Εκλογές στη .. ζούλα με κίνδυνο νοθείας!

Διασκεδαστική μέσα στο πλαίσιο της τραγωδίας της χώρας είναι αυτή η προεκλογική εκστρατεία εκ μέρους ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Έντρομοι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς δεν τολμούν να κάνουν πουθενά συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο, εξαιτίας του φόβου πολιτικής γελοιοποίησής τους λόγω ισχνής συμμετοχής πλήθους και καταθλιπτικών συγκρίσεων με το παρελθόν. Πάνε και χώνονται σε μικρά κλειστά γήπεδα μπάσκετ, με απολύτως ελεγχόμενο κοινό και… «φέις κοντρόλ» (!) του κοινού, λες και μπαίνει ο κόσμος σε… νυχτερινά κέντρα ή καμπαρέ!

Αντί, δε, να κάνουν μπάνιο στην αγάπη του λαού τους, κάνουν μπάνιο στους… σωματοφύλακες, οι οποίοι συνωστίζονται γύρω από τους κοσμαγάπητους ηγέτες σε ομάδες, που σε αριθμό μελών υπερβαίνουν κατά πολύ τις ποδοσφαιρικές ομάδες! Όσο δε για τους υποψήφιους βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων, αυτοί κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις σε… γιάφκες, υπό καθεστώς αυστηρής εχεμύθειας!

Κι ενώ σε άλλες εκλογικές χρονιές γινόταν χαμός για το ποιος θα πρωτοκάνει και ποια μέρα την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος για να ισχυριστεί εν συνεχεία ότι «ένα εκατομμύριο λαού» συμμετείχε σε αυτή, τούτη τη φορά -μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κι ενώ σε δέκα μέρες θα γίνουν οι εκλογές- ούτε φωνή ούτε ακρόαση περί του θέματος! Καμιά προθυμία Βενιζέλου και Σαμαρά να απευθυνθούν στη… «λαοθάλασσα» των οπαδών των κομμάτων τους και να τους επιδείξουν ως περίτρανη απόδειξη της «βέβαιης» νίκης τους.

Πολιτική απειλή νοθείας

Ευεξήγητος ο δισταγμός τους. Φοβούνται μήπως είναι τόσο λίγοι οι οπαδοί τους που θα είναι πρόθυμοι να προσέλθουν σε μια τέτοια συγκέντρωση, ώστε να μην αποκλείεται καθόλου ενδεχόμενη αυθόρμητη συρροή «Αγανακτισμένων» της πλατείας να οδηγήσει σε άγριο κράξιμο και κατεξευτελισμό των αυτοπροβαλλόμενων ως επίδοξων πρωθυπουργών.
Η απαξίωση του πολιτικού προσωπικού, όμως, σε βαθμό που να μην τολμούν οι υποψήφιοι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων να εμφανιστούν δημοσίως, δεν πρέπει να οδηγεί τους πολίτες σε κατάσταση αυτοϊκανοποίησης και χαλάρωσης της πολιτικής επαγρύπνησής τους.

Η κατάσταση που επικρατεί έχει πολύ πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά απ’ όσο φαντάζεται ο κόσμος. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κάνουν τα πάντα για να γαντζωθούν στην εξουσία. Από πολιτική σκοπιά, δεν θα είχαν τον παραμικρό δισταγμό να καταφύγουν ακόμη και σε… νόθευση (!) των εκλογικών αποτελεσμάτων προκειμένου να βελτιώσουν τεχνητά τις επιδόσεις τους.

Το γεγονός ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ θα ωφελούνταν από ενδεχόμενη νοθεία, αν είχαν τη δυνατότητα να την κάνουν, πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι συναγερμού για τα υπόλοιπα κόμματα. Όχι για το ΚΚΕ, το οποίο θα διασφαλίσει σίγουρα την ύπαρξη εκπροσώπων του σε κάθε εκλογικό τμήμα και επομένως δεν θα κινδυνεύσει, όσο πρωτίστως για το νεοπαγές κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, το οποίο είναι άκρως αμφίβολο αν είναι σε θέση να τοποθετήσει κομματικούς αντιπροσώπους σε κάθε τμήμα, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητο είναι πως και τα μικρότερα κόμματα είναι εύκολα υποψήφια θύματα.

Τα κόμματα αυτά οφείλουν να λάβουν τα μέτρα τους για να προστατεύσουν τις ψήφους τους. Οα ήταν εντελώς παράλογο να νομίζουν ότι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Π. Καμμένου, του ΣΥΡΙΖΑ και των μικρών η… ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ!

Ψίθυροι ανωμαλίας!

Πέρα από την επίσημη… μπουρδολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περί των δήθεν κινδύνων που απειλούν τη χώρα αν οι εκλογείς δεν ψηφίσουν αυτά τα δύο κόμματα, ώστε να αποφευχθεί η «ακυβερνησία», κατά τον Βενιζέλο, και η μη αυτοδυναμία κατά τον Σαμαρά, έχει τεθεί παράλληλα σε κίνηση ένας υφέρπων μηχανισμός διασποράς φημολογιών, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους πλέον απολίτικους και ψοφοδεείς ψηφοφόρους για να τους στρέψουν προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Περιδεείς ενώπιον της βεβαιότητας ότι για πρώτη φορά στα σαράντα σχεδόν της Μεταπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί θα αποτελούν πιθανότατα μειοψηφία του 50% των ψήφων, κύκλοι συνδεόμενοι με τα κόμματα αυτά διοχετεύουν«εμπιστευτικά» κάποιες δήθεν «σίγουρες πληροφορίες», ότι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν από κοινού να σχηματίσουν κυβέρνηση τότε έχουν έτοιμα σχέδια για να προχωρήσουν σε… «συνταγματική εκτροπή»!
Πρόκειται για εντελώς αβάσιμες πολιτικές ανοησίες, που δεν αποτυπώνοουν καμιά απολύτως πραγματική διεργασία και καμιά απολύτως πραγματική δυνατότητα! Να τρομάξουν τον κοσμάκη προσπαθούν κάποιοι με τέτοια κόλπα και τίποτα περισσότερο. Καμιά αλήθεια δεν εμπεριέχουν τέτοιες φήμες.

 Ετοιμόρροπο σκηνικό

Αυτό το πολιτικό σκηνικό του δικομματισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς ετοιμόρροπο στη συνείδηση του ελληνικού λαού και αναμένεται να αρχίσει και επισήμως η κατάρρευσή του με το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό αντικειμενικά του αφαιρεί κάθε δυνατότητα δυναμικών κινήσεων συνταγματικής εκτροπής υπό τον έλεγχο του. Αντιθέτως, σε παλαιότερες εποχές, αυτό το ημιθανές πολιτικό προσωπικό θα άνοιγε την όρεξη πραξικοπηματικών δυνάμεων για να το σαρώσουν, όχι για να το υπηρετήσουν!

Εντελώς θεωρητικά μιλώντας, αν, για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έπαιρναν στις εκλογές αθροιστικά ποσοστό 35% ή 40%, θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να επιχειρούσαν να κινητοποιήσουν το στρατό ή τη δικαστική εξουσία για να στηρίξουν κάποιο καθεστώς συνταγματικής εκτροπής έχοντας το 60% του λαού να έχει μόλις εκφραστεί εναντίον τους!
Θα είχε φοβερή πλάκα μια τέτοια φαρσοκωμωδία -με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, να έχουν ήδη υπογράψει στο νέο Μνημόνιο με την Ε.Ε και το ΔΝΤ ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα “τσεκουρώσουν” τους μισθούς των στρατιωτικών, των δικαστών και των αστυνομικών! Θα γέλαγε κάθε πικραμένος.

Η πραγματική συμφορά

Δεν έχει, όμως, νόημα να χασκογελάμε με παραμύθια που ικανοποιούν τον πληγωμένο εγωισμό του ελληνικού λαού – γιατί η κατάσταση δεν είναι καθόλου για γέλια, όσο γελοίοι κι αν φαντάζουν στα μάτια των πολιτών οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Αντιθέτως, είναι πολύ επικίνδυνοι. Η πραγματική συμφορά για τον τόπο δεν είναι κάποιοι ανύπαρκτοι επίδοξοι πραξικοπηματίες, αλλά το άκρως υπαρκτό ενδεχόμενο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μπορέσουν, ελέω εκλογικού νόμου, να σχηματίσουν και πάλι κυβέρνηση στην υπηρεσία των Γερμανών, της EE, του ΔΝΤ και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου.
Αυτός ο κίνδυνος δεν είναι μακρινός. Αντιθέτως αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας αφού υπό ορισμένες προϋποθέσεις αρκεί ακόμη και μόλις το ένα … τρίτο (!) των ψήφων σχεδόν να πάρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί για να πιάσουν τους 151 βουλευτεί – αρκεί και το 36,5%.

Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατορθώσουν να συ-γκυβερνήσουν και πάλι, θα μας λιώσουν! Θα συνθλίψουν σαν σκουλήκια εκατομμύρια Έλληνες! Έχει τεράστια σημασία, λοιπόν, αυτά τα δύο κόμματα του νέου Μνημονίου να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν μικρότερο ποσοστό. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα να μην σχηματίσουν σε καμιά περίπτωση ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Μετεκλογική αναμέτρηση

Στις εκλογές πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί θα αποτελούν για πρώτη φορά λαϊκή μειοψηφία, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουν το 50% των ψήφων.
Αφ’ ης στιγμής πέσουν κάτω από το 50%, ακόμη κι αν κατορθώσουν λόγω του εκλογικού νόμου να σχηματίσουν κυβέρνηση, η λαϊκή πλειοψηφία του 60% ή και περισσότερο του ελληνικού λαού θα δώσει τη μεγάλη και παρατεταμένη μάχη της μη αναγνώρισης και απονομιμοποίησης μέσω αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης μειοψηφίας, με στόχο την άμεση ανατροπή της.

Αν οι κάλπες αποδείξουν ότι η πλειοψηφία του λαού είναι κατά του Μνημονίου και ο εκλογικός νόμος επιτρέψει το σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης, οι πολίτες θα πρέπει μέσω διαδηλώσεων να προκαλέσουν νέες εκλογές, προκειμένου να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας και να εναρμονιστεί έτσι η κυβέρνηση με τα εκπεφρασμένα αισθήματα του λαού κατά του Μνημονίου.

Πηγή: Γ. Δελαστίκ – “Επίκαιρα”

0 απαντήσεις στο “Εκλογές στη .. ζούλα με κίνδυνο νοθείας!”

  1. […] του, στο περιοδικό «Επίκαιρα» που το τιτλοφορούσε «Εκλογές στη .. ζούλα με κίνδυνο νοθείας!», ο Γ. Δελαστίκ έγραφε ότι Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ «διοχετεύουν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *