Γκανγκστερική εξαφάνιση 45 Κούρδων προσφύγων από τα Χανιά

«Στις εποχές της “μηδενικής ανοχής της λαθρομετανάστευσης” με αστυνομικά μέτρα, ως κεντρική επιλογή Μαρκογιαννάκη και κυβέρνησης, αλλά και με απλόχερη και ανοιχτή στήριξη της ιδέας απ’ το ΠΑΣΟΚ, προχωράει η Ελληνική Αστυνομία σε ωμές παραβιάσεις και μάλιστα γκανγκστερικού τύπου, των διεθνών συμφωνιών και κανόνων που έχει συνυπογράψει και αποδεχτεί η χώρα, αλλά και του εθνικού νομικού πλαισίου.

Η πρόσφατη ενέργεια της “εξαφάνισης” των 45 Κούρδων προσφύγων από τα Χανιά, αποκτάει και εγκληματικά χαρακτηριστικά λόγω της ιδιαιτερότητας της.

Επειτα από μια εβδομάδα εξαντλητικών διαπραγματεύσεων με τις αρχές ασφαλείας, με σκοπό την πρόσβαση στους 45 πρόσφυγες που ξεβράστηκαν στις δυτικές ακτές του νησιού, και αφού ξεπεράστηκαν τα διάφορα προσκόμματα (έπειτα και από πιέσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Διεθνούς Αμνηστίας), χτες Δευτέρα, παρουσία Αστυνομίας, δύο εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, μελών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, μιας νομικού-ειδικής τουρκολόγου και δύο μεταφραστών, 17 από αυτούς υπέγραψαν αιτήματα χορήγησης Πολιτικού Ασύλου.

Και αφού βέβαια η τοπική αστυνομική δύναμη δεν δεχόταν να παραλάβει τις αιτήσεις και ο αστυνομικός διευθυντής ισχυριζόταν τηλεφωνικά ότι θα τις παραλάβουν στην Αστυνομική Διεύθυνση, και μόλις γυρίσαμε την πλάτη μας να φύγουμε από το ξενοδοχείο στον Καβρό Αποκορώνου, που κρατούνταν οι πρόσφυγες, με τις αιτήσεις στα χέρια και με προορισμό τον εισαγγελέα και την Αστυνομική Διεύθυνση, οι 45 Κούρδοι είχαν ήδη φορτωθεί σε λεωφορεία της Αστυνομίας και όδευαν προς το καράβι για Αθήνα. Κανείς δε μέχρι σήμερα δεν απαντάει στις ερωτήσεις για τον τελικό προορισμό της μεταγωγής τους, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο φόβος, όσο περνάει η ώρα, ότι οδηγού-νται στα σύνορα με την Τουρκία και στην παράδοσή τους στους δήμιους διώκτες τους.

Στην Πέτρου Ράλλη (αλλοδαπών) ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν τον προορισμό της μεταγωγής τους, γιατί αυτός καθορίστηκε από την Διεύθυνση Χανίων. Η οποία βέβαια ποιεί την νήσσαν.

Οι Κούρδοι πρόσφυγες κατάγονται από την Τουρκία κατά κύριο λόγο, αλλά και κάποιοι από Ιράκ και Συρία, δεδομένου επίσης ότι ανάμεσά τους βρίσκονται δύο γυναίκες (η μία πέντε μηνών έγκυος) και τέσσερα ανήλικα και ότι οι 17 τουλάχιστον που έδωσαν γραπτά αίτημα ασύλου, για το λόγο ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω πολιτικών διώξεων και δράσης, η γκανγκστερική αυθαιρεσία της αστυνομίας, να τους “επαναπροωθήσει” αποκτάει εγκληματικά χαρακτηριστικά και άπτεται της ίδιας της τύχης για τις ζωές τους.

Καλούμε κάθε αποδέκτη αυτού του μηνύματος να δράσει όπως μπορεί και όπως κρίνει αποτελεσματικά, έστω και τώρα τελευταία ώρα, για να δοθεί άμεση εντολή να σταματήσει η μεταγωγή όλων, αλλά ιδιαίτερα των αιτούντων άσυλο, προς τα σύνορα της χώρας, πριν αυτό αποβεί μοιραίο για τις ζωές τους».

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *