Μπράβο στους κατοίκους της Σάμου


Επιτέλους και ένα αισιόδοξο μήνυμα.
Μας έρχεται από την Σάμο όπου μέλη της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, της Κίνηση Πολιτών Σάμου “Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες” και του Εργατικό Κέντρο Σάμου απέτρεψαν ένα λεωφορείο στο οποίο οι μπάτσοι είχαν στοιβάξει 55 περίπου μετανάστες να επιβιβαστεί στο πλοίο «Θεόφιλος» για να αποπλεύσει απ’ το λιμάνι του νησιού με προορισμό την Καβάλα.

Δεν έγινε έτσι δυνατή η απέλαση των μεταναστών όπως σκόπευε η κυβέρνηση.

Οι κάτοικοι της Σάμου –πρέπει να πούμε ότι ενεργό ρόλο είχαν μέλη του ΚΚΕ και μπράβο τους- παρατάχτηκαν μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου και με συνθήματα –κάτω τα χέρια από τους μετανάστες, άσυλο στους μετανάστες, όχι στις απελάσεις, Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι κ.α- δεν επέτρεπαν στο λεωφορείο που υπήρχαν οι μετανάστες και στους μπάτσους που το συνόδευαν να επιβιβαστούν στο «Θεόφιλος».

Μπροστά στην δυναμική αντίδραση των κατοίκων της Σάμου λιμενομπάτσοι και μπάτσοι αναγκάστηκαν να μην επιμείνουν στο να μεταφερθούν για απέλαση οι μετανάστες, πήραν το λεωφορείο και έφυγαν και έτσι μπόρεσε ο «Θεόφιλος» να αποπλεύσει.

Για μια ακόμα φορά μπράβο στους κατοίκους της Σάμου. Πολύ χαρήκαμε το βροντερό χαστούκι που έριξαν στον Μαρκογιαννάκη και στην κυβέρνησή του.

Με άποψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *