Συγκεντρώσεις της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) & ΜΛ ΚΚΕ και Υπόμνημα διαμαρτυρίας

 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τετάρτη, 25 Απρίλιος
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: κεντρική ανοιχτή εκδήλωση Τετάρτη 25 Απριλίου μπροστά στο εκλογικό περίπτερο.
 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: Σύσκεψη στους Αμπελόκηπους 7μμ στο Στέκι Νεολαίας
ΤΟΥΜΠΑ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ (μ-λ) – ΜΛ ΚΚΕ
Πέμπτη, 26 Απρίλιος
19:00
 ΕΥΟΣΜΟΣ : προεκλογική ομιλία στο καφέ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ολυμπιάδος και Μαρτίου) την Πέμπτη 26 Απρίλη στις 7 μμ
Παρασκευή, 27 Απρίλιος
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 7: 00 μ.μ. κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο πολύκεντρο Νεολαίας.
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΑΠΘ – Σύσκεψη νεολαίας στις 6:00 μ.μ. στο Φυσικό
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: Σύσκεψη Εκπαιδευτικών 7μμ καφέ-μπαρ Γαζία, Καρόλου Ντηλ 18
19:00
Πλατεία Καλογήρων (μετρό Δάφνης) στις 7.30 το απόγευμα – συζήτηση
Σάββατο, 28 Απρίλιος
Κερατέα: Εκδήλωση – Συζήτηση στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατέας
 ΞΑΝΘΗ: κεντρική προεκλογική στις 7 μμ στο ξενοδοχείο Ορφέας.
Κυριακή, 29 Απρίλιος
Πλατεία Νέας Σμύρνης στις 7.30 το απόγευμα εκδήλωση – συζήτηση
Δευτέρα, 30 Απρίλιος
19:30
 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ στις 7.30μ.μ. στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση
Τρίτη, 1 Μάιος
19:00
 ΠΑΤΡΑ: 7 το απόγευμα εκδήλωση στην αίθουσα ΕΒΕ στην πλ. Όλγας.
Τετάρτη, 2 Μάιος
19:00
 ΛΑΜΙΑ: στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ ανατολικής Στερεάς Ελλάδας στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Σύμφωνα με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, ο συνδυασμός μας -και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί συνδυασμοί- αποκλείεται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ παρεμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχουν πολίτικες σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν χρόνια στους αγώνες με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Η μόνιμη συνεπής σχέση στο πλευρό και για τις ανάγκες του κόσμου του μόχθου είναι ο λόγος που οι δυνάμεις μας σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις έχουν στηριχθεί και με τη ψήφο χιλιάδων ανθρώπων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι δυνάμεις μας στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συγκέντρωσαν ποσοστό 0,36% και στις αντίστοιχες του 2009 συγκέντρωσαν ποσοστό 0,23%.

Για πρώτη φορά ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα ραδιοτηλεοπτικού χρόνου που μοίραζαν οι καθεστωτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θα μας δοθούν.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν αρκείται στον καθημερινό καταιγισμό τρομοκρατικών διλημμάτων από τα ΜΜΕ που ασκούν στο λαό ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη για να επιβάλουν την υποταγή του και να υφαρπάξουν την ψήφο του.
Με βαθιά αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αποκλείουν μια αγωνιστική εξωκοινοβουλευτική φωνή από τα ιδιωτικά και κρατικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Μας αποκλείουν και από τη στοιχειώδη υποχρέωση της ΕΡΤ να μεταδώσει στο εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυό της μία προεκλογική συγκέντρωση και μία συνέντευξη διάρκειας 45 λεπτών εκπρόσωπων του συνδυασμού μας. Δεν μας διατίθεται ούτε ο χρόνος δύο πεντάλεπτων, ένα ανά εβδομάδα, για την παρουσίαση των θέσεων μας. Έτσι, δεν θα διατεθεί το ανάλογο τηλεοπτικό υλικό από την ΕΡΤ στους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας, που με βάση τον αποκλεισμό μας δεν έχουν την υποχρέωση να διαθέσουν τον παραμικρό χρόνο για την προβολή του συνδυασμού μας.
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ αποτελείται από δυνάμεις που συνειδητά δεν συμμετέχουν, όσα χρόνια παρεμβαίνουν στις εκλογές, στη νομή των κρατικών επιχορηγήσεων και δεν “τα φάγαμε όλοι μαζί” τα 12 εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν από τον κρατικό κορβανά στα κόμματα.

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & ΜΛ ΚΚΕ διεκδικεί το δημοκρατικό δικαίωμα να προβάλλει τις απόψεις της στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας, τουλάχιστον, με χρόνο ίσο με αυτόν που είχε δοθεί στα κόμματα που την υποστηρίζουν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Όταν τα παραπάνω σε σχέση με τον ραδιοτηλεοπτικό χρόνο έχουν δοθεί σε δεξιούς και φασιστικούς συνδυασμούς ο αποκλεισμός μας είναι ανοιχτή επιχείρηση φίμωσης και αποκλεισμού των αριστερών αγωνιστικών δυνάμεων.
Η κυβερνητική μεθόδευση που δεν ικανοποιεί τη στοιχειώδη αυτή δημοκρατική απαίτηση, είναι ωμή καταπάτηση και των τυπικών και στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Είναι σε αρμονία με την επιχείρηση κατάπνιξης της οργής του λαού, της υποταγής του, της υφαρπαγής της ψήφου του.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη να μας στηρίξουν σε αυτή μας την στοιχειώδη απαίτηση και να συνταχθούν μαζί μας ενάντια στις συνεχείς προσπάθειες φίμωσης και πολιτικού μας αποκλεισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *