Να μην χαθούμε στις λεπτομέρειες

Δεν θα πέσουμε στην λούμπα να κάνουμε σχολιασμό αν λαδώθηκε ο άλφα ή ο βήτα βουλευτής.
Δεν θα κάνουμε καν τον κόπο να ασχοληθούμε με όσα ισχυρίζεται ο Χριστοφοράκος για τα νταλαβέρια του που είχε η εταιρία που εργαζόταν με πολιτικά κόμματα και εθνονταβατζήδες.
Σε άλλες αναρτήσεις μας έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα και εξακολουθούμε να επιμένουμε στις απόψεις που είχαμε διατυπώσει.

Επειδή όμως ξανάρχισε ο τζερτζελές με τις αποκαλύψεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών δεν έχει διαφορά) του Χριστοφοράκου να επαναλάβουμε κάποια πράγματα που για μας είναι αυτονόητα.

Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Μακάρι κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος να είχε τη δυνατότητα να πάει κάποιες φορές στη Βουλή. Να αράξει σε μια γωνιά και να κόβει κίνηση στο εντευκτήριο.

Εκεί θα δει όλους αυτούς τους ατσαλάκωτους κυρίους και κυρίες, με το πολλά βαρύ ύφος, να στέκονται σαν λακέδες δίπλα στα μεγαλοστελέχη των κομμάτων και να τα γλείφουν ασύστολα.

Μακάρι όλοι μας να είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε σε μια δεξίωση στο κότερο του Κόκκαλη, των Αγγελοπουλαίων ή κάποιου άλλου από τους Κροίσους του ελληνικού κεφαλαίου, για να βλέπαμε πως το πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε υπηρετικό προσωπικό.

Το να επικεντρωθούμε τώρα ποιοι βουλευτές -εκτός απ’ τα κόμματα τους- τα παντελώνιασαν για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες μιας πολυεθνικής θα είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Ολα όσα παρακολουθούμε είναι σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα. Και ο καπιταλισμός δεν “καθαρίζεται” μόνο ανατρέπεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *