Να μην αφήσουμε το σκοτάδι να πνίξει την πόλη μας

Την Τρίτη 11 Απριλίου 2012 μια ομάδα δέκα περίπου φασιστών εισέβαλε στο κτίριο της κατάληψης (Βύρωνος 3) στην Καβάλα, ρίχνοντας «αυτοσχέδιες» χειροβομβίδες (κροτίδες με μεταλλικές μπίλιες) και προξενώντας φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου, τη στιγμή που δύο άνθρωποι υπήρχαν μέσα σ’ αυτό.

Οι τραμπούκοι  της Πατριωτικής Κίνησης (αναγνωρίστηκαν από συντρόφους) με τις ενέργειές του  συνεχίζουν τη μακρόχρονη ιστορική διαδρομή των φασιστών προκατόχων τους, που στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου αιματοκύλησαν την περιοχή (βουλγαροφασίστες, ταγματασφαλίτες, δωσίλογοι, μαυραγορίτες, συνεργάτες της βουλγαρικής Οχράνα = αστυνομία).
Η λαϊκίστικη δημαγωγία τους απέναντι στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία (ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση) είναι βαθιά αντιδραστική κι αντικοινωνική. Είναι χαρακτηριστικές οι ιδέες για την ανωτερότητα της φυλής, το μεγαλείο του έθνους και την κυριαρχία της «Τάξης». Όραμά τους να πνίξουν με το σκοτάδι την πόλη μας. Να τους σταματήσουμε !
Το αβγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί, το φίδι σέρνεται ανάμεσά μας, χύνοντας το δηλητήριό του και προσπαθώντας ταυτόχρονα να αναρριχηθεί στα έδρανα της βουλής.  Ας μην ξεχνάμε ότι κι ο Χίτλερ αναδείχθηκε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αν το κράτος ανέχεται, ενθαρρύνει και χρησιμοποιεί τις διάφορες φασιστικές συμμορίες ανάλογα με τα συμφέροντά του, η απάντηση των αγωνιζόμενων κοινωνικών κομματιών είναι η ενδυνάμωση του κοινωνικοταξικού πολέμου. Ενός  πολέμου που δεν πτοείται από τις φασιστικές επιθέσεις και δεν αποδέχεται τον αυτοεγκλωβισμό, που προοιωνίζει μια παράπλευρη και αδιέξοδη διαμάχη με τα φασιστικά καθάρματα. Άλλωστε ως πολίτες και αγωνιζόμενοι άνθρωποι έχουμε πολύ ευρύτερους ορίζοντες : την κοινωνική ανατρεπτική δράση ενάντια στον καπιταλισμό, το κράτος και τις παραφυάδες του.

Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε κάθε φασιστική φωλιά, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι όλα τα φασιστικά αποβράσματα (νεοναζί, εθνικιστές, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, Στόχος, κ.ά) εκτός από γελοία, είναι κι επικίνδυνα.

      Antifa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *