Βρε πως αλλάζουν οι καιροί

Το να γλύφουν εκεί που χτες έφτυναν είναι κάτι το συνηθισμένο για τις αστικές φυλλάδες, που αλλάζουν την πολιτική τους γραμμή κάθε φορά ανάλογα πώς θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα των αφεντικών τους παίρνοντας υπ’ όψιν τους τις πολιτικές συγκυρίες.

Αυτή την τακτική ακολουθεί με ιδιαίτερη μαεστρία, πρέπει να αναγνωρίσουμε το συγκρότημα Λαμπράκη.
Μπροστά στην επερχόμενη εκλογική ήττα –αν όχι συντριβή- της Ν.Δ ρίχνει τις γέφυρες του προς το ΠΑΣΟΚ και μόνο συγνώμη απ’ τον Γ. Παπανδρέου που δεν ζητάει για τους χαρακτηρισμούς που του είχε αποδώσει στο παρελθόν.

Αυτό που φημολογείται πολύ έντονα είναι ότι ο Ψυχάρης ανακάλυψε –έχοντας τις διασυνδέσεις με άλλες χώρες- καινούργιο τρόπο κονόμας. Να γίνει μεσάζοντας στην προμήθεια οπλικών συστημάτων που κάνει η χώρα μας.
Και όσοι νταραβερίζονται με πολεμικές προμήθειες κονομούν τρελά μπακίρια.

Επόμενο ήταν και οι φυλλάδες του –κύρια το «Βήμα»- να προσαρμοστεί καταλλήλως.
Εκεί που έλουζε τον Γ. Παπανδρέου με ένα σωρό απαξιωτικά επίθετα, εκεί που έκανε αριστοτεχνικά την αγιογραφία του Καραμανλή και της κυβέρνησής του, τώρα τα γύρισε όλα τούμπα.

Είναι γεγονός ότι η φυλλάδα του Λαμπράκη ποτέ δεν στήριξε απροκάλυπτα την Ν.Δ –άλλωστε αυτός ο χώρος ήταν πλήρως καλυμμένος από άλλες εφημερίδες- όμως με την αρθρογραφία του –με κύριες «πένες», Πρετεντέρη, Σωμερίτη, Μαρίνο- στήριξε κάθε συντηρητικό αντιλαϊκό μέτρο της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης, ενώ μέσω Λαμπρόπουλου έχει δώσει ρεσιτάλ τρομοϋστερίας.

Οι συνθήκες αλλάζουν όμως και στην σημερινή φάση δεν φαίνεται να είναι αναστρέψιμες.

Η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που έγινε με την καθοδήγηση των παγκόσμιων κεφαλαιοκρατών και την ανάλγητη ταξική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή οδήγησαν πλατιές εργατικές μάζες στην ανέχεια αν όχι στην εξαθλίωση.
Κι αυτό θα έχει αντίκρισμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με την Ν.Δ να βρεθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Και ο Ψυχάρης θέλει να ασχοληθεί με το εμπόριο όπλων ….
Οπότε….

Ο Πρετεντέρης ανακαλύπτει ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα»…

Σήμερα σε στήλη του –που εκφράζει την γραμμή της εφημερίδας- μας λέει ότι: «μπορεί να είναι ο χειρότερος μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής αλλά είναι και ο ανθεκτικότερος, δεν τον πιάνει τίποτε, δεν καταλαβαίνει τίποτε, είναι απολύτως βέβαιος πως είναι ο καταλληλότερος, πρέπει να το παραδεχθούμε».

Με απλά λόγια μας λέει το «Βήμα» ότι έχουμε έναν ανίκανο, αδιάφορο ακατάλληλο πρωθυπουργό ο οποίος: «έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει θαύματα: κατάφερε μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2009 να έχει το κράτος έλλειμμα 18,6 δισ. ευρώ, 7,5% του ΑΕΠ, ενώ πέρυσι όλη τη χρονιά είχε έλλειμμα «μόνο» 18,2 δισ. και τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαμε καλέσει κόσμο εδώ και ξοδεύαμε αβέρτα, το έλλειμμα ήταν το μισό, 9,2 δις».

«Στο μόνο στο οποίο μπορούμε πλέον να ελπίζουμε είναι στην αλλαγή κυβέρνησης», τονίζει σε άλλο της άρθρο. Με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου φυσικά.
(Θα ήταν πλεονασμός να αναφέρουμε τι γνώμη είχε για το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα για τον Γ. Παπανδρέου στο πρόσφατο παρελθόν η συγκεκριμένη φυλλάδα).

Αλλά είπαμε … Οπου φυσάει ο άνεμος των συμφερόντων των καπιταλιστών.

0 απαντήσεις στο “Βρε πως αλλάζουν οι καιροί”

  1. αστικες φυλλαδες?

    εκτος πλαισιου αστικου κοινοβουλευτικου πολιτευματος κινουνται δυστυχως τα κομματα και κομματια αριστερας στην ελλαδα παντα.

    αυτο ειναι το προβλημα του νεοελληνικου υποπολιτισμου της σαχλαμαριστικης ημιμαθους χαβαλετζηδικης μισανθρωπης αντιδραστικης επαναστατικιζουσας γυμναστικης.

    παραμενουν αποβλητοι των διαδικασιων του δημοκρατικου πολιτευματος.

    δεν αποδεχονται την αστικη δημοκρατια.

    το κκε περιφρονει την δημοκρατια.ακομη και σημερα επισημη γραμμη(αν και δεν το αναφερουν δημοσιως για να μην φυγουν οι ψηφοφοροι του,το λενε ταξικη παλη ,ως αρχη ανατροπης-και πεναλτι?)
    του κομματος ειναι η ανατροπη της δημοκρατιας και η επιβολη δικτατοριας του προλεταριατου..

    ο δε συριζα απορριπτει το συνταγμα στην αρχη της δημοκρατικης πλειοψηφιας,δεχεται το δικιο της δικης του ..αυθεντιας(κλασικη περιπτωση σχιζοειδους προσωπικοτητας με τασεις παραληρηματικου μεγαλειου αυθεντιας),οι αναρχικες συνιστωσες κινουνται στο χωρο της αποδομησης της δημοκρατιας,ενω μοιραζουν αναρχοκομμουνιστικα φυλλαδια εξω απο το πολυτεχνειο οπου 'δημοκρατικα' μας καλουν να ''διαλυσουμε το κρατος''!και το οτι το κανουν ελευθερα ειναι δειγμα..απολυταρχισμου.

    θα παρακαλουσα οι οροι αστικος-προαστιακος?
    προοδευτικοι και δημοκρατες να μπαινουν εντος εισαγωγικων.

    αλοιμονο αν αρνητες της δημοκρατιας και θιασωτες του μηδενισμου να τους χαριζουμε την αθηναικη δημοκρατια και να αυτοαποκαλουνται κατι που δεν ειναι.

    ο αναρχισμος και κομμουνισμος αποστρεφονται την αθηναικη δημοκρατια.δεν μπορουν να γινονται τιμητες ωσαν να ειναι αυτοι δημοκρατες και κριτες της.

    ουτε προοδευτικοι ειναι οι αντιδραστικοι με τις αντιδημοκρατικες μεθοδους της βιας.

    σαλτιμπαγκοι της μαυρης αντιδρασης ειναι.

    ας αφησουν την δημοκρατια και την προκοπη σε οσους την πιστευουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *