Κτηματολόγιο. Αλλο ένα χαράτσι


Η ιστορία για το κτηματολόγιο ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν είχε πάρει 100 εκατ. ευρω από την Ε.Ε επικαλούμενη ότι θα χρηματοδοτίσει πιλοτικά προγράμματα για την σύνταξη κτηματολογίου.
Τα χρήματα αυτά κανείς δεν ξέρει που κατέληξαν με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί το έργο και η Ε.Ε να επιβάλλει στην κυβέρνηση να της επιστρέψει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η Ν.Δ που ήρθε μετά στην εξουσία βρήκε την λύση. Την αυτοχρηματοδότηση του έργου από τον ίδιο τον λαό. Ετσι από σήμερα μας επιβάλλουν να πληρώσουμε τα «κτηματόσημα» των 35 και 20 ευρώ, αλλά και με το χαράτσι του 1 τοις χιλίοις αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι κτηματογραφήσεις, συνολικά 1.150 εκατ. ευρώ!

Αυτή είναι η μια πλευρά της ιστορίας. Η άλλη είναι ότι μέσου του «κτηματολογίου» αποχαρακτηρίζονται εκατομμύρια στρέμματα ώστε να εφαρμοστεί η πολιτική της εμπορευματοποίησής τους, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου,

Ο Σουφλιάς μάλιστα, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η «Κτηματολόγιο ΑΕ», δε δίστασε να δηλώσει ότι «για να ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο και για να αποκτήσουμε δασολόγιο και δασικούς χάρτες θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις αεροφωτογραφίες με τις εκτάσεις που ήταν δασικές τη δεκαετία του ’60 και όχι του 1945».
Αν γίνει αυτό αυτόματα θα αποχαρακτηριστούν, σύμφωνα με τους δασολόγους, γύρω στα 12 εκατ. στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων που καταπατήθηκαν και οικοπεδοποιήθηκαν…

Και το σχέδιο αυτό μπαίνει σε εφαρμογή λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού, όπου κάηκαν 77 ανθρώπους, έγιναν στάχτη πάνω από 1.000 σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, ενώ αφανίστηκαν 2,6 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, δασικών εκτάσεων και καλλιεργήσιμης γης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *