Ο … ¨πολύ φερέγγυος” Φ. Κουβέλης

Ο Φώτης Κουβέλης αντιμετωπίζει τη δανειακή σύμβαση με όρους της δεκαετίας του ’50, λες και το Μνημόνιο είναι μια κοπέλα που έχει μείνει έγκυος και αυτός σαν καλός τζέντλεμαν οφείλει να την αποκαταστήσει ή να τηρήσει το λόγο που έδωσε στους γονείς της όχι αυτός αλλά ο πολιτικός …πατέρας του.

Ωστόσο το «μείνε μαζί μου έγκυος, είμαι πολύ φερέγγυος» μπορεί να σε πάει ως ένα σημείο, να σου δώσει απεριόριστη πρόσβαση στα μνημονιακά ΜΜΕ και να σε καθιερώσει ως εναλλακτική ενδιάμεση λύση του συστήματος, αλλά τα όριά του ήδη έχουν αρχίσει και εξαντλούνται. «Αναμφισβήτητα το δεύτερο Μνημόνιο δημιουργεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σέ συνέντευξή του στον Αντέννα, όπου έκανε λόγο ξανά για «σταδιακή απαγκίστρωση» από τους πιο επαχθείς όρους και για αντικατάστασή τους από «ισοδύναμα μέτρα» όπως λέει και η Νέα Δημοκρατία πάντα στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τα περί «κυβερνώσας Αριστεράς» χωρίς όμως το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ. Δεξιά «μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε μόρφωμα σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης» παρατηρεί το ιδρυτικό κορυφαίο στέλεχος της Αννα Φιλίνη, η οποία λίγο πριν οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτηση της από το κόμμα.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ ότι έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις αριστερές καταβολές της και ειδικά μετά την προσχώρηση των αποτυχημένων «λοχαγών του Σημίτη» δεν υπάρχει χώρος σε αυτήν για «αριστερές φωνές».
Και όλα αυτά από μια γυναίκα που είχε τσακωθεί με τον Κου- βέλη αν πρέπει να ψηφίσουν ή όχι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή! Η αποχώρηση της Φιλίνη συμπυκώνει τις αντιθέσεις του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος.

Από τη μια η Α. Φιλίνη είναι αρκετά δεξιά ώστε να είναι το δεξί χέρι του Γ. Καμίνη ως αντιδήμαρχος Αθηνών και να στηρίζει τις προσπάθειες περιορισμού των διαδηλώσεων και ταυτόχρονα να δηλώνει πολύ …αριστερή για να χωρέσει στη Δημοκρατική Αριστερά.

Χωρίς εκπλήξεις και τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Επικεφαλής Επικρατείας το ηγετικό στέλεχος Σπύρος Λυκούδης, ενώ απ’ τα γνωστά πρόσωπα είναι ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος και η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου.

Πηγή: Εφημερίδα “Πριν”

0 απαντήσεις στο “Ο … ¨πολύ φερέγγυος” Φ. Κουβέλης”

  1. […] Αναρτήθηκε από giorgis σε 22/04/2012 Ο Φώτης Κουβέλης αντιμετωπίζει τη δανειακή σύμβαση με όρους της δεκαετίας του ’50, λες και το Μνημόνιο είναι μια κοπέλα που έχει μείνει έγκυος και αυτός σαν καλός τζέντλεμαν οφείλει να την αποκαταστήσει ή να τηρήσει το λόγο που έδωσε στους γονείς της όχι αυτός αλλά ο πολιτικός …πατέρας του.Ωστόσο το «μείνε μαζί μου έγκυος, είμαι πολύ φερέγγυος» μπορεί να σε πάει ως ένα σημείο, να σου δώσει απεριόριστη πρόσβαση στα μνημονιακά ΜΜΕ και να σε καθιερώσει ως εναλλακτική ενδιάμεση λύση του συστήματος, αλλά τα όριά του ήδη έχουν αρχίσει και εξαντλούνται. «Αναμφισβήτητα το δεύτερο Μνημόνιο δημιουργεί ένα δεσμευτικό πλαίσιο», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σέ συνέντευξή του στον Αντέννα, όπου έκανε λόγο ξανά για «σταδιακή απαγκίστρωση» από τους πιο επαχθείς όρους και για αντικατάστασή τους από «ισοδύναμα μέτρα» όπως λέει και η Νέα Δημοκρατία πάντα στο πλαίσιο του Μνημονίου. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *