης λογικής του κόσμου του κεφαλαίου και της αντιδραστικής απάντησης στην καπιταλιστική κρίση, που το μοναδικό κριτήριο που έχουν  είναι η αύξηση των κερδών, σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας. Αλλά εδώ οι ‘’αντιμνημονιακές’’ ρητορείες δεν βγάζουν άχνα.

Αντιμνημονιακές πλειοδοσίες, χωρίς απαίτηση για διαγραφή του χρέους και έξοδο από ευρωζώνη-ΕΕ,  αποτελούν  άσφαιρα πυρά. Έχει σημασία να δούμε ότι δεν είναι η ‘’ελληνική καθυστέρηση’’,  όπως λένε, που δημιουργεί την κρίση, αλλά αντίθετα, είναι  η ενσωμάτωση της ελληνικής οικονομίας στους μηχανισμούς της ΕΕ, που παροξύνει αυτή τη κρίση. Αυτά όμως οι ‘’αντιμνημονιακοί’’ μας τα θεώρησαν ‘’ιδεολογικές τοποθετήσεις’’ που διασπούν….

Την ίδια αποπροσανατολιστική λειτουργία έχει το σχήμα ‘’προδότες-πατριώτες’’. Δεν φταίνε όμως μόνο  οι ‘’ξένοι’’, με ευθύνη ίσως και κάποιων Ελλήνων ‘’προδοτών’’, αλλά και η ελληνική οικονομική και πολιτική ολιγαρχία που είναι ο  βασικός μοχλός  εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ, της ευρωπαϊκής και διεθνούς κεφαλαιοκρατίας στη χώρα μας. Χωρίς αυτούς, καμία Μέρκελ δεν θα μπορούσε να βάλει χέρι στα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα των εργαζομένων.

Οι δήθεν εύκολες απαντήσεις και οι ‘’μονοστοχίες’’, μας τελείωσαν. Μας έφεραν ως εδώ απροετοίμαστους. Αυτή είναι και η βαριά ευθύνη της κοινοβουλευτικής αριστεράς που είναι άριστη κατά τα άλλα στα μαθήματα κατά του ‘’σεχταρισμού’’ και της ‘’ιδεολογικής καθαρότητας’’. Γιατί το να παρουσιάζεται σήμερα, ένας πάμπλουτος μπούλης της κομπίνας του χρηματιστηρίου,  λάτρης των φασιστικών αντιμεταναστευτικών κραυγών των βατραχανθρώπων, ως λυτρωτής, είναι και δική της αποτυχία.

Η  ‘’αντικαπιταλιστική ανατροπή’’  της επίθεσης, με πρώτη αφετηρία  το  ‘’έξω από την ΕΕ- διαγραφή του χρέους’’, που σε κάποιους  φαίνονται too much (υπερβολικά), είναι το ‘’αδελφάκι’’ στο μεγάλο παλλαϊκό αίτημα ‘’να φύγει η τρόικα και τα μνημόνια της, να ζήσει ο λαός!’’. Διαφορετικά η λαϊκή οργή θα αιχμαλωτιστεί σε δίχτυα χειραγωγίσιμα από το σύστημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *