ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΛΔΥΚ

Συνάδελφος φαντάρος που κατατάχθηκε στη Σειρά του Απριλίου 2012 αποτέλεσε και αποτελεί θύμα αυταρχικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς των ανωτέρων του. Από την πρώτη στιγμή δήλωσε την Άρνηση του να πάει με μετάθεση στην Κύπρο όπως είχε κάθε δικαίωμα.

Παρά το γεγονός ότι δε δήλωσε εθελοντικά στο στάδιο της προεπιλογής, μετά την ορκωμοσία του ήρθε μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να τους απαντήσει τόσο ο διοικητής στο ΚΕΝ Θήβας, όσο και ο αρμόδιος αξιωματικός στο τμήμα μεταθέσεων του ΓΕΣ με υπεκφυγές.  Όλοι οι αξιωματικοί τόνιζαν τα προνόμια της μετάθεσης στην Κύπρο, αφήνοντας να εννοηθεί το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στις μονάδες τη ελληνικής παραμεθορίου, ενώ όσο δεν κάμπτονταν ο συνάδελφος τόσο τον απειλούσαν με πειθαρχικές κυρώσεις.

Μάλιστα, οι ίδιοι, έκαναν τον συνάδελφο μπαλάκι. Ο αξιωματικός του ΓΕΣ αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τη μετάθεση, ο διοικητής στο ΚΕΝ Θήβας τον παρότρυνε να πάει στο ΚΕΝ Αυλώνας και εκεί να βγάλει άκρη εκθέτοντας την άρνηση του, ενώ στο ΚΕΝ Αυλώνας οι αξιωματικοί του έλεγαν γιατί δεν κάθισε στη Θήβα.

Τέτοια, ευθυνοφοβία από αξιωματικούς, καταντά πρόκληση.

Και μάλιστα, όταν συνοδεύεται από απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις και Στρατοδικείο.

Και μάλιστα όταν απέναντι τους έχουν έναν συνάδελφο στρατιώτη που υπερασπίζει το νόμο και τον όρκο που έδωσε να διαφυλάττει το Σύνταγμα και να αρνείται να εκτελέσει παράνομη διαταγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας αξιωματικός και διοικητής δεν έχει φανερώσει στον φαντάρο τον σχετικό νόμο που επικαλούνται και ο οποίος προβλέπει  «την υποχρεωτική μετακίνηση Των φαντάρων που είχαν προεπιλεγεί στην ΕΛΔΥΚ, παρά την άρνηση τους, αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών».

Τα ψέματα και οι απειλές είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάμψουν τις αντιστάσεις των  φαντάρων που αρνήθηκαν να δεχτούν την προεπιλογή μετάθεσης τους στην Κύπρο, υπέγραψαν ότι δεν αποδέχονται μετάθεση εκτός ελληνικής επικράτειας και απαίτησαν να τους γίνει γνωστός ο νόμος που προβλέπει την Υποχρεωτική τους μετάθεση στην Κύπρο.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! Τέτοιος νόμος δεν υπάρχει και ούτε ψηφίστηκε ποτέ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ!

Μετά τα ψέματα ακολουθούν οι απειλές για δυσμενή μετάθεση  αν δε δεχτείς μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ (λες και υπάρχει χειρότερη μετάθεση της Κύπρου και οι φαντάροι αντικειμενικά δεν θα σταλούν σε Έβρο ή νησιά).

Επίσης, αρμόδιοι επιτελικοί αξιωματικοί δηλώνουν ότι η υπάρχουσα νομοθεσία, που βεβαίως ποτέ δεν δημοσιεύουν, προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση στην Κύπρο αφού τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ θεωρούνται «ελληνικό έδαφος»! Φαίνεται όμως ότι κάπου τα έχουν μπερδέψει: ελληνικό έδαφος θεωρείται μόνο η ελληνική πρεσβεία στο εξωτερικό και το ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Πολύ περισσότερο, που το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του τότε υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Συχνά το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ για να καλύψει την παραβίαση των νόμων και του Στρατιωτικού Κανονισμού, αλλά και τη βίαιη παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων επικαλείται τις συνθήκες εγγύησης που υπογράφτηκαν το 1959-1960.
Μα οι συνθήκες αυτές παραβιάστηκαν καταρχήν από το ελληνικό κράτος και στρατό που με το πραξικόπημα του 1974 εναντίον της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης, έδωσε την αφορμή της παράνομης Τουρκικής εισβολής και Κατοχής του 40% σχεδόν της Κύπρου.

Οι συνθήκες αυτές παραβιάζονται και από το Τουρκικό κράτος που έχει μεταφέρει στην Κύπρο 40.000 στρατό κατοχής και δεκάδες χιλιάδες εποίκους, αλλά και από το ελληνικό κράτος που θέσπισε το παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, δημιουργώντας την ναυτική και αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο.
Για όλους αυτούς τους λόγους και γιατί επιπλέον οι φαντάροι συνειδητοποιούν ότι η παρουσία τους στο νησί έχει να κάνει με τη μοιρασιά πετρελαϊκών κοιτασμάτων και φυσικού αερίου.

Προσφέροντας Εγγύηση σε ένα κράτος, αυτό της Κύπρου που συνεργάστηκε στενά όπως και η ελληνική κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ (που πλέον γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ και ο καλύτερος πελάτης της πολεμικής του βιομηχανίας), με το κράτος Τρομοκράτη της Μέσης Ανατολή που κατέχουν παράνομα την Παλαιστίνη και δολοφονούν καθημερινά αμάχους με τα υπερσύγχρονα όπλα τους, τους φονιάδες του Ισραήλ που εκτέλεσαν εν ψυχρώ αγωνιστές της ειρήνης που επέβαιναν στον Στόλο της Ελευθερίας που στόχευε στην Άρση του απάνθρωπου Αποκλεισμού της Γάζας.

Οι Φαντάροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη ΜΕΤΑΘΕΣΗ στην ΕΛΔΥΚ. Όπως έχουν κάθε δικαίωμα.

Επαναλαμβάνουμε ότι για να σταλεί κάποιος στην ΕΛΔΥΚ, εκτός του να δηλώσει την εθελοντική του συμμετοχή, πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με Απόρρητη διαταγή του ΓΕΣ:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο (νησιά και Έβρος)
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια. (αποκάλυψη στήλης ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ, Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης τονίζοντας την Άρνηση Αποδοχής της Παράνομης Μετάθεσης, απαιτώντας να μετατεθούν σε μονάδα εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ’ τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.

Ακολουθώντας το Φύλλο Πορείας στην Αυλώνα, τόπο συγκέντρωσης των μετατιθέμενων για ΕΛΔΥΚ, να παρουσιαστούν στο διοικητή, να απαιτήσουν να τους δείξει ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΝΟΜΟ που τους Υποχρεώνει δήθεν σε υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο.

Αν και εφόσον δεν τους δείξουν τα συγκεκριμένα έγγραφα να δηλώσουν ότι η μετακίνηση τους στην ΕΛΔΥΚ είναι Παράνομη, δεν τη κάνουν δεχτή αφού ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΡΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ!

Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.

Γονείς και συνάδελφοι-φαντάροι να απευθυνθούν στο ΓΕΣ και να εκφράσουν την Αντίθεση τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *