“Μνημόνια κοινωνικής χρεωκοπίας – τοπική εργατική αντίσταση”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
“Μνημόνια κοινωνικής χρεωκοπίας – τοπική εργατική αντίσταση”
-ενημέρωση για τις βίαιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις-

κεντρικός ομιλητής:
Αποστόλης Καψάλης, εργατολόγος,
επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

παρεμβαίνουν:
– μέλος Σωματείου Βάσης Σερβιτόρων-Μαγείρων
– μέλος Σωματείου Βάσης Ανέργων

Κυριακη 22 Απριλη, 18.00
Πνευματικο Κεντρο Κορυδαλλου – αιθουσα Πλειάδες
Γρ.Λαμπράκη & Ταξιαρχών

διοργάνωση:
ΔΥΤΙΚΟ  ΠΕΡΑΣΜΑ
δίκτυο αλληλεγγύης & αντίστασης
εργαζομένων – ανέργων – μαθητών – φοιτητών

Η υποτίμηση της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, μαθητών και φοιτητών ολοένα και εντείνεται καθώς η εθνική και υπερεθνική οικονομική και πολιτική ελίτ επιτίθεται με πρόσχημα την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Το επίπεδο διαβίωσης φτάνει στο όριο των βασικών αναγκών και τα επόμενα χρόνια η βύθιση θα είναι όλο και πιο έντονη.

Ο κόσμος που γνωρίζαμε τελειώνει και μαζί του γκρεμίζονται οι αυταπάτες που πουλούσαν απλόχερα όλοι οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια: 1ον, η οικονομική εξουσία (επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, τράπεζες, εφοπλιστές), 2ον, το κράτος – εργαλείο πάντα στα χέρια των ισχυρών, 3ον, τα Μ.Μ.Ε. (ιδιοκτησίας τους), 4ον, τα πολιτικά κόμματα, ο πουλημένος συνδικαλισμός και οι εργατοπατέρες.

Στις αυταπάτες για κοινωνική άνοδο, εύκολο πλουτισμό και διαρκή καλοπέραση χτίστηκε όχι μόνο η σάπια οικονομία αλλά και μια ολόκληρη κοινωνική νοοτροπία που εξελίχθηκε σε έναν φαύλο κύκλο απατεωνιάς, κλεψιάς και εκμετάλλευσης όχι μόνο από τους ισχυρούς πια, αλλά και μεταξύ όσων βρίσκονται στην ίδια μοίρα.

Πάνω στις απατημένες πλάτες των εργαζόμενων μαζών (και ακόμα περισσότερο των εργαζόμενων μεταναστών) χτίστηκε η δήθεν ισχυρή Ελλάδα. Όμως η πρόσφατη φάση της οικονομικής κρίσης αποκαλύπτει ότι το πάρτυ ήτανε φούσκα. Τώρα πρέπει, περισσότερο από ποτέ, όσοι βρισκόμαστε στα ίδια ζόρια να καταλάβουμε την ουσία των προβλημάτων μας, να σταθούμε δυνατοί και ενωμένοι και να μην αφήσουμε να μας διασπούν ψεύτικοι και βολικοί για το σύστημα διαχωρισμοί.

Εμείς κάνουμε ένα κάλεσμα σε όσους δεν ξέχασαν το δρόμο της αξιοπρέπειας. Ή θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και θα στοχεύσουμε σωστά με τις δυνάμεις που έχουμε, ή θα χαθούμε πολεμώντας μεταξύ μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

Πηγή: Δυτικό Πέρασμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *