Τίτλοι τέλους για το σκάνδαλο της Ζήμενς

Η κατάληξη που θα είχε η περιπέτεια του Χριστοφοράκου ήταν η αναμενόμενη και μόνο όσοι δημοσιοκάφροι ήθελαν να παραμυθιάζουν τον κόσμος δεν την έβλεπαν.

Το έχουμε ξαναγράψει:

Ο Σίκατσεκ μπορεί να κατέθεσε ότι λάδωσε η «Ζήμενς» με 100 εκατ ευρώ τα δυο κυβερνητικά κόμματα.
Γενικά κι αόριστα όμως. Και σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το «αν δεν υπάρχει πτώμα δεν υπάρχει και δολοφονία». Αφού δεν κατονόμασε κανένα πολιτικό στέλεχος που μεσολάβησε να καταλήξουν οι μίζες σε κομματικά ταμεία, δεν έχει πρακτική αξία η κατάθεση του.

Αλλωστε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι κατέληξαν στα ταμεία τους τέτοιες μίζες. Εξάλλου δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν κυβερνητικά κόμματα να δεχθούν ότι λειτουργούσαν ως μεσάζοντες καπιταλιστικών ομίλων και σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου.
Τότε θα τα έπαιρναν με τις πέτρες και τα κατσίκια.

(Μια εκκρεμότητα που υπάρχει με τις δηλώσεις Τσουκάτου ότι μεσολάβησε για να καταλήξουν ένα εκατ μάρκα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ελεγχόμενη και αναπόδεικτη).

Και οι τίτλοι του τέλους όσο αφορά τα λούκια που πέρασε προσωρινά ο Χριστοφοράκος άρχισαν να πέφτουν απ’ ότι διαβάζουμε σε σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος»:

“Η αφετηρία της είναι η απόφαση της εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ να ζητήσει από δικαστήριο του Μονάχου την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα σε ένα έτος φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο ύψους 750.000 ευρώ. «Πετύχαμε αυτό ακριβώς που θέλαμε» λέει ο κ. Κουρσάβε. Για μεγάλη επιτυχία της υπεράσπισης μιλάνε και γνωστοί νομικοί του Μονάχου …

Η επιτυχία της υπεράσπισης είναι προφανώς η αποτυχία της ελληνικής Δικαιοσύνης, που μέχρι τελευταίας στιγμής δεν πίστευε (ή έκανε ότι δεν πιστεύει) ότι ο κ. Χριστοφοράκος θα επετύγχανε να καταδικαστεί στη Γερμανία και να «ανοσοποιηθεί» έτσι κατ΄ αυτόν τον τρόπο για τα ίδια αδικήματα στην Ελλάδα. …».

Και για να μην αφήσει περιθώρια να βρεθεί κάποιος δικαστής να κάνει του «κεφαλιού» του χωρίς η νεοδημοκρατική κυβέρνηση του βάλει φρένο, ο Χριστοφοράκος μέσω του δικηγόρου του Στέφαν Κουρσάβε στέλνει το μήνυμα:
«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».

Με δυο λόγια, σφουγγάρι και στο σκάνδαλο της Ζήμενς και ..πάμε γ’ άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *