Σχόλιο για την ομιλία Βενιζέλου στα Γιάννενα: επιμονή στα Μνημόνια με το πρόγραμμα Σαμαρά

Μιλώντας στα Γιάννενα ο Β. Βενιζέλος επιχείρησε να συσκοτίσει την πραγματικότητα βομβαρδίζοντας το κοινό του με νούμερα, για να καταλήξει στην ουσιαστική υιοθέτηση των αντιδραστικών μέτρων που υποσχέθηκε ο Σαμαράς στο λεγόμενο Ζάππειο ΙΙΙ.

Τόνισε μάλιστα ότι αρκετά από αυτά είναι νόμοι που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και με δική του εισήγηση, για να καταλήξει στην εξωφρενική δήλωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η συνεπής δύναμη απαγκίστρωσης από το μνημόνιο».

Σε μια έκρηξη λαϊκισμού, ο άνθρωπος που συνέταξε και διαμόρφωσε το μνημόνιο ΙΙ και τις χειρότερες αντεργατικές και αντιλαϊκές προβλέψεις που επιβλήθηκαν με τον εφαρμοστικό νόμο πλασάρεται τώρα ως αντιμνημονιακός.

Η πολιτική πρόταση των συνεταίρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι το είδος της ακυβερνησίας που απειλεί την κοινωνία, καθώς το μόνο που υπόσχονται είναι να πρωτοκολλούν όσα υπαγορεύουν ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο, ελληνικό και διεθνές. Υπάρχει και άλλος δρόμος για την κοινωνία, με το λαό και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, έξω από τον κύκλο του χρέους και τις αλυσίδες της ΕΕ. Ήρθε να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κόκκινη ψήφο και αποφασιστικούς κοινωνικούς αγώνες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *