Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποκλείει 15 συλλόγους από το συνέδριο γιατί ψήφισαν συμβασιούχοι!

Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποκλείει 15 συλλόγους από το συνέδριο γιατί ψήφισαν συμβασιούχοι! Ο αποκλεισμός δεν θα περάσει!

Συναδέρφισσες- συνάδερφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) με την εισήγηση της λεγόμενης επιτροπής νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να διαγράψει όλους τους συνέδρους 15 σωματείων επειδή τα Σωματεία αυτά έκαναν το «έγκλημα» να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους. Μέσα σ’ αυτά τα σωματεία είναι και το σωματείο μας.

Έτσι αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας την ενότητα. Ενώ η αντιλαϊκή- αντεργατική επίθεση συνεχίζεται χωρίς ανάσα, ενώ η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» κατακρεουργεί τα δικαιώματά μας, οι ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ σε ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε ΑΔΕΔΥ βρήκαν τους πραγματικούς εχθρούς: τα σωματεία που θεωρούν όλους τους εργαζόμενους ίσους, που δεν κάνουν τεχνητούς διαχωρισμούς. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που απέφευγαν σαν «ο διάβολος το λιβάνι» την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας για πλήρη δικαιώματα στους συμβασιούχους.

Ο στόχος τους είναι να στηθεί ένα συνέδριο νοθείας, περιφρόνησης της θέλησης των εργαζομένων την ώρα που ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, καταργήσεις υπηρεσιών).

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας και καλούμε όλους τους εργαζομένους σε συγκέντρωση την Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 5μ.μ. έξω από το Grand Hotel όπου και θα ξεκινούν οι εργασίες του Συνεδρίου. Στόχος μας είναι να επιβληθεί ένα γνήσιο, αντιπροσωπευτικό Συνέδριο που δεν θα αποκλείει πάνω από 100 αντιπροσώπους για να διατηρήσουν τους συσχετισμούς οι παρατάξεις της υποταγής.

Δεν  ξεχνούμε ότι αντίστοιχη  προσπάθεια  αποκλεισμού των αντιπροσώπων  του  σωματείου μας έγινε  και στο Συνέδριο  του  Νομαρχιακού  Τμήματος  της  ΑΔΕΔΥ .  Και  τότε  είχαν ψηφίσει  οι  συμβασιούχοι  και  τότε  θέλησαν να μας  «τιμωρήσουν»,  όμως  δεν  τα κατάφεραν.  Μπροστά  στην  ακλόνητη  θέληση  του  σωματείου  μας  υποχώρησαν  οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).  Όλοι  οι  αντιπρόσωποι  του  σωματείου,  Μόνιμοι, Αορίστου  Χρόνου,  Συμβασιούχοι,  συμμετείχαν  κόντρα στις φωνές της  δήθεν  λογικής,  που  προεξοφλούσαν το αντίθετο.

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Όλοι  πρέπει να  αντιδράσουμε  έμπρακτα  στις μεθοδεύσεις  της  πλειοψηφίας της  Ομοσπονδίας.  Για να  καταλάβει  και  αυτή  η  πλειοψηφία ότι  καμία  νοθεία,  κανένα  πραξικόπημα  στο  εργατικό  κίνημα  δεν  έμεινε  αναπάντητο.

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  24  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2012  στις   5:00μ.μ

ΣΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  “GRAND  HOTEL

ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΟΤΑ &  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *