Ανακοινώσεις και εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

     Συγχαρητήρια στους αγρότες της Λήμνου!

Χθες οι αγρότες της Λήμνου πέτυχαν μια πρώτη μεγάλη νίκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ) για το πρόβλημα των κουνελιών, μιας και μετά από μαζική και επίμονη παράσταση διαμαρτυρίας το Π.Σ δεσμεύτηκε να κηρύξει το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να επικηρύξει τα κουνέλια και να συνεργαστεί με την κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ για την αντιμετώπιση του θέματος.
Οι αγρότες της Λήμνου απέδειξαν πως μόνο αν υπάρχει συλλογική οργάνωση και αγώνας μπορούμε να πετύχουμε.
Στο επόμενο διάστημα θα είμαστε στο πλευρό τους και θα παρέχουμε κάθε στήριξη για την διασφάλιση της εφαρμογής των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ― Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Τοπική Επιτροπή Λήμνου
Στοιχεία επικοινωνίας: Μάριος Δέτσης, 6937000410

____________

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καταστροφή του εκλογικού της περιπτέρου στα Χανιά

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χανίων καταγγέλλει την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου της τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 Απρίλη. Δεν είναι πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας και αλλού, με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα και αγωνιστές. Ζούμε στην εποχή που η επίθεση του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ διαλύει κάθε έννοια εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος, στοχοποιεί το κίνημα, την Αριστερά και κάθε φωνή αντίστασης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τις επιθέσεις παρακρατικών μηχανισμών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής για να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και να περισώσει ότι έχει απομείνει από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει.

Καλούμε τους εργαζομένους και της νεολαία των Χανίων, κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές και πολιτικές παρακρατικών και νεοναζιστικών συμμοριών. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας λυγίζουν! Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μην τρομοκρατηθούν από τις επιθέσεις που εξαπολύει το Μαύρο Μέτωπο και τα δεκανίκια του. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της σύγχρονης βαρβαρότητας, στην προοπτική συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, με ισχυρή, μαχητική, αντικαπιταλιστική Αριστερά, που αποτελεί αναγκαίο όρο για να τους ανατρέψουμε.

To πρόγραμμα εξορμήσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις επόμενες μέρες είναι:

Πέμπτη 26-4-2012 11 πμ με 1μμ πολιτική εξόρμηση στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς στο Περίπτερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ το απόγευμα 7 με 9 στην ίδια τοποθεσία.

Παρασκευή 27-4-2012 11-1 πολιτική εξόρμηση στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς στο Περίπτερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το απόγευμα 7 με 9

Επίσης, τις 3 παραπάνω μέρες οι νεολαίοι και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν εξορμήσεις σε σχολεία με σκοπό την προπαγάνδιση της πολιτικής πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σάββατο 28 – 4 – 2012

Πολιτική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς 10 – 2. Εξόρμηση στις καφετέριες Κουμ Καπί, Παλιό λιμάνι, λαϊκή αγορά στην Μίνωος. Κλιμάκιο συντρόφων θα πραγματοποιήσει πολιτική εξόρμηση προς Κίσσαμο. 7 μμ πολιτική εκδήλωση στην Παλαιόχωρα

Κυριακή 29 – 4 -2012

Πολιτική Εξόρμηση σε Σφακιά. 11:00 πμ. Πολιτική Εξόρμηση σε καφετέριες.

Δευτέρα 30 – 4 – 2012

11:00 πμ Πολιτική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά στα δικαστήρια. 11 – πολιτική εξόρμηση στο περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πλατεία δημοτικής Αγοράς

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΑΝΙΩΝ

8:00 ΜΜ ΠΡΟΒΟΛΗ CATASTROIKA

9:00 ΜΜ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

10:00 ΜΜ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ

1 ΜΑΙΟΥ 2012 10:00 ΠΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!
______________

Φίμωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΕΑΒ

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΑΒ για την προκλητική της απόφαση να απαγορέψει την παρουσίαση των θέσεων και προτάσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση της ΕΑΒ απέρριψε την αίτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, με την πρόφαση μάλιστα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελεί κοινοβουλευτικό κόμμα.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση της ΕΑΒ πριμοδοτεί την πληροφόρηση των εργαζομένων της από εκπροσώπους των κομμάτων του μνημονίου και από όλους αυτούς που έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού και την καταστροφή. Φοβούνται οι διοικούντες της ΕΑΒ την επικοινωνία των εργαζόμενων της εταιρείας με δυνάμεις που έχουν πρωτοστατήσει στην οργάνωση όλων των μεγάλων κοινωνικών και απεργιακών αγώνων όλης της προηγούμενης περιόδου. Τρέμουν μπροστά στην ιδέα να παρουσιαστεί μπροστά σε πλατύ ακροατήριο εργαζομένων μια αγωνιστική φωνή που μπορεί να αποκαλύψει ότι υπάρχει και άλος δρόμος πέρα από τα μνημόνια, το χρέος, την ΕΕ και το Ευρώ.

Από την πλευρά μας σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι προσπάθειες φίμωσης της διοίκησης της ΕΑΒ, αλλά και κάθε άλλου πρόθυμου υποστηρικτή αντίστοιχων πρακτικών, θα πέσουν στο κενό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις μαζικές τις εξορμήσεις και μέσω των πρωτοπόρων αγωνιστών της που παρεμβαίνουν σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους θα σπάσει το τοίχος της σιωπής που προσπαθούν να στήσουν γύρω της οι εκπρόσωποι της πολιτικής των μνημονίων.
____________

Η Τράπεζα της Ελλάδος απαιτεί η εκτέλεση της κοινωνίας να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Με πρωτοφανή κυνισμό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο απαίτησε την ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση της εφαρμογής των μέτρων των μνημονίων αλλά και κατηγόρησε τις κοινωνικές αντιστάσεις ότι αυτές ευθύνονται για τη σκληρότητα των μέτρων επειδή καθυστέρησαν τη λήψη των μέτρων. Επέμεινε στη λογική της «ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας» μέσω τρομακτικής συρρίκνωσης των μισθών, προεξαγγέλλοντας και νέες μειώσεις μισθών, κάλεσε για περεταίρω περικοπές στο δημόσιο και υπεραμύνθηκε των «διαρθρωτικών αλλαγών» δηλαδή της πλήρους επιχειρηματική ασυδοσίας. Φέρθηκε και μίλησε ως εκπρόσωπος των ληστρικών τραπεζών και της Τρόικας και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να αποδεχτεί την ταχεία εξόντωση των κατακτήσεών της. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που τα ίδια τα στοιχεία που παρουσιάζει στην έκθεση δίνουν μια εικόνα εξαθλίωσης, ανεργίας, βαθιάς ύφεσης και εκτεταμένης απαξίωσης παραγωγικών δυνάμεων.

Όσο για τον εκβιασμό για το εάν θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στο ευρώ και την ΕΕ, εμείς τον επιστρέφουμε και λέμε ότι το δίλημμα για την ελληνική κοινωνία είναι

–          Ή θα αποδεχτεί τη συνθήκη κοινωνικής ερήμωσης στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και της ικανοποίησης των πιστωτών

–          ‘Η με τους αγώνες θα επιβάλουμε την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους  ως αναγκαίες αφετηρίες για να πάνε τα πράγματα αλλιώς και να αποφύγουμε την καταστροφή,

_______________________________

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ καταγγέλλει την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου και υλικού της τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Απρίλη. Δεν είναι πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας και αλλού, με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα και αγωνιστές. Ζούμε στην εποχή που η επίθεση του Μαύρου Μετώπου Συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ διαλύει κάθε έννοια εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος, στοχοποιεί το κίνημα, την Αριστερά και κάθε φωνή αντίστασης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τις επιθέσεις παρακρατικών μηχανισμών και φασιστικών ομάδων για να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό και να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα που καταρρέει.

Καλούμε τους εργαζομένους και τη νεολαία της Πετρούπολης, κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές και πολιτικές παρακρατικών και νεοναζιστικών συμμοριών. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας λυγίζουν! Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να μην τρομοκρατηθούν από τις επιθέσεις που εξαπολύει το Μαύρο Μέτωπο και τα δεκανίκια του. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της σύγχρονης βαρβαρότητας, στην προοπτική συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, με ισχυρή, μαχητική, αντικαπιταλιστική Αριστερά, που αποτελεί αναγκαίο όρο για να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν κλέψει.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετρούπολης
__________________

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Το πλήρες ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελείται από αγωνιστές της Αριστεράς που πρωτοστάτησαν στους αγώνες των τελευταίων ετών αλλά και από ιστορικές μορφές του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Από καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς δασκάλους, από ανθρώπους που συμβάλλουν στην υπόθεση της ανατροπής από όλους τους δρόμους, με τη στάση τους στους χώρους δουλειάς ή σπουδών, με την προσφορά τους στη ριζοσπαστική, μαρξιστική θεωρία ή με το αξιόλογο πολιτιστικό τους έργο. Αγωνιστές που είναι μπροστά σε όλα τα κινήματα, στο «κίνημα των πλατειών», στις εργατικές και απεργιακές μάχες, στα κινήματα στην εκπαίδευση, την υγεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, στο αντιπολεμικό κίνημα, στα κινήματα για τους ελεύθερους χώρους, στους αγώνες κατοίκων, στην πάλη ενάντια στα χαράτσια και τα κινήματα «Δεν πληρώνουμε», στους αγώνες για τα δικαιώματα των μεταναστών, στο αντιρατσιστικό κίνημα, στη μάχη ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις, στην ηρωική πάλη των ατόμων με αναπηρία.

1.            Ρούσης Γεώργιος

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και είναι καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εκδώσει 15 βιβλία πολιτικής θεωρίας με έμφαση στον μαρξισμό. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στους Λαμπράκηδες. Καταδικάστηκε ερήμην σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για αντιδικτατορική δράση. Την περίοδο 1968-’89 διατέλεσε μέλος του ΚΚΕ και του Δ.Σ. του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Διαγράφηκε διότι διαφώνησε με την ίδρυση του Συνασπισμού και την κυβέρνηση Τζανετάκη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ και του ΠΡΙΝ. Τα τελευταία χρόνια είναι ανεξάρτητος αριστερός με έντονη κινηματική δράση.

2.            Βερναδάκης Αλέξανδρος

Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Υπήρξε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής στο ΚΚΕ εσ., στο ΚΚΕ εσ.-Α.Α., στην ΑΚΟΑ, στην Κομμουνιστική Ανανέωση και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Από τα νεανικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στους αγώνες και το συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει διατελέσει πρόεδρος σωματείου, πρόεδρος ομοσπονδίας, μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, ενώ σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΣ/ΔΕΗ-ΕΗΕ.

3.            Ζορμπαλά Αλεξάνδρα

Είναι δικηγόρος και πτυχιούχος πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακά σεμινάρια στις αραβικές και ισλαμικές σπουδές. Πολιτικά ενταγμένη από τα φοιτητικά χρόνια στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, στο ΚΚΕ εσ., στο ΚΚΕ εσ.-Α.Α., στην ΑΚΟΑ, και την Κομμουνιστική Ανανέωση. Από το 2005 είναι ανένταχτη στο χώρο της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Πρώην δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ με επικεφαλής τον Λέοντα Αυδή. Μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας.

4.            Κοιλάκου Σταυρούλα (Σύλβια)

Είναι μισθωτή μηχανικός και εργάζεται σε τεχνική εταιρεία. Από νεαρή ηλικία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φοιτητικό κίνημα συνέβαλε στα πρώτα βήματα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ). Ανέπτυξε σημαντική δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Είναι μέλος και στέλεχος του ΝΑΡ από το 1990.

5.            Μαρκέτος Σπυρίδων

Ιστορικός και πανεπιστημιακός δάσκαλος στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενεργός πάντοτε στους κοινωνικούς αγώνες, έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, με έμφαση στη μελέτη του σοσιαλισμού και του φασισμού. Με τη σκέψη και τη δράση του πρωταγωνιστεί στις επεξεργασίες για μια αριστερή εργατική απάντηση στην κρίση, όντας μέλος επιτροπών διαλόγου οικονομολόγων, ιστορικών και διανοουμένων ενάντια στο χρέος και το ευρώ.

6.   Νικολαΐδης Γεώργιος

Είναι ψυχίατρος και από το 2005 διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών και του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ ως εκπρόσωπος των Αριστερών Συσπειρώσεων Φοιτητών, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Γ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, εκλεγμένος πάντα με την Α.Ρ.Σ.Ι. Υπήρξε μέλος της ΣΣΑΚ και του Μετώπου Εργαζομένων, αργότερα των Α.ΣΥΣ. και της ΑΡ.ΑΝ. από την ίδρυσή της έως σήμερα.

7. Παπαδέδε Φλώρα

Πολιτικός επιστήμονας και οικονομολόγος. Από νεαρή ηλικία βρίσκεται στις τάξεις της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις μάχες του εργατικού κινήματος. Εργάζεται 22 χρόνια στη ΔΕΗ και είναι γενική γραμματέας του συλλόγου επιστημονικού προσωπικού των εργαζομένων. Από αυτή τη θέση έχει συνεισφέρει και με πολύτιμες επεξεργασίες στα θέματα της ενέργειας και το ρόλο του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας.

8.  Ρηγόπουλος Κίμων

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θέατρο στην Αθήνα. Από το 1982 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις και θεατρικά έργα. Εδώ και χρόνια αναπτύσσει έντονη δράση στα κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες των εργαζομένων.

9.  Σακελλαρίου Ιωάννα

Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της εργασιακής επιτροπής στο ΔΟΛ, αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ και από τα ιδρυτικά μέλη των Financial Crimes. Πρόσφατα έγινε στόχος τρομοκρατικής απόλυσης εκ μέρους της εργοδοσίας εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. Η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση μετά την απειλή κήρυξης επαναλαμβανόμενων απεργιών από όλα τα συνδικάτα του τύπου στο ΔΟΛ. Συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Γένοβα και στο αντιπολεμικό κίνημα. Ήταν υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

10.   Στύλλου Μαρία-Έρση

Στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ, υπεύθυνη του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα κάτω. Το 1950 στρατεύτηκε στην ΕΔΑ και ως φοιτήτρια είχε δράση στη «Θέμιδα» της Νομικής κόντρα στους ΕΚΟΦίτες, καθώς και στο κίνημα Ειρήνης μαζί με τον αξέχαστο Μιχάλη Περιστεράκη και άλλους αγωνιστές της «γενιάς του 114». Κατά τη δικτατορία, φοιτήτρια στο LSE, συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα για το Βιετνάμ, την ιστορική κατάληψη του LSE και στην κατάληψη της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Εδώ και σαράντα χρόνια είναι ενταγμένη στην πάλη για την οικοδόμηση της επαναστατικής αριστεράς.

11.  Φελέκης Ιωάννης

Υπήρξε μέλος των ελεύθερων συνδικάτων επισιτισμού μέχρι και τα 19 του χρόνια, οπότε και μπάρκαρε. Με την κατηγορία της στάσης εκδιώχθηκε από τον κλάδο και του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ταξιδεύει. Έκτοτε εργάστηκε ως λιθογράφος μέχρι που το 1982, λόγω συνδικαλιστικής δράσης, αποκλείστηκε και από εκεί. Στη δικτατορία καταδικάστηκε με οχταετή ποινή, ενώ στο Πολυτεχνείο υπήρξε από τους πρωτεργάτες της εργατικής συνέλευσης που καθόρισε το πολιτικό στίγμα του ξεσηκωμού. Αποφυλακίστηκε από τη Γυάρο το ’74. Είναι στέλεχος της ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ενώ από το ’64 αποτελεί μέλος της 4ης Διεθνούς.

12.   Χριστόπουλος Ιωάννης

Συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη συγκρότησή της. Πήρε μέρος  στη αντιδικτατορική πάλη και στο κίνημα των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων μέσα από οργάνωση της επαναστατικής αριστεράς. Ως εργαζόμενος σε βιομηχανικές μονάδες ανέπτυξε  έντονη συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας  ενεργά  στη συγκρότηση εργοστασιακών σωματείων και στις πρώτες  μεταπολιτευτικές απεργίες.  Το 1975 εντάχθηκε στο ΚΚΕ, από όπου αποχώρησε το 1985. Για τη συνδικαλιστική και πολιτική του
δράση αντιμετώπισε διώξεις και δεκάδες απολύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *