Συμφωνούμε και επαυξάνουμε

Πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ και φοροαπαλλαγές στους βιομήχανους.
Δάνεια με εγγύηση του δημοσίου σε μεγάλες επιχειρήσεις. Οικονομικές ενισχύσεις στους τραπεζίτες.
Μέτρα που ωφελούν τους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες, με στόχο την κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων στους μικρομεσαίους από το 2013. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική κινήτρων και στήριξης της κερδοσκοπίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Γι’ αυτή την πολιτική λεφτά υπάρχουν!

Με την ίδια ευκολία που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επικαλούνται την οικονομική κρίση είτε για να επιβάλουν νέα μέτρα λιτότητας στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα είτε για να προετοιμάσουν το λαό για όσα – χειρότερα – πρόκειται να έρθουν, με την ίδια ευκολία, μέσα στις ίδιες συνθήκες, χαρίζουν ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτός είναι ο ρόλος τους. Τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι να τον μοιράζουν απλόχερα στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους μεγαλοεργολάβους, στα μονοπώλια.

Κι όταν καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα, γιατί με αυτά τα λεφτά δε στηρίζουν τους άνεργους, τους συνταξιούχους, γιατί δεν αυξάνουν τα μεροκάματα πείνας, γιατί δεν καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, γιατί δε μειώνουν τους φόρους που επιβάλλονται στο λαό, τότε επικαλούνται ως πρόσχημα τα «δημοσιονομικά ελλείμματα»…

Από τον “Ριζοσπάστη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *