Μελανσόν: Άλλο ένα καλό και εύκολο παιδί

Του Γιώργου Σαρρή

Τώρα αυτό με τον Μελανσόν -τον υποψήφιο της Αριστεράς στη Γαλλία- πως να το εξηγήσεις…
Καλά που χωρίς πολύ κόπο αποφάσισε οτι ο Ολάντ των “σοσιαλιστών” είναι η ελπίδα μας(τους), έπρεπε να τρέξει πριν αλλέκτωρ να δηλώσει αξημέρωτα οτι θα τον υποστηρίξει;
Ουτε η Λεπέν δεν πήρε θέση που θάταν, γενικά μιλώντας, πιο λογικό να υποστηρίξει Σαρκοζύ στα γρήγορα.
Παρ’ όλα αυτα παίζει το παιχνίδι της και δήλωσε οτι θα αποφασίσει την επομενη Τρίτη.

Ανάλογη σταση τηρεί και ο Μπαιρού που σκέφτεται αν θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιοι όροι για συζήτηση.
Αντιθετα ο “Αριστερός” -με συμμετοχή του ΚΚΓ- Μελανσόν δεν το σκέφτηκε καθόλου και δεν ζητά απολύτως τίποτα. Ψηφίζει Ολάντ για να σωθεί η χωρα από τον Σαρκοζύ και το δηλώνει σχεδόν με φανατισμό…Την βρήκε την κατάρα της Γαλλίας ο Μελανσόν και είναι ο Σαρκοζύ. Μετα θα πρεπει να την σώσει από τον Ολάντ…Οι Γάλλοι ζάμπλουτοι που ανησυχούσαν με την “Γερμανική” πολιτική Σαρκοζύ θα παίρνουν μια βαθιά ανάσα. Αλλωστε κι ο Ολαντ συνάδελφος είναι, αφού καθόλου φτωχαδάκι δεν τυγχάνει.

Τέτοιοι αριστεροί είναι τα κατοικίδια των καπιταλιστών.
Θα είχε τρομερή πλάκα το πως θα ένοιωθαν οι Γάλλοι κομμουνιστές αν την Τρίτη η Λεπέν και ο συντηρητικός Μπαιρού δήλωναν κι αυτοί στήριξη στον Ολάντ, πράγμα όχι απίθανο αφου ήδη το έχει κάνει ο Σιράκ δίνοντας ένα σημαδι για το πως  αισθάνεται η Γαλλική αστική τάξη.
Θαταν όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, ένας υπέροχος αταξικός πατριωτικός αχταρμάς.

Να δούμε πότε θα σταματήσουν οι λαοί να επιλέγουν και να ψηφίζουν με τόση ευκολία το μικρότερο κακό. Πότε θα αρχίσουν να νοιώθουν μια στάλα εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις, να σκέφτονται ότι ίσως θα μπορούσαν να δώσουν μια σπρωξιά σε ένα σύστημα που έτσι κι αλλιώς τρεκλίζει και να γλυτώσουν μια και καλή.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Μελανσόν ήταν υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ζοσπέν που το ’99,  όπως και ο Ιταλός “κομμουνιστής” πρόεδρος Νταλέμα, αποφάσισε μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ το βομβαρδισμό του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Υστερα λέμε πως φτάσαμε εδώ. Η αναρωτιούνται μερικοί γιατί παίρνει τόσο μεγάλο ποσοστό η ακροδεξιά της Λεπέν και πως κατάντησε το ΚΚΓ του 25% να πάρει στις προηγούμενες εκλογές του 2007 1,9%!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *